25 iun. 2018

Avantajele și dezavantajele utilizării unei biciclete electrice



Bicicletele electrice păstrează aspectul și configurația unei biciclete clasice. Diferența apare în momentul în care este adăugat un motor și un acumulator. Practic, bicicleta poate funcționa ca o bicicletă normală, dar poate fi activată sau ajutată de un motor electric atunci când dorești.
Fiind o variantă din ce în ce mai populară de transport în străinătate, era normal să câștige mult teren și pe piața din România. Dacă te gândești să cumperi o astfel de bicicletă, trebuie să știi că vine cu avantaje și dezavantaje.
Terenul pe care îl vei parcurge în mod normal, greutatea ta, greutatea și dimensiunea bicicletei, capacitatea acumulatorului precum și modul de funcționare și de amplasare al motorului, sunt factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când vrei să alegi cea mai bună bicicletă electrică.

Bicicletă electrică – avantaje și dezavantaje

Avantaje
Distanțe mari cu minim de efort – în cazul în care ești o persoană practică, vei găsi foarte utilă o astfel de bicicletă. Când distanța pe care trebuie să o parcurgi zilnic depășește 20 de km, este clar că vei obosi de la pedalat. În această situație, o bicicletă electrică îți permite să parcurgi o astfel de distanță fără să fie nevoie ca tu să pedalezi foarte mult.
Costuri minime – în comparație cu prețul unui abonament pentru transport în comun sau pentru carburant, costul de reîncărcare al bateriei este mult mai redus.
Reglementări – bicicletele electrice pot fi conduse la fel ca bicicletele normale. Nu ai nevoie de număr de înmatriculare, și nici nu trebuie să plătești impozit. Este suficient să o conduci respectând regulile din Codul Rutier.
Dezavantaje
Greutatea – o bicicletă electrică nu este ușor de transportat cu mașina, sau de ridicat pe scări. Asta pentru că la greutatea normală a unei biciclete. Se mai adaugă încă 10 kilograme, aduse de greutatea motorului și a bateriei.
Preț – prețul de achiziție a unei biciclete bune este mare, cu atât mai mare este cel al unei biciclete electrice. Acestea pornesc de la 2000 de lei și ajung cu ușurință la 5000.




Daca doriti sa testati și să vedeți bicicleta electrica a visurilor voastre trebuie sa stiti că în București începând cu data de 16 iunie la showroom-ul evoMAG de pe Splaiul Unirii numărul 257-259 aveți aceasta posibilitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu