26 ian. 2018

Pentru siguranța copiilor mei în trafic apelez la camera video Navitel R1000

Din noiembrie anul trecut familia noastră s-a mărit cu o frumusețe de fetiță care ne luminează sufletul pe zi ce trece, zâmbetul ei inocent parca ne da aripi sa zburam pana la cer, însă odată cu apariția unui nou copil într-o familie, responsabilitățile părinților cresc, asa ca încercăm să le oferim celor doi copii ai noștri siguranță și confortul de care au nevoie.
Dacă casa am zugravit-o și am aranjat-o în asa mod încât sa le facem mai ușoară coexistenta celor doi îngerași,  acum a venit timpul sa ne ocupam și de siguranța lor în mașină.
Le-am achiziționat la amândoi scaune de mașină, însă chiar dacă în permanență este cineva cu ei în spate, parca nu este de ajuns.
Probabil, acum va întrebați ce anume vrem sa spunem prin asta, nu?
Hei bine, ca sa înțelegeți o sa va povestesc despre întâmplarea pe care a avut-o fratele cumnatului meu în trafic acum ceva timp.
Totul a avut loc pe data de 18 septembrie la ora 16 pe Nerva Traian la semafor.
Florin ( fratele cumnatului meu) își instalase pe mașină o camera auto, dar pe care o pornea doar din reflex ca nu avea nici un card SD pe care sa se înregistreze filmarea. El era de părere ca nu o sa aibă nevoie,  ca totul este de fiță, însă acum după întâmplarea ce a avut loc, părerea lui s-a schimbat.
Asa cum va spuneam, se afla în trafic când deodată șoferul din fata lui a oprit brusc și a privit uimit cum portierele din fata autoturismului alb s-au deschis și au coborât un cuplu, la care partea masculina era extrem de nervoasă și a început sa o înjure și sa o bata pe femeia ce coborâse din partea dreaptă a autoturismului.
Florin,  a sesizat imediat ca femeia era însărcinată și instinctul lui l-a determinat sa intervină intre cei doi.
Bărbatul văzând intervenția lui Florin s-a enervat și mai tare și a început sa-si verse nervii pe Florin, timp în care femeia a reușit sa fugă.
Nu știu mare lucru cum a reușit, dar la un moment dat Florin datorita valului de lovituri primite a căzut pe jos și în timpul asta bărbatul nervos s-a dus la portbagajul sau de unde a scos o bata și a început sa dea în Florin care abia reușise cu greu sa se ridice de jos.
În urma loviturilor primite, Florin s-a ales cu 3 coaste rupte, plămânul drept perforat, mult sânge pierdut, ambele picioare rupte, vânătăi pe tot corpul. Din cauza stării grave în care s-a aflat, a necesitat 54 de zile de internare și doua intervenții chirurgicale la nivelul plămânilor.
Ideea este,  ca probabil printr-o minune de la Dumnezeu,  camera lui din mașină a reușit cumva sa filmeze numărul de înmatriculare a autoturismului bărbatului care l-a băgat pe Florin în spital și când a doua zi de la întâmplare cumnatul meu s-a dus la poliție cu camera video se afla și acel individ care venise să-l reclame pe Florin ca ii lovise mașină.
Oricum,  se pare ca în zona în care a avut loc bătaia, se afla o camera video a unui magazin care a înregistrat întâmplarea și în urma vizualizări filmării,  judecătorul a decis ca acel individ sa fie condamnat la 5 ani de închisoare,  suspendarea permisului și plata daunelor morale și a zilelor de spitalizare a lui Florin.
Sincer, auzind toate acestea,  ne-am speriat și datorita faptului ca ne dorim siguranța copiilor noștri, precum și a noastră în trafic, am decis sa ne achiziționam și noi o camera auto.
Însă acum vine întrebarea care este cea mai buna cameră auto, nu?
Din fericire pentru noi,  răspunsul ni l-a oferit însăși Blogatu prin multitudinea de review-uri și unboxing-uri pe care le are pe blogul sau, dar poate și motivul pentru care ne-a făcut să-l urmărim este faptul ca are o emisiune pe YouTube numita Testarea.ro prin care ne arata care sunt plusurile sau minusurile unui gadget.


Oricum, ideea este ca urmărind canalul sau de pe YouTube am aflat de camera video Auto DVR Navitel R1000 care ne satisface toate dorințele.

Ne place aceasta camera video auto deoarece :

  • Se fixează cu ușurință pe parbrizul mașinii prin bratul metalic pe care îl are 
  • Se poate roti astfel încât sa filmeze și în spatele mașinii ( un plus din partea noastră ca am putea sa ne filmam fețele copiilor noștri când mergem cu ei la plimbare) 
  • Un alt plus al acestei camera auto ar fi faptul ca lentila camerei este una din sticla cu sase straturi ceea ce ne-ar face sa rasuflam ușurați în caz în care unul dintre copii ( mai exact băiețelul) ar considera ca este o minge și ar arunca camera pe jos
  • Stocarea filmării se poate face atât prin Wi-Fi pe dispozitivul ales de noi ( un plus dacă ni s-ar întâmpla același incident ca a lui Florin),  dar și pe un card mini Usb
  • Un alt plus ar fii modul GPS care înregistrează în permanență coordonatele mașinii,  asta în cazul în care unul dintre noi decidem sa plecam cu cei mici undeva fără sa anunțăm,  putem sa aflam cu ușurință unde se afla în acel moment 
  • Filmarea este Full HD, iar bonusul adus acestei camera este grozav ( filmarea este clară chiar și noaptea)
  • Accepta card microSD de pana la 64G,  iar dacă vom ajunge la performanta de a umple memoria camerei,  se va șterge automat cel mai vechi video pentru a face loc la cel mai recent videoclip
  • Are microfon incorporat asa ca poate înregistra cu ușurință și sunetele pe filmare
  • Dispozitivul beneficiază și de funcția de filmare prin bucla , făcând înregistrarea continua chiar dacă mediul de stocare s-a umplut
  • Un alt plus pe care îl are aceasta camera auto ar fi faptul ca toate coordonatele vor fi vizibile tot timpul pe imagine, alături de viteza cu care rulează mașina, deci nevasta-mea nu ma mai poate păcăli ca a mers doar cu 50 la ora ( ha, ha, ha... Da știu, sunt rău) 
  • Camera auto video este prevazuta de un display cu diagonala de 1.2 inch , iar rezoluția sa este de 240×240
  • Senzorul sau permite o rezolutie foarte clara pentru format foto 2048×1536 pixeli si video 1920 x 1080 la 30 fps
Pe noi ne-a convins și deja se afla pe lista noastră de cumpărături pentru luna viitoare. Dacă și voi sunteți niște părinți grijulii, care va aflați mult timp în trafic alături de cei mici ( mai ales în perioada colicilor unde observați ca singura soluție de calmare a îngerașului vostru este să-l plimbați cu mașina) și doriți sa evitați incidentele din trafic, va recomandam sa va achiziționați o camera video auto.
De asemenea,  pentru a fi la curent cu cele mai noi tendințe în materie de gadget-uri,  va invitam sa căutați review-urile și unboxing-urile realizate de blogatu pe blogul cât și pe canalul sau de YouTube.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu