28 feb. 2018

Cele 5 remedii naturale de a trata candidoza vaginala


O infecție vaginală cu care se confruntă nenumărate femei este cea cu bacteria Candida albicans. Se poate instala pe fondul unui sistem imunitar slăbit, în urma unui tratament cu antibiotice sau din cauza unei igiene precare sau excesive. Iată cum o poți combate cu remedii naturale.

Coada-şoricelului

Este o plantă medicinală recunoscută pentru proprietăţile antimicotice și dezinfectante,de aceea este de mare ajutor în tratarea candidozei vaginale. Sunt indicate băile de șezut. La doi litri de apă,pui șase linguri de flori de coada-șoricelului. Tratamentul se face o dată pe zi,până la dispariția simptomelor.

Iaurtul

Iaurtul este extrem de eficient în tratarea candidozei. Datorită bacteriilor bune pe care le conține, contribuie la reechilibrarea mucoasei vaginale. Este recomandat să consume zilnic acest aliment,fapt care va duce la echilibrarea florei bacteriene. Totodată,poate fi aplicat și local. Aplici o lingură de iaurt pe o dischetă demachiantă,apoi aplici în zona vaginului și lași să acționeze un sfert de oră.

Aloe vera

Sucul de aloe vera este un remediu rapid și eficient. Un studiu al cercetătorilor americani ai Universităţii din California arată că sucul de aloe vera aplicat pe mucoasa afectată de candida albicans distruge ciuperca în câteva zile. Tratamentul este recomandat de două ori pe zi.

Usturoiul

Usturoiul este un excelent antifungic şi antiseptic,dar ajută și la stimularea sistemului imunitar. În cazul unei infecții cu candida,consumă 1-2 căței de usturoi în fiecare zi,timp de o lună de zile.

Oțetul de mere

Un alt aliat împotriva candidozei este otetul de mere. Pui 2 linguri de oțet într-un vas cu jumătate de litru de apă și amesteci bine. Apoi,cu soluția obținută,faci spălături vaginale,seara,înainte de culcare.

*La fel de eficiente sunt și spălăturile cu bicarbonate de sodiu. Totodată,este indicat să porți lenjerie intimă din bumbac,lejeră.

Cele 4 soluții naturale pentru a scăpa de hemoroizi



Dacă suferi de hemoroizi și nu vrei să apelezi la tratamentele medicamentoase, încearcă unul dintre remediile naturiste de pe care ți le recomand.

Spălături cu usturoi

Unul din leacurile care te scapă de hemoroizi este spălătura sau baia de șezut cu fiertură de usturoi. Pentru a obține această fiertură ai nevoie de 10 căpățâni necurățate de usturoi,pe care le pui la fiert. Iei amestecul de pe foc după 15 minute și aștepți să se răcească.

Unguent cu muguri de plop

Un alt remediu indicat în această afecțiune este crema cu muguri de plop. Pentru asta ai nevoie de 100 g untură de porc,4 linguri rase de muguri zdrobiți de plop,o linguriță de alcool și 5 g ceară de albine. Pui ingredientele într-un vas,amesteci bine,după care le fierbi pe baie de aburi,3 ore. După aceea,strecori amestecul cu ajutorul unui tifon și aplici unguentul local.

Cremă cu coada șoricelului,gălbenele și rostopască

Pentru ameliorarea disconfortului cauzat de crizele hemoroidale poți încerca și unguentul obținut din 50 g de gălbenele,coada șoricelului și rostopască. Lași plantele la macerat peste noapte,în 10 picături de alcool și 250 ml de ulei de măsline. Fierbi apoi amestecul 3 ore și-l strecori. La final,adaugi 30 g de ceară de albine pentru consistență. Folosește această cremă doar după fiecare criză,deaorece utilizată timp îndelungat subțiază pielea provocând leziuni.

Unguent cu aloe vera

Frunzele de aloe vera sunt indicate în tratarea hemoroizilor. Zdrobește o frunză de aloe vera și pune-o într-un vas la fiert cu 200 ml apă. Ai grijă ca planta să aibă cel puțin 3 ani. Pasta pe care-o obții după fierbere se păstrează într-un recipient steril. Aplică crema local.

Cele 7 metode naturale de a scăpa de tusea seacă


Tusea este un act de apărare a organismului împotriva bacteriilor sau a virusurilorcare irită căile respiratorii.Tusea seacă poate fi provocată de răceli, alergii, substanţe iritante (fum de ţigară, praf, gaze de eşapament), bronhopneumopatie cronică obstructivă, astm sau chiar neoplasm pulmonar.
Dacă tusea seacă persistă mai mult de 4 săptămâni şi este însoţită de mucozităţi verzui cu urme de sânge,trebuie să consulţi de urgenţă un medic. În cazul în care este vorba doar de o simplă răceală,te poţi trata cu remedii naturiste preparate în casă.

Sirop de ridiche neagră

Ridichea neagră este un medicament natural care tratează tusea,dar are şi proprietăţi imunostimulatoare. Stoarce 2 ridichi negre medii şi amestecă sucul obţinut cu 1-2 linguriţe cu miere de tei. Se administrează câte 1 lingură la 1-2 ore.

Ceai de ceapă

Pune pe foc o cratiţă în care torni 1 cană cu apă şi adaugi o ceapă medie în coajă. Lasă să fiarbă 10-15 minute,streacoară decoctul şi bea,cu înghiţituri mici,de 3 ori pe zi.

Ceai de nuci

Pune la fiert 3 căni cuapă. Când dă în clocot,adaugă 5 nuci întregi spălate şi crăpate în prealabil. Lasă-le să fiarbă 10 minute. Ceaiul obţinut se bea călduţ,neîndulcit.

Ceai de plante

Ai nevoie de frunze de coacăze negre,pătlagină şi podbal,în proporţii egale. Pune-le într-o cratiţă şi acoperă-le cu apă clocotită. Lasă la infuzat 20-30 de minute cu capac. Consumă ceaiul după 3-4 ore de la preparare,de 3 ori pe zi.

Lapte cu miere

Fierbe 500 ml de lapte,lasă-l să se răcească câteva minute,apoi amestecă-l cu 1 lingură cu smântână,1 linguriţă cu miere şi un gălbenuş. Bea din amestec câte 80-100 ml de 5-6 ori pe zi.

Aloe cu miere

Pentru prepararea acestui remediu ai nevoie de 3 frunze de aloe pe care le pui la frigider pentru 3 zile. Ulterior,pasează frunzele în maşina de tocat,amestecă-le cu miere şi vin roşu în proporţii egale. Se administrează câte o lingură de 3 ori pe zi. Pentru rezultate mai bune,planta de aloe trebuie să aibă cel puţin 3 ani.

Inhalaţii cu uleiuri volatile

Pentru a calma tusea seacă,toarnă 2-3 picături de ulei volatile de eucalipt,pin sau cimbru în apă fierbinte şi inhalează aproximativ 10 minute. Această metodă este ideală şi pentru desfundarea căilor repsiratorii. Repetă procedura în fiecare zi,până când simptomele se vor ameliora.

Cele cinci metode de a trata o răceală in mod natural



Strănuți, ai febră, îți curge nasul și nu ai putere nici să te ridici din pat. Este clar că răceala a pus stăpânire pe tine! Uite cum o poți combate fără să apelezi la medicamente!

Suflă nasul în mod constant


În loc să amâni momentul,pentru că ești fie pe stradă,fie între colegi și crezi că-i vei deranja,este bine să ai mereu la îndemână o batistă sau un șervețel. Există și o tehnică în acest sens. Trebuie să ții un deget pe o fosă nazală și să sufli puternic nasul. Repetă operațiunea cu fosa nazală opusă.

Gargară pentru durerile în gât

În cazul în care ai roșu în gât,gargara poate ușura pe moment durerea. Dizolvă o lingură de sare în apă caldă și fă acest tratament de patru ori pe zi. Sau poți folosi oțet de mere și miere de albine,iar efectele benefice se vor simți în scurt timp.

Bea lichide calde

Pentru a elibera căile nazale este bine să bei cât mai multe ceaiuri sau supe calde. Astfel,previi deshidratarea,iar aburii vor duce la eliminarea mucozităților,care împiedică buna respirație.

Fă un duș firebinte

Apa caldă te va relaxa,iar aburii rezultați vor ajuta la descongestionarea căilor respiratorii. Este bine să te bagi în pat imediat după duș,pentru a menține cât mai mult timp căldura în interiorul organismului.

Dormi cu o pernă în plus sub cap

Astfel vei contribui la un drenaj mai eficient al căilor nazale. Poate va fi nevoie să te trezești în timpul nopții pentru a-ți sufla nasul,dar răceala va trece mai repede.

27 feb. 2018

Cele 8 beneficii ale consumului de vin roșu pentru organism



Numeroase studii arată că alcoolul, în special vinul roșu, crește speranța de viață, însă trebuie consumat cu moderație.
Cercetătorii de la Universitatea Complutense din Madrid susțin că persoanele care beau un pahar cu vin de două-trei ori pe săptămână au un risc mai mic de a suferi de diverse afecțiuni,precum bolile cardiovasculare, scăzând riscul decesului.
Acest lucru se datorează antioxidanților din compoziția vinului,care scad nivelul colesterolului din sânge,mențin în limite normale glicemia și împiedică formarea unei proteine numite beta-amiloid,ce determină apariţia maladiei Alzheimer.

Cele 8 beneficii ale consumului de vin roșu pentru organism

E uimitor câte beneficii poate să-ți aducă un singur pahar de vin roșu: îți protejează inima, îți scade colesterolul, îți echilibrează glicemia, are efect antioxidant... nemaivorbind de faptul că îți aduce bujori de bună-dispoziție în obraji.

1.Scade colesterolul

Vinurile roșii seci,generoase,dense – de genul Fetească Neagră,spre exemplu – pot avea o influență semnificativă asupra nivelului de colesterol din organism. Un pahar de vin pe săptămână poate să scadă nivelul de colesterol cu până la 9 procente,la pacienții sănătoși,și cu până la 12 procente pentru pacienții care au deja nivelul crescut. Ceea ce este benefic,pentru că prea multul colesterol sfârșește prin a se depune pe pereții arteriali,rigidizându-i.

2.Îți protejează inima

Polifenolii din vinul roșu,cu rol puternic antioxidant,contribuie la păstrarea unei bune elasticități a vaselor sanguine,acționând ca un factor anticoagulant. Specialiștii susțin că acești compuși sunt aproape la fel de eificienți ca aspirina.

3.Scade glicemia

Pielița strugurilor roșii,bogată în compusul natural numit resveratrol,scade glicemia. Diabeticilor,cărora li s-a administrat un supliment de resveratrol,au înregistrat niveluri mai mici ale glicemiei.

4.Stimulează creierul
Cercetările asupra bolii Alzheimer au arătat că resveratrolul din vin ar putea avea efecte pozitive și asupra memoriei. Compusul are capacitatea de încetini formarea unei proteine care afectează creierul suferinzilor de Alzheimer.

5.Combate răceala

Antioxidanții prezenți în vin îți întăresc organismul împotriva îmbolnăvirilor de sezon. Un studiu realizat cu ajutorul a 4.000 de studenți spanioli,care au consumat săptămânal 14 pahare de vin,timp de un an,a arătat că numărul îmbolnăvirilor cu răceală în rândul celor studiați a scăzut cu 40 de procente. Antioxidanții din vin au capacitatea de a combate infecțiile și protejează celulele împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.

6.Frânează cancerul

Un studiu american arată că același minunat resveratrol,pe care-l introduci în organism odată cu 3 păhărele de vin băute pe săptămână,are o concentrație suficientă pentru a împiedica apariția și dezvoltarea oricăror celule canceroase. Compusul în cauză are proprietatea rară de de a inhiba o proteină,care stimulează formarea temutelor celule.

7.Te ajută să slăbești

Tot resveratrolul e de vină... pentru că,odată ajuns în organismul tău,dă naștere unui compus fenolic,așa numitul piceatanol,care-arată testele clinice-împiedică dezvoltarea celulelor adipoase.
În ce fel? Compusul cu pricina se leagă de receptorii de insulină ale celulelor adipoase,blocând astfel procesul lor de maturizare și de creștere.

8.Îți rafinează mesele

Marii bucătari folosesc vin pentru a adăuga finețe și complexitate preparatelor lor. Prin urmare,de ce nu ai face-o și tu?
Îl poți adăuga în sosuri,îl poți folosi pentru a marina carnea,și mai ales poți ”asorta” un preparat anume cu un vin anume – pentru că,se știe,vinul și mâncarea se completează reciproc.

Atentie !!!

Să nu crezi că,cu cât dai pe gât mai multe pahare,cu atât ești mai protejată. Există o limită în tot:vinul în exces are efect contrar,adică face inimii mai mult rău decât bine.

26 feb. 2018

Daca as avea puteri nelimitate m-aș face invizibilă

Eram destul de mica când am început sa-mi dau seama că încurc pe toți din jurul meu, că îi epuizez pe părinții mei cu energia foarte mare a mea. Ii priveam cum se enervează și țipau la mine sa stau calma și chiar uneori îmi spuneau că regreta amarnic că mi-au dat viata.
Când aveam 8 ani am aflat de la o ruda mai indepartata din partea mamei mele că părinții mei au fost extrem de dezamăgiți când m-am născut și că doreau să mă abandoneze in spital, dar daca nu se baga bunicul meu, cred că ajungeam într-un centru de plasament.
De atunci și până în momentul în care am devenit majora mi-am dorit din răsputeri să fiu o vrăjitoare că sa pot sa am puteri nelimitate sa devin invizibilă astfel încât să nu ii mai încurc pe parintii mei.
De la aflarea îngrozitoarei vesti, am stat mereu și m-am intrebat cum ar fi arătat copilăria mea, daca bunicul meu nu m-ar fi luat acasa. Cum m-aș fi descurcat? Cum as fi putut să mă împac cu ideea că sunt un alt copil care mă număr printre miile de copii abandonați în centrele de plasament?
Insa, poate totuși ar fi fost mult mai bine așa, chiar dacă viața copilului dintr-un centru de plasament nu este roza, probabil ar fi fost de mii de ori mai buna decat sa mi se spună în fiecare zi in decursul a treisprezece ani: Nu ești bună de nimic. Esti cel mai mare esec al meu! Regret că te-am nascut! Îmi doresc să mori! Te-ai născut doar că sa faci umbra degeaba pe pamant!
Credeti-ma, dacă ați auzi acest lucru în fiecare zi , ați simți că sunteți o fărâmă de praf care se afla pe cea mai abrupta prăpastie a universului și că singura scăpare ar fii doar moartea.
Îmi amintesc că îmi doream atât de mult sa mor, încât am incercat de câteva ori să-mi iau viața prin diferite metode, însă de fiecare data am avut îngerul păzitor alaturi prin diferite persoane care m-a salvat.
Probabil vă ganditi că sunt nebuna, dar ultima tentativa a mea de a muri , mi-a adus cel mai bun prieten al meu, cel care mi-a fost alaturi mereu.
Acest băiat este un copil abandonat, un copil care nu a avut șansa mea de a avea pe cineva să-l ia acasa, un băiat care a crescut într-un centru de plasament și care mi-a aratăt adevărată fata a unui copil într-un orfelinat, dar în ciuda greutăților și a suferinței cauzate de ideea abandonului părinților, un copil nu uita niciodată ce inseamna sa zâmbească cu adevărat din tot sufletul.
In urma cu trei ani de zile , prietenul meu cel mai bun, a murit în urma unui accident rutier și odată cu el am simțit că moare și aceea speranța de o copilărie frumoasa pe care mi-a insuflat-o in anii cat mi-a fost alaturi.
De atunci am inceput sa mă implic pe cat îmi permite timpul în diverse activități de voluntariat în cadrul orfelinatelor, parca dorind prin ochii copiilor incercati de viață să-mi regăsesc prietenul cel mai bun.

De curând am aflat de campania Mana cu mana, o campanie menita sa ajute copiii din centrele de plasament, care sunt niste copii frumosi, isteti si dornici de afectiune, care au doar nevoie de putin ajutor.
Însă inainte sa va vorbesc despre aceasta campanie , as dori sa va povestesc despre adevărata față a unui copil abandonat într-un centru de plasament.
Datorită faptului că am avut drept cel mai bun prieten, un copil care a trăit într-un orfelinat, știu care este adevărată fata a unui copil abandonat.
Traiesc mereu cu dorința că ar putea veni oricând cineva să-i ia acasa, cineva care ar putea să-i iubească, o familie care sa le fie parinti și să-i țină în brațe și să le citească povesti seara înainte de culcare.
Se bucura enorm de mult când sunt vizitați de Paste, Crăciun și 1 iunie de diferite persoane care le aduc cadouri, dar în ciuda zâmbetului pe care îl primim atunci , ei sunt restul timpului triști și continuă să viseze.
Mulți își doresc o viața mai bună, au dorințe la fel ca noi, visează, se joacă, rad, dansează, invat. Însă zi de zi trăiesc adevărată realitate, nimeni nu ii va lua acasă și că la 18 ani vor ajunge pe strada.
Nu reușesc deloc sa uite nici macar o clipa ca părinții nu i-a vrut, având grijă mereu îngrijitorii din centre sa le amintească asta. Primesc bătaie, unii sunt abuzați atât psihic cat și sexual, daca prind o zi in care un îngrijitor nu este în apele lui , ii pedepseste punandu-i pe coji de nuca in genunchi in timp ce sunt batuti. Nu de puține ori, mi-am privit cum prietenul venea la școala cu adevărate dureri provocate de orele petrecute pe coji și de bătăile pe care le primea cu biciul pe spate.
Însă în ciuda vieții grele , ei nu uita sa zâmbească, sa dăruiască din puținul lor și altor copii . Intotdeauna pun pe primul loc binele celui din jurul lor.
Asta este adevărată fata a majoritatea copiilor din unele centre de plasament. 
Acești copii abandonați au nevoie de o șansă la o viața mai bună. 

Copiii din centre de plasament au nevoie de comunitate, au nevoie de un mic sprijin pentru integrare socială în lipsa unei familii funcționale care să îndeplinească acest rol. Există organisme de stat care protejează copiii, însa un cadru organizațional nu poate oferi suficient pentru formarea socială corectă a acestor copii, în viitori adulți.

Campania Mână cu Mână vorbește despre copiii din centre de plasament drept copii cu viitor, copii normali și frumoși, care au nevoie de un mic ajutor din comunitate pentru a reuși pe drumul dificil pe care au fost nevoiți să pornească în viață. Prin Mână cu Mână se strâng fonduri (donații online și de la companii) pentru activități pentru copii în afara centrelor de plasament (în comunitate, pentru integrarea socială), dar, în același timp, sunt transmise aceste mesaje general valabile cu privire la modul în care societatea trebuie să privească existența copiilor din centrele de plasament și să reacționeze corect în acest context. Copiii din centre de plasament nu sunt doar cifre, nici probleme de rezolvat, ci sunt copii, viitori adulți în societate, în societatea noastră!
În cadrul Mână cu Mână, copiii instituționalizați au fost implicați într-o activitate amplă ce a presupus mai întâi fotografii ale mâinilor lor, realizate artistic de fotograful Horia Manolache, cu experiență semnificativă în proiecte sociale artistice în București și San Francisco. Mai departe, pe baza unor discuții cu copiii, s-au extras citate ce reprezintă dorințe și aspirații ale acestora, proiecții de viitor cu privire la familie și carieră, diverse considerente despre lume, viață, familie, societate. Cu ajutorul artistului grafic Gabi Toma, fotografiile au fost însuflețite cu ilustrații și texte exact pe baza cuvintelor exprimate de copii.
Am găsit 17 astfel de fotografii însuflețite cu ilustrații și teste, iar majoritatea dintre ei își doresc familii, vor sa zboare, își doresc sa devina profesori, educatori, antrenori de fotbal.
Sunt copii la fel ca și îngerasii noștri, dar sunt conștienți de la vârste fragede ce inseamna cu adevărat viața, cat de importanți sunt părinții și prietenii in viața.
Mi-am petrecut o oră întreagă citind dorintele lor, însă o singura fotografie mi-a atras cu adevărat atentia.
"Daca as avea puteri nelimitate, m-aș face invizibilă..." este o parte din dorința unei fetițe nevinovate de 9 ani aflată în centrul de plasament. Mesajul ei m-a făcut să-mi revină în minte toate dorințele mele din copilărie. 
Toți copiii din lume merita o viața mai bună, mai ales cei din plasament și este de datoria noastră să-i ajutam.

Ce înseamnă campania Mână cu mâna?

Proiectul Mână cu mână se desfășoară în perioada 22 noiembrie 2017 – 15 septembrie 2018 și are trei obiective:
  1. implicarea copiilor din centre de plasament într-un proiect artistic, creativ, procesul având ca rezultat creșterea încrederii în sine a acestora;
  2. atragerea atenţiei comunităţii faţă de existenţa copiilor instituţionalizaţi;
  3. strângerea de fonduri în beneficiul copiilor din centre de plasament din judeţul Constanţa, adică pentru desfășurarea de activități în afara centrelor de plasament (teatru, film, cursuri de engleză, spaniolă, masă în oraș, tabere, excursii etc.) De ce doar Constanța? De acolo a pornit ideea acestui proiect. Dacă funcționează treaba asta, iar rezultatele vor avea un ecou pozitiv în viața acestor copii, cred că proiectul poate fi preluat și aplicat și în alte orașe ale țării.

20 feb. 2018

Pe locuri...Fiti gata....A început Blogathon 2018!

Ești blogger? Îți plac provocările? Ai minim 6 luni de cand scrii pe blogul tau? Îți trec prin cap o grămadă de idei de articole, dar uneori ai nevoie doar de un mic imbold pentru a scrie? Vrei să-ți verifici situația în care îți realizezi articolele?
Daca ai răspuns cu DA la toate intrebarile de mai sus, atunci am placerea sa va invit in marele campionat Blogathon 2018 desfășurat pe platforma BlogAwards.
Perioada de participare în acest mega campionat este de 19 februarie 2018- 01 octombrie 2018.
Sunt foarte multe premii interesante pe care le puteți câștiga la fiecare campanie în  parte, gen bani, vouchere de cumpărături, gadgeturi etc, plus că primii 40 de bloggeri aflați în top in clasamentul final se vor alege cu un pachet de blogger extrem de util pentru bloggeri.
Suna bine nu? Vrei sa participi? Ne vom întâlni în lupta cea mare din Blogathon 2018? Daca raspunsul tau este DA, scrie un articol de 100 de cuvinte în care îți anunți participarea și hai sa incepem luptă!
Eu particip! Tu ce mai aștepti?

18 feb. 2018

Sampon L'Oreal Professionnel Control Sensi Balance - Review



De vreo 6 luni folosesc Samponul L'Oreal Professionnel Control Sensi Balance, un produs profesional marca L'Oreal pe care l-am cumpărat deoarece promitea o bună protecție a scalpului, în special în perioada rece. Acest șampon este recomandat inclusiv celor ce au probleme cu mătreața, dar cum nu am mătreață, nu vă pot spune cât de eficient este la acest capitol.

Scalpul meu se irită destul de ușor în sezonul rece, iar mâncărimile apar frecvent. Tocmai de aceea am ochit varianta Sensi Balance, iar calmarea pielii capului am simțit-o încă de la prima utilizare. Deși este un produs destul de spumant, foarte concentrat, nu-mi usucă părul pe lungime și nici scalpul, formula sa fiind una foarte delicată. Consistența sa este cea a unui gel transparent.

Șamponul curăță bine firul de păr, nu-l încarcă, neavând o formulă foarte hrănitoare, dar nici nu îl lasă uscat sau aspru.

Producătorul anunță pe ambalaj că șamponul conține sorbitwin, un derivat de sorbitol responsabil pentru senzația de păr hidratat. Tot el ajută la ameliorarea senzației de mâncărime și hrănește corespunzător pielea capului.

Comparativ cu celelalte șampoane L'Oreal Professionnel, Sensi Balance face mai puțină spumă, însă s-a consumat în același ritm. Un șampon profesional îmi ajunge 4 luni (2 spălări/săptămână).

Pentru un scalp sensibil recomand acest șampon cu drag. Nu are un parfum puternic sau neplăcut, așadar nu agresează în niciun fel.

14 feb. 2018

Indemnizația de creștere a copilului micsorata de transferul contribuțiilor sociale

Indemnizatia pentru cresterea copilului reprezinta singura sursa de venit a parintelui care sta acasa pentru a creste copilul mic, pana la varsta de 1 an sau 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap).

Avand in vedere modul de calcul a indemnizației concediul de creștere a copilului (CCC), pentru viitorii părinți cu salarii micșorate în urma transferului contribuțiilor banii de indemnizație vor fi mai puțini. Dacă angajatorii nu ajustează nici în următoarea perioadă salariile brute ale acestora, cei care vor intra în concediu mai târziu vor avea de pierdut și la indemnizația de CCC. Cei care intra acum in CCC nu vor avea de pierdut.

In ultimele zile s-a punctat de mai multe ori în presă faptul că cei aflați în CCC au de pierdut în urma transferului contribuțiilor, dacă angajatorii nu au ajustat salariile brute pentru a atenua această trecere a sarcinii fiscale de la angajator la angajat. Pe termen lung, într-adevăr, acest lucru se poate întâmpla. Pentru cei care intră acum în concediu, nu putem vorbi însă de o diminuare a indemnizației, având în vedere modul de calcul de la indemnizația de CCC, așa cum e el reglementat în OUG nr. 111/2010.

Cuantumul indemnizației lunare de CCC "este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (care e 500 de lei - n.red.), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei", potrivit ordonanței amintite.

A spune că cei care intră acum în CCC iau indemnizația micșorată ca urmare a transferului contribuțiilor nu se justifică în condițiile de calcul enunțate mai sus. Din moment ce indemnizația se raportează la veniturile nete din ultimele 12 luni din ultimii doi ani înainte de nașterea copilului, iar unele venituri s-au mișcorat, în urma transferului contribuțiilor (fără ajustarea salariilor), abia începând din ianuarie, atunci indemnizația primită de cei care intră acum în concediu nu se micșorează semnificativ.

Alta e situația pentru cei care rămân cu salariile micșorate și de acum încolo și care vor intra, să zicem, din a doua parte a anului 2018, în concediul de creștere. Având în vedere că veniturile lor, din ianuarie 2018, sunt și rămân în continuare micșorate, pentru că angajatorii nu fac corecțiile salariale, atunci și indemnizația de CCC va fi mai mică.

Provocarea celor de la Urban Up!

De când mă stiu mi-au plăcut provocarile, mai ales cele lansate in domeniul blogging-ului, de aceasta astăzi , va spun că: :Cu acest articol am acceptat provocarea de a susține Urban Up!, un proiect inițiat de Asociația De-a Arhitectura, care le oferă elevilor de liceu o bună oportunitate de a-și cunoaște orașul. Proiectul a fost derulat în anul 2017 în cadrul programului „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”. Totodată, pot fi organizate ateliere și în 2018, fie în licee, în săptămâna Școala Altfel, fie ca activități ale Clubului De-A Arhitectura. Detalii găsiți pe http://www.de-a-arhitectura.ro.
In provocarea primită o să va vorbesc despre Urban Up dar și despre perioada de adolescenta a mea.
Anul trecut Asociația De-a Arhitectura a lansat proiectul Urban Up!, în cadrul căruia au avut loc 54 de ateliere gratuite pentru liceeni (la care au participat 1025 liceeni cu vârsta cuprinsa între 15 – 18 ani), bazate pe discuții ghidate, discuții pe imagini, activități hands-on, jocuri de rol, explorări și analize urbane, activităâi desfăşurate în 7 orașe din țară (București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Sibiu, Timișoara).
Proiectul a vizat creșterea gradului de conștientizare în rândul liceenilor cu privire la legăturile care există între spațiile pe care le folosim zi de zi și procesele prin care ele se transformă. Scopul a fost ca aceștia să înțeleagă impactul spațiilor asupra calității vieții și să capete deschidere către o dezvoltare urbană „isteață” printr-o experiență educațională atractivă legată de aspecte ce trebuie cunoscute de orice cetățean: ce înseamnă a construi și a contribui la schimbarea mediului construit, ce servicii publice sunt necesare într-o localitate, rolul instituțiilor, condițiile de folosire în siguranță a spațiilor etc., ca sursă de dezvoltare personală, profesională și de civism.








In timp ce priveam mulțimea de poze de pe pagina de Facebook ai celor de la Urban Up, mi-am amintit de adolescență mea frumoasa din anii 1984-2001.

Va mai amintiți de adolescență frumoasa si lipsită de griji ai anilor 90 in care va petreceați tot timpul cu prietenii făcând diferite activități? Va mai amintiți de perioada in care nu existau telefoane mobile și că părinții va lăsau să vă descurcați singuri având mereu cheia la gat?
Va amintiți de seara de sambata când unul dintre prietenii voștri dădeau cate un bairam la el acasă când rămânea singur și puneam mereu pe repeat melodiile "Că la 20 de ani" ai celor de la Voltaj sau "Gașca mea" ai celor de la Hi-Q?
Va mai amintiți de adolescență frumoasa când ne duceam la scăldat vara in plina canicula pentru a ne răcori și a ne simti niste super eroi ai apelor? Va amintiti că practicam acest sport extrem cum îl numim astăzi , pentru că în orașul nostru nu exista nici o piscina amenajata.
Va mai amintiți când chiuleam de la ore că sa ne petrecem timpul cu prietenii nostri in parcuri la alergat că nu există nici o sala de sport în oras?
Va mai amintiți cat de fericiti eram atunci? Mai știți ce frumos era totul?
Mie îmi lipsește foarte mult totul și aș da orice că sa ma pot intoarce in copilărie, sa renunț la toată viața asta cotidiană digitala doar pentru a mă putea bucura iar de viață de adolescent.
Va mai amintiți când vara in vacanta mare ne duceam la bunici acasă și ne puneam de dimineață albia in mijlocul curții plina de apa si când se incalzea in caldura soarelui nemilos , iar noi stăteam pe lângă ea doar că sa ne putem juca în apa calda?
Îmi amintesc de asemenea de anii de liceu.

Îmi lipsește foarte mult uniforma riguroasă pe care eram obligati sa o purtam, de orele de activitate fizica când ne strângeam împreună cu profesorul pentru a strânge gunoiul din parcuri și să plantam copaci.
Îmi lipsește corectitudinea profesorilor in privința notelor, atunci când daca stiai de 10 primeai 10, iar daca daca stiai de 5 cu atât erai notat.
Îmi lipsește de catalogul cu coperta scorojită pe care profesorii îl cârâu după ei la fiecare oră și pe care clasa noastră am decis sa ne strângem toata coala pe care o aveam că sa il acoperim.
Îmi amintesc de perioada când ne duceam in sala de sport în pauza pauza mare doar pentru ai asculta pe cei din trupa liceului alcătuită din băieții cei mai frumoși după care toate fetele salivam , in timp ce cântau o noua melodie.
Îmi amintesc cum sâmbătă ne strângeam in parcuri pentru a putea dezbate subiectul unei cărți citite și în timp ce alții se contraziceau, eu le notăm ideile că eram înnebunita după a scrie.
Îmi amintesc cum duminică primeam permisiunea de la profesori pentru a părăsi internatul că sa ne strângem in cinematograful din orașul vecin in care intotdeauna se redă același film , doar pentru a putea sa ne mai recream mintea deja chinuita de materiile grele pe care le aveam și le detestam.

Îmi lipsește foarte mult adolescența mea,tocmai de aceea regret in mica măsură că îngerașii mei nu vor știi cum este sa te bucuri de adolescență cu adevărat.

Ani de liceu

Astăzi m-am trezit cu dorința de a mă întoarce în liceu. Îmi lipsește foarte mult uniforma riguroasă pe care eram obligati sa o purtam, de orele de activitate fizica când ne strângeam împreună cu profesorul pentru a strânge gunoiul din parcuri și să plantam copaci.
Îmi lipsește corectitudinea profesorilor in privința notelor, atunci când daca stiai de 10 primeai 10, iar daca daca stiai de 5 cu atât erai notat.
Îmi lipsește de catalogul cu coperta scorojită pe care profesorii îl cârâu după ei la fiecare oră și pe care clasa noastră am decis sa ne strângem toata coala pe care o aveam că sa il acoperim.
Îmi amintesc de perioada când ne duceam in sala de sport în pauza pauza mare doar pentru ai asculta pe cei din trupa liceului alcătuită din băieții cei mai frumoși după care toate fetele salivam , in timp ce cântau o noua melodie.
Îmi amintesc cum sâmbătă ne strângeam in parcuri pentru a putea dezbate subiectul unei cărți citite și în timp ce alții se contraziceau, eu le notăm ideile că eram înnebunita după a scrie.
Îmi amintesc cum duminică primeam permisiunea de la profesori pentru a părăsi internatul că sa ne strângem in cinematograful din orașul vecin in care intotdeauna se redă același film , doar pentru a putea sa ne mai recream mintea deja chinuita de materiile grele pe care le aveam și le detestam.
Îmi lipsește enorm de mult și aș da orice pentru a mă intoarce in trecut.

:Cu acest articol am acceptat provocarea de a susține Urban Up!, un proiect inițiat de Asociația De-a Arhitectura, care le oferă elevilor de liceu o bună oportunitate de a-și cunoaște orașul. Proiectul a fost derulat în anul 2017 în cadrul programului „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”. Totodată, pot fi organizate ateliere și în 2018, fie în licee, în săptămâna Școala Altfel, fie ca activități ale Clubului De-A Arhitectura. Detalii găsiți pe http://www.de-a-arhitectura.ro.

Amintiri din adolescență

Va mai amintiți de adolescență frumoasa si lipsită de griji ai anilor 90 in care va petreceați tot timpul cu prietenii făcând diferite activități? Va mai amintiți de perioada in care nu existau telefoane mobile și că părinții va lăsau să vă descurcați singuri având mereu cheia la gat?
Va amintiți de seara de sambata când unul dintre prietenii voștri dădeau cate un bairam la el acasă când rămânea singur și puneam mereu pe repeat melodiile "Că la 20 de ani" ai celor de la Voltaj sau "Gașca mea" ai celor de la Hi-Q?
Va mai amintiți de adolescență frumoasa când ne duceam la scăldat vara in plina canicula pentru a ne răcori și a ne simti niste super eroi ai apelor? Va amintiti că practicam acest sport extrem cum îl numim astăzi , pentru că în orașul nostru nu exista nici o piscina amenajata.
Va mai amintiți când chiuleam de la ore că sa ne petrecem timpul cu prietenii nostri in parcuri la alergat că nu există nici o sala de sport în oras?
Va mai amintiți cat de fericiti eram atunci? Mai știți ce frumos era totul?
Mie îmi lipsește foarte mult totul și aș da orice că sa ma pot intoarce in copilărie, sa renunț la toată viața asta cotidiană digitala doar pentru a mă putea bucura iar de viață de adolescent.
Va mai amintiți când vara in vacanta mare ne duceam la bunici acasă și ne puneam de dimineață albia in mijlocul curții plina de apa si când se incalzea in caldura soarelui nemilos , iar noi stăteam pe lângă ea doar că sa ne putem juca în apa calda?
Off, ce vreme frumoasa a fost. Păcat că adolescenții de astăzi nu vor știi cum este sa se bucure cu adevărat de viață. Ei tot ce fac este sa stea cat mai mult timp cu ochii în multitudinea dispozitivelor digitale. Nu vor știi cum este sa petreci cu adevărat, cum este sa citești din plăcere o carte cu prietenii in parc pe iarba si apoi sa facem un cenaclu literar in care sa ne spunem punctele de vedere asupra cărții citite.

Cu acest articol am acceptat provocarea de a susține Urban Up!, un proiect inițiat de Asociația De-a Arhitectura, care le oferă elevilor de liceu o bună oportunitate de a-și cunoaște orașul. Proiectul a fost derulat în anul 2017 în cadrul programului „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”. Totodată, pot fi organizate ateliere și în 2018, fie în licee, în săptămâna Școala Altfel, fie ca activități ale Clubului De-A Arhitectura. Detalii găsiți pe http://www.de-a-arhitectura.ro.

13 feb. 2018

Sapun lichid cu complex de uleiuri hranitoare si parfum captivant de smochine - Review


Buna dragele mele. Dupa cum v-ați dat seama până acum am câteva nebunii de a colecționa articole de ingrijire personală.
De aceea astăzi o sa va prezint o alta nebunie de a mea si anume aceea dee a colecționa sapunuri lichide despre care am decis sa va povestesc. Primul review al unui săpun lichid pe care îl ador este Sapunul lichid cu complex de uleiuri hranitoare si parfum captivant de smochine.

Ingrediente:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide Dea, Polyquaternium-7, Sodium Chloride, Styrene/Acrylates Copolymer, Parfum, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Bht, Glycerin, Prunus Amygdalus Sativa Kernel (Sweet Almond) Oil, Tetrasodium Edta, Methylchlorisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Octyl Metoxycinnamate, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Ci 19140, Ci 42051:2.

Parerile mele:
Este un săpun lichid cremos ideal pentru sezonul cald, cu un parfum plăcut, hidratant, iar mirosul de smochine coapte persista pe mâini în jur de 5 ore.
Ador faptul că nu usucă pielea , ba din contra o face catifelata și hidratanta astfel încât să nu mai fie nevoie de a utiliza o crema de maini.
Acest săpun lichid l-am achiziționat din Mega Image la prețul de 5 lei sticluță de 400 de ml.
Săpunul se gaseste într-o sticluță de plastic transparenta prin care se poate vedea cantitatea de săpun rămasă în sticlă, prevăzută cu un pulverizator care eliberează cantitatea potrivită de săpun lichid necesara pentru o spălare.

Per total eu sunt foarte incantata de el, tocmai de aceea vi-l și recomand să-l incercati!

Crema de dus Balea cu pepene roșu - Review

Buna dragele mele! Nu știu dacă știți, dar eu pur și simplu sunt îndrăgostită de geluri de dus, de aceea am o colecție de vreo 25 de geluri de dus în dulapul meu din baie. De fiecare dată când simt nevoia să mă răsfăț puțin , las copiii cu soțul său cu mama acasă și dau o fuga prin magazine.
M-am tot gândit dacă ar trebui să vă povestesc despre ele sau nu, dar mi-am dat seama că probabil ați fi puțin curioase asupra produselor de igiena pe care le folosesc. Odată luată decizia, o să încep o serie de review-uri unde o să va prezint o parte din gelurile mele de dus.
Astăzi am decis să vă vorbesc despre crema de dus Balea cu pepene roșu, unul dintre gelurile mele de dus preferate. Acest gel de dus l-am achiziționat dintr-un magazin DM la prețul de 5,5 lei sticluță de 300 de ml.

Părerile mele:
Este un gel de dus ușor cremos, puțin fresh, ideal pentru sezonul rece. In  momentul contactului cu pielea umedă , acest gel de dus nu formează cine știe ce spumă, dar cel mai mare plus al lui este faptul că nu usucă pielea, prin urmare după ce vă spălați cu el nu mai este nevoie sa mai folosiți o loțiune de corp.
Un dezavantaj al acestui gel de dus este faptul că mirosul gelului de dus nu persista mult timp pe piele, ci doar 2-3 ore.
Acest gel de dus miroase mai degraba a pepene galben decat verde si cam sintetic daca torni mai mult, are o culoare tipatoare de roz-portocaliu.
Se găsește într-o sticluță de 300 de ml, din plastic, extrem de drăguță, care după părerea mea are un minus faptul că are un plastic mai gros și nu permite sa se vadă cantitatea de gel de dus rămasă în sticlă. Sticla este prevăzută cu un capac care se deschide cu ușurință chiar și în momentul în care mana este udă. In momentul in care se deschide capacul mirosul de pepene se răspândește în toată baia care persistă cam o oră.
Este un gel de dus pe care vi-l recomand și vouă cu mare drag!

11 feb. 2018

Cum am scăpat de mucegaiul din garsoniera mea cu ajutorul celor de la Depozit-online.ro

Trăim într-o perioadă în care pe măsură ce apar noi membri în familia noastră, vine timpul sa ne schimbam domiciliul ( daca avem posibilitatea) sau varianta cea mai ieftină, sa o renovam pe cea existentă astfel încât să le oferim copiilor un loc sigur și confortabil.
In octombrie 2015 am reușit împreună cu soția mea si cu băiețelul nostru sa ne mutam de la părinții ei, într-o garsonieră micuță de 18 metri pătrați. In ciuda locului mic de care dispunem, avem măcar siguranța faptului că este casa noastra, că nu mai intra nimeni peste noi în camera atunci când cel mic face gălăgie sau plânge. Un loc pe care îl numim cu mare drag ACASA.
Pe cât de fericiți eram că avem un locușor numai al nostru, pe atât de mult am inceput sa regretăm că ne-am ales tocmai aceasta garsonieră sa o achiziționăm.
Ca sa înțelegeți despre ce va bat câmpii pe aici, ar trebui să știți că garsoniera noastră este într-un bloc unde majoritatea locatarilor de la etajele superioare sunt pensionari , iar la etajele inferioare își desfășoară activitatea diferite firme.
Toate bune și frumoase ați putea să spuneți , nu? Copilul se poate juca și tipa in voie fara sa deranjeze pe nimeni, nu? Cam aveți dreptate, dar avem două mari probleme cu aceasta garsonieră și anume: lângă noi își desfășoară activitatea o firma de anticariat și pe timpul cald ne umple de gândaci și cea mai mare problema a noastră este mucegaiul care apare mereu in timpul anotimpului rece.
Problema gândacilor o rezolvam ușor cu acele fiole numite Regent pe care le achiziționăm de la farmacia veterinara din cartier, dar cealaltă ramanea pe primul plan.
In luna iunie 2017 am aflat că vom redeveni părinți, așa că am decis că este timpul sa rezolvam cumva cele două mari probleme ale noastre, chiar nu puteam sa stăm cu mâinile în sân și sa privim cum ni se îmbolnăvesc de tot copiii. Menționez faptul că datorită mucegaiului care tot se încăpățâna sa reapară in ciuda eforturilor soției mele de a-l îndepărta cu fel de fel de solutii, băiatul cel mare are probleme respiratorii.
In continuare as dori sa va povestesc cum am reușit să ținem în frâu mucegaiul încăpățânat.
După ce am aflat că soția mea este însărcinată cu o fetița, am incercat să găsesc pe internet metode de a scăpa de mucegai. Am găsit câteva variante dintre care am ales-o pe cea mai bună după părerea noastră și anume aplicarea plăcilor de polistiren expandat pe pereți, proces urmat de o plasa specială , dat cu grunt și apoi aplicarea a doua straturi de lavabila cu ioni de argint.

Pentru cine nu știe plăcile de polistiren expandat sunt obținute prin procesarea polistirenului expandabil, iar rolul acestor placi de polistiren expandat este de a împiedica ieșirea mucegaiului la suprafață.
In luna august 2017 am avut 3 saptamani de concediu și în loc să mă duc pe undeva prin vacanta cu soția și cu băiatul meu, am preferat sa profit de faptul că perioada de concediu al meu a coincis cu perioada de concediu al părinților mei și astfel mi-am dus băiatul la ei. Rămânând acasă cu nevasta-mea am întocmit un plan de renovare și ne-am apucat de treabă.

Etapele de renovare

Primul lucru pe care l-am făcut a fost sa aruncăm canapeaua care stătea degeaba in camera, dar în momentul în care am tras-o după peretele negru de mucegai am constatat că era îmbibată cu apă și cu mucegai. Cum nu puteam sa o arunc singur întreagă că nu vroiam sa cer ajutorul soției mele insarcinata, am inceput sa o desfac și să o fărâm. Pe măsură ce o rupeam, mirosul înecăcios de mucegai se raspandea din ce in ce mai mult în camera, cauzandu-ne mari dureri de cap și înțepături la inimă. Cu multe eforturi depuse, am desfăcut pe cat de repede am putut canapeaua și am aruncat-o in spatele blocului la tomberonul de gunoi.
Al doilea pas urmat de noi, a fost să strângem restul de mobilier din camera cat mai pe mijloc și să aplicăm pe parchet o folie mare de plastic. Așa am bifat o zi din concediul meu.
A doua zi, eu și cu soția mea ne-am înarmat fiecare cu doua șpacluri și cu măști pe față și am început să îndepărtăm vopseaua lavabila îmbibată cu mucegai după pereți. Fiind doua persoane am reușit să facem aceasta treabă într-o zi. Îmi amintesc că soția mea îmi spunea că așa s-a mai dus încă o zi din concediu. Însă parcă pentru mine nu a fost de ajuns. Aveam aplicata pe pereți plintă ( din aceea veche realizată din ipsos cum se folosea pe timpul lui Ceaușescu) și am început să o dau jos. Toată această treabă mi-a mai luat încă trei ore și în noaptea aceea ne-am culcat la doua dimineața.
A treia zi , am vrut sa indepartez cu șpaclul toate reziduurile rămase pe pereți de la plinta, când am văzut amândoi uimiți că începe să se cojească tavanul. Așa că a treia zi am pierdut-o sa indepartez cu șpaclul tavanul.
A patra zi, ne uitam amândoi uimiți de cat de schimbata pare acum camera, dar apoi am realizat că trei zile ne-a luat doar să facem un sfert din cameră. Cum timpul nu stătea deloc pe loc, trebuia să trecem la următorul pas și anume sa apelam la un magazin de unde puteam cumpără materiale de construcții de cea mai buna calitate , așa că după o mică căutare pe internet am găsit pe o pagina web o știre care suna cam așa: „ de la depozit-online.ro puteți cumpăra materiale de construcții la preturi accesibile pentru orice buzunar”.

Curioși din cale afară atât eu cât și nevasta-mea am dat pe acest link și am aflat că acest depozit de materiale de construcții specializat atat in cărămizi, materiale de construcții și BCA este exact pe gustul nostru, cu preturile pentru buzunarul nostru și ce ne-a făcut să contactam serviciile oferite a fost când am citit că depozit-online.ro va poate oferi livrarea produselor direct la domiciliu.
De la ei am găsit majoritatea lucrurilor necesare pentru renovarea casei și după ce am făcut comanda după depozit online București în a șaptea zi ne-am apucat de aplicarea plăcilor de polistiren expandat pe pereti.
In a opta zi am aplicat și tavanul fals și plinta achiziționate după acest depozit online, iar în a zecea zi deja aplicăm plasa pe pereți și dădeam cu grunt pe care l-am lăsat să se usuce doua zile. După aceste două zile am reușit într-o zi să aplic pe pereți cele două mâini de lavabila cu ioni de argint.
Am terminat repede camera cu acest depozit-online și astfel am reușit să mă bucur împreună cu familia câteva zile de vacanță.
Probabil vă întrebați acum daca mai am probleme cu mucegaiul , nu? Răspunsul este că datorită celor mai bune materiale de construcții comandate după depozit-online.ro mucegaiul nu a mai apărut.
Noi suntem mulțumiți că în sfârșit problemele noastre s-au încheiat și putem sa ne bucuram de viață alături de cei doi îngerași ai noștri.



10 feb. 2018

Cinci idei de cadouri pentru doamnele din viața noastră de la Dwyn Shop

Urmează o perioada foarte grea din viața noastră, perioada in care doamnele noastre vor sa fie răsfățate, sa li se arate cat de importante sunt în viață noastră.
Fie că deja căutați daruri frumoase pentru ele de Valentine’s Day sau de Dragobete, ele se vor aștepta să fie surprinse in luna iubirii. Însă dacă sunteți la fel ca noi că nu sărbătorim iubirea in aceasta luna, tot ne ramane zilele de 1 martie și de 8 martie când se așteaptă să primească cadouri in luna martisorului.
Pentru mine și soția mea, luna martie este o luna plina, urmând să împlinim in aceasta luna un deceniu de relație dar în același timp va fi și luna in care acum trei ani mi-a făcut cel mai mare cadou al vieții mele, acela de a deveni tata de băiat.
O iubesc enorm pe scumpa mea soție și îi sunt recunoscător pentru tot ce mi-a oferit in acești zece ani, am privit-o cum se transforma dintr-un copil timid, într-o femeie extrem de atrăgătoare, cum se lasă pe locul al doilea odată cu venirea pe lume a primului copil. Am privit-o cu mare dragoste cum se trezește nopțile că să aibă grijă de copil și de casă, cum are grijă de mine sa fiu mereu curat și îngrijit. Sunt conștient că de multe ori nu se simțea deloc bine, se vedea pe fata ei frumoasa că abia mai rezista sa stea in picioare, dar in acești zece ani nu am auzit-o niciodată să se plângă.
Au fost niste zece ani minunați, cu multe greșeli din partea mea, cu multe certuri, dar în același timp au fost zece ani timp in care ea mi s-a dăruit trup și suflet, mi-a fost alaturi la bine și la rău, m-a ajutat să scap de anturajul rău în care mă învârteam, zece ani plini de iubire in urma cărora ea s-a dăruit complet și mi-a făcut plăcerea de a mă face tata de doua ori, daruindu-mi un băiețel și o fetiță.
Am multe motive pentru care îi sunt recunoscător soției mele și tocmai de aceea vreau sa se simtă cu adevărat răsfățată. Vreau să simtă cat de mult o iubesc.
Ca sa fiu sincer in ultimii ani m-am lăsat leneș , am uitat că o femeie trebuie răsfățată, am uitat să-i arăt soției mele cat de importanta este pentru mine, ca sa fiu sincer ultima floare pe care i-am daruit-o a fost acum patru ani.
Acum doua săptămâni când am fost acasă , din întâmplare cat ea era afara cu cei mici, am dat peste jurnalul ei și ( știu că nu ar fi trebuit, dar ma rodea curiozitatea, așa că l-am citit în urma , așa că am aflat că ea crede că nu o mai iubesc) că tânjește de perioada de la început, când o răsfățăm mereu cu cate ceva. Am găsit de asemenea toate florile pe care i le-am dăruit de la începutul relației noastre păstrate în jurnal.
Soția mea, la fel ca toate doamnele minunate din viața noastră merita tot ce este mai bun, așa că în articolul de astăzi o sa vă prezint câteva idei de cadouri pe care le puteți dărui in luna iubirii sau in luna martisorului.
Fiind o persoana mereu pe drumuri, efectiv nu am timp să stau sa colind magazinele in lung și în lat ( deși ca sa o spun pe slau dintre mine și nevasta-mea eu sunt cel care mă duc cel mai des la shopping), așa că prefer să-mi fac cumpărăturile dintr-un magazin online, un magazin care după părerea mea este precum un mall online unde putem găsi o gama variată de articole începând de la produse pentru ingrjire personală , electronice, jucării , produse IT și de comunicații până la articole de grădinărit și produse destinate bebelușilor.
Acest mall online despre care vreau sa va vorbesc se numește Dwyn Shop , un magazin online in care nu ești luat de nimeni la zor că privești prea mult un produs anume, poți să alegi produsele dorite în funcție de bugetul pe care îl avem, un adevărat paradis pentru ochii noștri plin de tot ce avem nevoie și poate cel mai important lucru este că putem sa ne bucuram de produsele dorite foarte repede , beneficiand de transport rapid.

De ce va recomand sa va faceți cumpărăturile online după Dwyn Shop?

Până acum trei ani de zile nici eu nu știam de acest magazin online până când mi-a amintit soția mea că urma peste două zile sa ne ducem la ziua sorei mele de care uitasem cu desăvârșire. Vă dați seama că nu ii luasem nici un cadou. Așa că ne doream amândoi ceva frumos, care sa nu ne depășească bugetul de cheltuieli personale, rapid , dar din cauza faptului că băiețelul nostru doar două luni nu ne permiteam sa colindam magazinele fizice. Îmi amintesc că în aceea perioada eram cu el și in crizele mari de colici și că sugea mai tot timpul, prin urmare cum sunt un bărbat gelos, nu vroiam sa umblu cu nevasta-mea în sânii goi prin magazine ca să-i luăm un cadou deosebit surorii mele, așa că am căutat pe internet un magazin online cu transport rapid la care puteam plati in numerar în momentul când ajungea coletul la adresa. In urma căutării noastre am dat de Dwyn Shop care ne-a îndeplinit toate dorințele.
In continuare o sa vă prezint motivele pentru care ar trebui să vă faceți cumpărăturile din acest magazin online:

1. Seriozitate: Este un magazin online care activează pe piața românească de peste 13 ani și în plus dispun și de un magazin fizic in București ( pe strada Thoma Ionescu, Nr 9, sector 5) unde se pot vedea și testa produsele dorite.
2. Rapiditate: Livrarea produselor comandate se face în aceeași zi în București, iar în provincie va puteți bucura de produse a doua zi.
3. Diversitate: Așa cum am zis de la început acest magazin online poate fi comparat cu un mall online deoarece găsiți o gama larga de produse pentru: copii, bărbați, femei, casa, electronice, telefoane, tablete, accesorii, televizoare, home cinema și video, electronice auto, jocuri și console video, camere foto și accesorii, binocluri, rame foto digitale, camere video, drone, kituri de supraveghere video, senzori de alarme, interfon, camere de supraveghere, jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte, lucruri necesare pentru bebeluși, articole începând casă și grădină plus multe altele
4. Mai multe modalități de plată: Plată produselor comandate se poate face prin numerar în magazinul fizic sau in momentul in care va venit produsele acasă prin curier rapid după verificarea coletului, cu cardul in showroom-ul din București sau online prin sistemul 3D secure , precum și de asemenea va puteți achiziționa produsele dorite în rate.
5. Returnare: Daca nu sunteți mulțumiți de produsele comandate puteți returna in ambalajele originale in termen de 14 zile calendaristice și va primiti banii înapoi.
6. Curierat rapid: Livrarea produselor se face rapid prin Fan Courier, iar taxele de curierat sunt mult mai mici decât la alte magazine online sau chiar gratuite.
7. Comunicare: In timpul programului de lucru putem sa solicităm orice tip de informații suplimentare despre un anumit produs și întotdeauna vom întâlni care un specialist care sa ne ofere răspunsurile dorite. De asemenea comenzile se pot face oricând 24 din 24 de ore, 7 zile din 7.
8. Buyback: Daca in perioada de valabilitate a garanției produsului comandat realizați că de fapt va doriți altceva, puteți să-l returnați in siguranță și doar să achitați diferența de preț pentru produsul dorit
9. Siguranța produselor comandate: Toate produsele existente pe acest magazin online sunt de cea mai buna calitate, originale , beneficiand de certificat de garanție de la producător ( cu mici excepții). De asemenea daca constatați că un produs nu este conform descrierii de pe site, puteți să-l returnați in 24 de ore de la livrare și va fi schimbat gratuit totul facandu-se pe cheltuiala magazinului, imediat.
10. Puncte de fidelitate: Fiecare produs in sine comandat, achitat și livrat după acest magazin online dispune de un număr aferent de puncte pe care le veți găsi în contul vostru de client. Trebuie să știți că valoarea unui punct este de 1Ron și le puteți folosi pentru a achita o comanda viitoare partiala sau totala. De asemenea nu aveți posibilitatea de a transforma punctele de fidelitate in bani.

Insa revenind la topicul articolului meu, in continuare o sa vă prezint câteva idei de cadouri pentru luna îndrăgostiților sau pentru luna martisorului.

Idei de cadouri pentru doamne:

Așa cum știm , o femeie este extrem de greu de mulțumit și datorită faptului că ni s-a întâmplat de mii de ori sa nu fie mulțumite de cadoul primit din partea noastră, am ales sa primesc consiliere in alegerea cadoului perfect de la soția unui coleg de serviciu.
Doamna in cauză, a garantat că în această perioadă, o femeie se simte cu adevărat răsfățată atunci când primește produse destinate îngrijirii personale, produse care o ajuta sa-si mențină frumusețea sau care să-i permită să-și țină greutatea corporala sub control.
Hmm, cam dificil ați putea spune, dar raportandu-ma la cat de bine cunosc eu femeile în cei 35 de ani ai mei și la cat de mult mi-am privit soția cum se aranja in oglinda înainte de a deveni părinți, cred că mă voi descurca sa va prezint câteva idei.

1. Daca și doamnele din viața voastră sunt atât de preocupate de imaginea sa reflectată în oglindă , sunt de părere că un uscător de păr  le-ar face fericite. Așa cum știm cu toții, femeile sunt înnebunite după produsele Babyliss , chiar doamna care m-a ajutat sa-mi fac o lista cu niste cadouri perfecte, mi-a zis că este în stare să „ facă crima de om , că sa am un produs Babyliss numai al meu” , așa că sunt sigur că un uscător de par  Babyliss ar face fericita orice doamna cocheta. Poate așa , când le anunțăm că urmează să ieșim în oras în ziua X nu o sa mai zică că mai durează zece minute până li se usucă părul. ( Eu personal am patit-o cu nevasta-mea de câteva ori bune).

2. De asemenea tot la nivelul de uscătoare de păr puteți opta pentru un set complet de Uscător de par Remington care cuprinde atât geanta de păstrare și depozitare, cat și două perii de par care le vor ajuta pe doamnele noastre că sa se facă frumoase mult mai repede.

3. O alta idee de cadou ar fi un ondulator de par ideal pentru doamnele care își doresc bucle perfecte și frumoase pe toată durata zilei. Soția mea doar la ocazii speciale își face bucle , deci nu o sa mă complic să-i iau un ondulator de par pe care știu sigur că l-ar folosi doar o data pe an.
4. O alta idee de cadou perfect ar fi o placa de îndreptat parul ideala pentru doamnele care adora să aibă parul drept pe toată durata zilei. Nevastă-mea se numără printre genul acesta de femei , așa că după părerea mea că o placa de îndreptat parul Valera ar fi ideala pentru ea, datorita faptului că este un concept de 3 in 1 , adică descurca parul ( ceea ce pentru doamna mea ar fii un mare plus că datorită faptului că are parul foarte lung i se încurcă foarte repede), îl îndreaptă ( soția mea are un par frumos, dar dacă îl lasă în voia lui, datorită faptului că are mult volum uneori am impresia că am o africana în casa, sau cum zicea ea înainte „ o vrăjitoare”) , dar și îi oferă strălucire ( poate așa ar renunța și draga mea soție la toate produsele acelea de îngrijire a părului care „ cocoșează” dulapul din baie).

5. În funcție de bugetul pe care îl aveți puteți opta pentru un epilator fie electric , fie un epilator cu IPL care garantează că în 8 ședințe ar putea că doamna noastră să scape de parul nedorit după ea, ușor și rapid , fara durere. Știu că un astfel de epilator are un preț mai mare decât salariul minim net pe economie, dar cred că doamnele noastre merita să închidem odată pe an ochii și să le oferim un cadou foarte apreciat de ele.

Cam acestea ar fi ideile mele. Eu personal acum oscilez intre placa de îndreptat parul Valera și între epilatorul cu IPL.

Voi ce ați cumpără?

P.S. In aceasta perioada Dwyn Shop are o super reducere de 40% la foarte multe produse. Va invit sa aruncați o privire.

9 feb. 2018

Tableta Navitel T500 3G, o necesitate sau doar moftul unui bărbat?

Sunt genul de persoană care am un loc de muncă mai solicitat, fiind mai tot timpul plecat in țară, in timp ce soția mea este acasă cu cei mici, eu îmi petrec timpul conducând masina personală în interes de serviciu. Ca sa intelegeti despre ce va vorbesc , din 24 de ore cat are o zi, eu îmi petrec 15 ore pe zi la volanul mașinii.
Este un job mai neobișnuit , tot timpul sunt pe drum și tânjesc după copiii mei. De aceea incerc sa fiu măcar virtual alături de ei. O înțeleg pe nevasta-mea perfect, știu cât de mult se chinuie cu cei doi îngerași ai noștri mai mult singură, dar daca nu as merge la muncă, nu am avea ce sa le punem pe masa.
Un copil are nevoie de multe lucruri care din păcate sunt foarte scumpe și dintr-un salariu minim pe economie nu am putea sa le oferim ce au nevoie. De curând am făcut un calcul simplu cu soția mea pentru strictul necesar lunar al fetiței mele de aproape 3 luni și am ajuns la concluzia că pentru pamperși, vitamine, calciul gluconic, șamponul special pentru dermatita , serul fiziologic și cremele pentru eritemul fesier cheltuim in medie de 750 de lei pe lună, la care se mai adaugă și cheltuielile casei precum și strictul necesar pentru băiatul de 3 ani, ajungând la un total cu vreo 400 de lei peste salariul minim pe economie pe care l-aș lua daca aș rămâne în oraș lângă familia mea.
Știu că poate acestea nu au legătură cu subiectul pe care vreau să-l abordez in acest nou articol, dar vreau sa înțelegeți de ce sunt obligat să lucrez in acest domeniu.
Oricum, revenind la topicul articolului meu, datorită faptului că sunt mai tot timpul plecat, am nevoie de un GPS auto dar și în același timp de un dispozitiv după care as putea să țin legătura cu familia precum și cu firma la care lucrez. Probabil îmi veți spune că să-mi iau un telefon și să instalez aplicația Waze, nu?
Credeti-ma, exact asta și am acum, dar datorita faptului că solicit mult telefonul , că sa spun pe românește, am cam futut bateria, iar mufa de la cablul de alimentare al telefonului este și ea pe duca. In plus nu de multe ori , mi s-a întâmplat să ma sune sotia mea, in timp ce eram in trafic și să nu am unde sa opresc. Ca sa intelegeti despre ce bat câmpii pe aici, eu și nevasta-mea avem o înțelegere. Nu vorbim decât seara când nu sunt la volan, dar în caz de urgență maximă pe timpul zilei să mă sune urgent.
O astfel de urgență maximă a fost în ziua când a nascut-o pe fetița mea. Era singura acasă cu băiețelul meu și eu eram într-o deplasare, liniștit că știam că mai are opt zile până când naște. Eram pe banda a doua pe autostrada Soarelui in drum spre casă, voiam să le fac o surpriza intorcandu-ma cu doua zile mai devreme acasă. Însă surpriza mea s-a dus pe apele sâmbetei de telefonul soției mele care mă suna să mă anunțe că i s-a rupt apa. Din fericire atunci am făcut o manevră că în filmele cu proști și am ajuns printr-o minune pe banda de urgență.
Când am reușit să-i răspund la al cincilea apel și am auzit că vine bebe, de îngrijorare sa nu nască acasă singură în grabă am băgat telefonul mobil in paharul de cafea.Dupa un timp am realizat ce am făcut și am reușit să-l salvez de la „inec” dar majoritatea aplicațiilor software s-au „ înecat” in cafea.
Prin urmare, acum când ne-am mai liniștit , a cam venit timpul sa mă ocup și de siguranță mea la volanul mașinii.


Așa cum v-am mai zis și luna trecută, eu și nevasta-mea urmărim un blog foarte apreciat de noi numit Blogatu , un blog cu foarte multe review-uri și unboxing-uri ale diferitelor gadgeturi, iar prin canalul sau după YouTube numit Testarea.ro ne arată care sunt plusurile și minusurile gadgeturilor prezentate pe blogul său.
In urma emisiunii de pe YouTube am aflat despre Tableta Navitel T500 3G , o tableta micuța, având ecranul de 7 inch și care are modemul de 3G incorporat.

Aseară am vorbit cu nevasta-mea despre intentia mea de a achiziționa o tableta Navitel și ea m-a acuzat că este doar un moft, că dacă tot vreau să-mi cumpăr ceva, să-mi iau un telefon, dar după ce i-am explicat de ce am nevoie de aceasta tableta m-a înțeles și mi-a dat undă verde.
In continuare o sa vă prezint și vouă de ce consider eu că mi-ar fi de folos o tableta Navitel:

• Așa cum am zis de la început, este o tableta micuța, prin urmare o pot introduce seara repede in buzunarul hainei mele sau in timpul zilei daca o am montata pe bordul mașinii nu atrage atenția răufăcătorilor riscând să-mi spargă mașina când sunt la client
• Ecranul este de 7 inch, adică că sa înțelegeți mai bine este precum o carte micuță
• Are modemul 3G incorporat, deci nu stau cu grija că aș putea să pierd semnalul
• Sistemul de operare este Android 7.0 , iar după părerea mea din toate cele incercate in ultimii ani este cel mai complet
• Este o tableta foarte ușoară
• Poate fi utilizată și că o tableta obișnuită dar și că un dispozitiv portabil de navigare
• Este o tableta Dual SIM, având două sloturi pentru cartele SIM după care se pot efectua apeluri telefonice și chiar a se trimite mesaje
• Ca sursa de conectivitate se poate realiza prin Wi-Fi, bluetooth și prin modemul 3G incorporat
• Dispune de doua camere, una frontala de 2MP echipata cu blit și una gen selfie care mă va ajuta să-i trimit soției mele imagini cu mine din trafic
• Are slot de card de memorie care suporta până la 32 GB
• Spațiul de stocare intern este de 8 GB, iar memoria RAM este de 1GB
• Are instalata aplicația Navitel care îmi prezintă rutele prestabilite din țări precum Albania, Andorra, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Gibraltar, Grecia, Islanda, Insula Man, Italia, Kazahstan, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Moldova, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Regatul Unit, Republica Cehă, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina, Ungaria, Vatican și de asemenea îmi dă posibilitatea să-mi instalez singur alte rute rutiere
• Cutia tabletei conține pe lângă încărcător, cablul usb și manual in limba romana foarte util pentru mine care nu prea mă pricep la limbile străine.

Aceste argumente i le-am prezentat și soției mele și a înțeles de ce spun că pentru mine este o necesitate aceasta tableta. Voi ce credeți, chiar am nevoie sau este doar moftul unui bărbat mereu pe drumuri?

Pana una alta sa nu uitați să dați un follow la blogul lui Blogatu și să vă abonați la canalul sau după YouTube numit Testarea.Ro pentru a putea să fiți la curent cu toate plusurile și minusurile pe care le are un gadget.

P.S. Blogatule as dori să-i achiziționez soției mele un Allview P9 Life și nu găsesc pe nicăieri vrun review despre acest telefon. Te poți ocupa tu? Mulțumesc anticipat.

8 feb. 2018

Cu 5 lei poți salva viața unui bolnav de leucemie

Probabil ați auzit și voi despre boala celulelor albe numita leucemie. Pentru cine nu știe leucemia este un tip de cancer care ia naștere, de obicei în maduva osoasă și are ca rezultat un număr anormal de mare de globule albe in sange.
Leucemia este o boala crunta , care efectiv seacă pe zi ce trece bolnavul de viață, cauzandu-i multa durere, simțind pe propria piele cum ii mor încetul cu încetul toate organele din el.
Sunt patru tipuri principale de leucemie. Starea de sanatate in leucemia acuta se poate agrava rapid. Pacientii cu leucemie acuta de cele mai multe ori se resimt imediat. La cei cu forma cronica evolutia este una lenta si de multe ori simptomele nu sunt vizibile decat atunci cand boalaboala avansata. Aceste doua forme - acuta si cronica - impart fiecare din tipurile de leucemie. Aceste tipuri sunt in functie de celula afectata - limfocitul sau mielocitul.

Astfel exista:

- leucemie limfoblastica acuta (ALL): este frecventa la copii, dar poate aparea si la adulti
- leucemie mioloida acuta (AML): poate afecta atat adultii cat si copiii
- leucemie limfoida cronica (CLL): este cea mai frecventa forma de leucemie a adultului, afectand in special batranii; copiii fac foarte rar aceasta forma, de obicei afectand persoanele de peste cincizeci de ani
- leucemie mieloida cronica (CML): aceasta forma apare in special la adulti.

Leucemia este pentru mine un subiect foarte dureros de discutat, deoarece în copilărie am privit neputincioasă cum fratele meu geamăn se stinge din viață datorită leucemiei mioloida acută pe care a avut-o.
Deși mulți dintre voi nu cred asta, atunci când unul dintre frați celalalt geamăn simte totul. 
Încă doare foarte mult sa vorbesc despre asta, deși au trecut aproape șaisprezeze ani de la moartea fratelui meu, dar o sa vă povestesc pe scurt cate ceva despre leucemie.
Când aveam zece ani și jumătate, fratele meu a inceput sa se simtă extrem de obosit, avea stări de somnolenta, varsă cu sânge , ii apareau vanatai inexplicabile pe corp din senin.
Inițial părinții mei au crezut că este obosit că probabil se epuiza prea mult în timpul activităților zilnice și îl lasă să doarmă mai mereu, interzicându-mi sa mă duc în camera lui să-l deranjez.
Într-o zi am simțit o durere acuta la inimă și am trecut peste cuvântul mamei și am intrat în camera fratelui meu. In momentul in care m-a văzut , am privit cum se ridică din pat și brusc a lesinat. Speriata toată am strigat dupa mama care începuse să mă certe, însă în momentul în care l-a văzut pe fratele meu pe jos a amuțit toată.
Dintr-o dată mama a început să mă certe că numai eu sunt de vina, că din cauza mea Alex s-a dat jos din pat și a căzut, dar în momentul când a privit cum fratele meu a vomitat sânge , s-a oprit.
M-am apropiat de ea și am început să-i zic: " Mami, Alex nu este bine. Îl doare rău inauntru."
Mama s-a uitat la mine și m-a întrebat: " Tu de unde știi?"
" Mami simt asta, din totdeauna când unul dintre noi nu se simtea bine, nici celalalt nu se simțea. Mami știu că îl doare, dar nu știu ce are. Îl doare de ceva vreme. Mami cred că trebuie să-l ducem la doctor".
Atunci mama s-a uitat la mine cu o privire goala, dar parca in sfarsit înțelegea.
Nu mai știu exact ce s-a întâmplat, știu că ai mei erau mai mult timp plecat cu Alex și când se întorceau acasă el avea pe brațe numai urme de înțepături și că ai mei se închideau in camera lor , ignorându-ma total.
Intr-o zi după un telefon primit am auzit-o pe mama din camera mea cum tipa și când am ajuns pe hol am privit-o cum sta jos și plângea. Am atins-o pe umăr ușor și am privit-o cum se ridică brusc și pleacă de lângă mine.
A doua zi tatăl meu după ce ne-a retras pe amandoi de la școala, m-a dus pe mine la bunicii mei la tara.
Îmi amintesc că toți se uitau la mine cu milă și ca mamaie vorbea mai mereu cu mama la telefon și că plângea mult. Despre Alex nu vroia să-mi zică nimeni nimic.
Însă eu simțeam că nu este bine, pe zi ce trecea durerea din inimă se intensifică și începusem să simt cum mă durea tot corpul. 
Intr-o zi, când mamaie era în grădină cu animalele, satula peste cap sa nu stiu nimic despre fratele meu, m-am dus la vitrina de la mobila unde ținea banii și am luat de acolo, dar i-am lăsat și un bilet în care i-am scris:
Mamaie îmi pare rau că am luat de aici bani, dar trebuie sa mă duc acasă. Alex nu este bine și voi nu-mi spuneți nimic. Trebuia să-l vad.
Mi-a fost greu să ajung acasa, fusesem doar o singura dată cu maxi taxi și cu transportul in comun, dar am reușit să mă descurc singura.
Îmi amintesc că mama a fost surprinsă să mă vada,chiar m-a certat că nu am ce căuta acolo, dar pentru prima dată am izbucnit și am tipat la ea:" Aura termina, da? Nu am venit la tine sau la tata. Am inteles că nu mă vreți că va încurc. Am venit la Alex, știu că nu este bine, dar are nevoie de mine. M-a chemat la el și am venit."
Mama s-a uitat la mine mirată, dar părea că a înțeles și mi-a permis să intru la el în camera. In momentul când am intrat și l-am văzut, efectiv m-am speriat de cum arată. 
Era slăbit, tot palid, buzele crăpate , parul îi căzuse tot, sincer nu îl mai recunoșteam. Băiatul care era în pat nu mai arata deloc că fratele meu, dar totuși el era. Am privit cum încerca să-mi schițeze un zâmbet și când mi-a vorbit vocea lui era stinsă.
"Ai venit. In sfârșit ai venit. Mi-a fost dor de tine. Nu puteam sa plec fara sa te vad. Te-am chemat aseară și m-ai auzit. Te iubesc Bibi."
Nu voi uita niciodată aceea zi. Mi-am petrecut toată ziua alături de el, iar seara am aflat de la părinții mei că avea leucemie și că era în ultimă fază. Că nu mai are mult de trăit.
Tot atunci mi-au permis să rămân lângă el. Păreau așa de nerecunoscut.
Oricum, am rămas lângă el. Chiar mi-au adus și un pat că sa dorm lângă el. Nu îl părăseam mai mult de zece minute pe zi. Simțeam nevoia să stau cat mai mult timp lângă el.
Un an și trei luni a mai trăit, medicii erau deja uimiți că inițial ii mai dăduse doar șase luni de viață.
Un an și trei luni in care încerca sa-mi ascundă faptul că doare, că era obosit și asta până în ziua când a murit.
Îmi amintesc foarte bine discuția noastră. Era așa de slăbit și deja nu mai putea sa mai mă țină de mana.
" Alex de ce mă minți tu că nu te doare când știi că eu simt asta. Știu cand minti.
Bibi ai dreptate. Mă doare, dar de astăzi nu o sa mai doară. Astăzi voi pleca.
Unde sa pleci Alex? Chiar nu poți pleca.
Ba da Bibi. O sa plec. Timpul suferinței mele s-a încheiat. Te rog sa ai grijă de tine și nu uita că voi fi mereu langa tine".
In ziua de 25 mai 2002 fratele meu s-a stins din viata in brațele mele. Leucemia mi-a răpit fratele. Făcuse o noua victimă. Un copil de aproape doisprezece ani tocmai încheiase socotelile cu viața mult prea devreme, după o luptă de un an și nouă luni cu o boala care l-a terminat.

Acum după aproape șaisprezece ani desi deși încă doare mult, un copil de leucemie ar putea fi salvat. Un copil ar putea sa se vindece de aceasta boala nemiloasa, ar putea sa rada din nou, ar putea sa se bucure de viață.
O familie ar putea sa zambeasca din nou cu adevărat. Un bolnav ar putea sa devina un erou în războiul cu leucemia, iar chiar voi puteti ajuta.

Cum?


Campionatul de Bine este o competiție dedicată organizațiilor neguvernamentale ce vizează finanțarea proiectelor sociale prin intermediul donațiilor individuale. Este organizată de Bursa Binelui, singura platformă online de donații necomisionate din România și a ajuns deja la a cincea ediție. În etapa finală vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donatori distincți.Practic, sunt încurajați donatorii de sume mici (5, 10 lei) în a ajuta proiectele preferate, prin faptul că aceste tranzacții online (deci comode) sunt necomisionate și 100% securizate prin Bursa Binelui (singura platformă online care permite donațiile fără comisioane). Suma minimă care poate fi donată este 5 lei.
Cine câștigă? Proiectele calificate în finală (44 proiecte și inițiative sociale) ale căror organizații reușesc până pe 19 februarie 2018 să atragă o sumă cât mai mare de donații de la cât mai mulți donatori diferiți. Iar premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 euro pentru fiecare proiect câștigător (primele trei)
In cadrul luptei dintre cele 44 de proiecte se afla Centrul de Excelenta pentru studiul si tratarea leucemiilor care reprezintă o grupare de medici care va luptă cu aceasta boala nemiloasa.
Campania îşi propune susţinerea unui centru de excelenţă pentru studiul Leucemiei-Limfomului cu celula T a adultului ( ATLL) în colaborare cu Departamentul de Hematologie al Spitalului Universitar Necker Paris, specializarea şi formarea medicilor hematologi pentru tratarea în ţară a pacienţilor bolnavi.
Pe vremea când fratele meu a fost diagnosticat cu aceasta boala nemiloasa nu exista acest centru , dar acum se poate sa se învingă leucemia.

Cu minim 5 lei se poate salva viața unui bolnav de leucemie. Va rog donați că măcar alți oameni să aibă o șansă la viață în luptă cu aceasta boala.