28 feb. 2018

Cele cinci metode de a trata o răceală in mod natural



Strănuți, ai febră, îți curge nasul și nu ai putere nici să te ridici din pat. Este clar că răceala a pus stăpânire pe tine! Uite cum o poți combate fără să apelezi la medicamente!

Suflă nasul în mod constant


În loc să amâni momentul,pentru că ești fie pe stradă,fie între colegi și crezi că-i vei deranja,este bine să ai mereu la îndemână o batistă sau un șervețel. Există și o tehnică în acest sens. Trebuie să ții un deget pe o fosă nazală și să sufli puternic nasul. Repetă operațiunea cu fosa nazală opusă.

Gargară pentru durerile în gât

În cazul în care ai roșu în gât,gargara poate ușura pe moment durerea. Dizolvă o lingură de sare în apă caldă și fă acest tratament de patru ori pe zi. Sau poți folosi oțet de mere și miere de albine,iar efectele benefice se vor simți în scurt timp.

Bea lichide calde

Pentru a elibera căile nazale este bine să bei cât mai multe ceaiuri sau supe calde. Astfel,previi deshidratarea,iar aburii vor duce la eliminarea mucozităților,care împiedică buna respirație.

Fă un duș firebinte

Apa caldă te va relaxa,iar aburii rezultați vor ajuta la descongestionarea căilor respiratorii. Este bine să te bagi în pat imediat după duș,pentru a menține cât mai mult timp căldura în interiorul organismului.

Dormi cu o pernă în plus sub cap

Astfel vei contribui la un drenaj mai eficient al căilor nazale. Poate va fi nevoie să te trezești în timpul nopții pentru a-ți sufla nasul,dar răceala va trece mai repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu