2 feb. 2018

Theodora un copil nevinovat are nevoie de o șansă la viața normală

Campionatul de Bine este o competiție dedicată organizațiilor neguvernamentale ce vizează finanțarea proiectelor sociale prin intermediul donațiilor individuale. Este organizată de Bursa Binelui, singura platformă online de donații necomisionate din România și a ajuns deja la a cincea ediție. În etapa finală vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donatori distincți.
Practic, sunt încurajați donatorii de sume mici (5, 10 lei) în a ajuta proiectele preferate, prin faptul că aceste tranzacții online (deci comode) sunt necomisionate și 100% securizate prin Bursa Binelui (singura platformă online care permite donațiile fără comisioane). Suma minimă care poate fi donată este 5 lei.
Cine câștigă? Proiectele calificate în finală (44 proiecte și inițiative sociale) ale căror organizații reușesc până pe 19 februarie 2018 să atragă o sumă cât mai mare de donații de la cât mai mulți donatori diferiți. Iar premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 euro pentru fiecare proiect câștigător (primele trei).
Uitandu-ma în lista concurentilor din Campionatul de Bine, am văzut multe proiecte, dar doar unul m-a impresionat cu adevărat și anume cazul micuței Theodora.
Acest copil nevinovat de patru ani și jumătate, a fost diagnosticată cu o boala metabolica rara numita ACIDURIE GLUTARICA TIP 1.

Aciduria glutarica tip 1 este o boala genetica autozomal recesiva in care copilul mosteneste cate o copie a unei gene defecte de la fiecare parinte. Aceasta boala nu permite corpului sa proceseze corect anumite proteine din cauza unui nivel scazut dintr-o enzima care nu separa corespunzator aminoacizii lizina, hidroxilizina si triptofan. Din aceasta cauza nu se mai formeaza grupurile de proteine responsabile cu producerea energiei, ci se asimileaza cantitati mari din aminoacizi la nivelul creierului sub forma de toxine, provocand leziuni cerebrale permanente care afecteaza ganglionii bazali (zone responsabile cu controlul motricitatii).

Recunosc, m-am cutremurat toată când am citit despre micuța prințesa, astfel încât am căutat mai multe informații despre ea pe internet. Astfel am găsit profilul mamei ei de Facebook si când am privit pozele cu micuța la terapii ,am simțit cum mi se ridică părul pe mine.
Dacă va uitați în aproximativ toate fotografiile, Theodora zâmbește, un zâmbet inocent așa cum au toți copiii de vârstă ei, dar dacă îi priviti ochii mari si negri, puteți observa maturitatea unui adult care încearcă să se resemneze cu boala pe care o are.
Cu toate aceste lucruri, acest copil nevinovat, are șanse să se recupereze, sa devina un copil sănătos, un copil care ar putea să meargă, să alerge, să facă tot ce face un copil sănătos, însă până aici mai este o cale lunga de luptă.
Părinții sunt hotărâți să o ajute să-și revină, sa fie normală, tocmai de aceea au inscris-o la terapii în urma cărora micuța prințesa a învățat să stea în fund, să prindă lucruri cu mânuța, să facă lucrurile pe care le face un copil normal.
Din toamnă, micuța merge la grădiniță, dar are nevoie ca Speranța, terapeutul ei să o însoțească. Cum nimic nu este gratuit pe acest pământ, prezenta terapeutului lângă ea în cele 3 ore de grădiniță ii costa pe părinți 150 de lei, ajungând la o sumă de 3000 de lei pe lună.

La acești bani pe care sărmanii părinții ar trebui să-i scoată din buzunar se mai adaugă si analizele medicale pe care micuța ar trebui să le facă lunar, plus mâncarea cu un conținut scăzut în proteine care o tine pe micuța în viața.
Numai laptele praf de care are nevoie micuța costa 2500 de euro, însă au reușit să-l ia acum prin Programul National de Boli Rare fără să-l mai plătească.
Dar cu toate acestea, fetiță luptă, se chinuie ,nu se lasă. De fiecare dată când reușește ceva, zâmbetul ei frumos radiază luminând sufletul părinților și a tuturor cunoscuților săi.



Theodora este un suflețel nevinovat care are nevoie de noi pentru a avea o viață normală.
Proiectul " Theodora merge mai departe" se află pe locul treisprezece în Campionatul de Bine, lista pe care o puteți vedea dând un click pe cuvântul de mai sus scris cu roz.
Scopul acestui proiect este de a strânge banii necesari pentru a putea să meargă micuța prințesă la grădiniță împreună cu terapeutul Speranța încă 6 luni, perioadă în care fetiță cu zâmbetul inocent poate să se joace, să deseneze, să învețe cântecele noi alături de colegii săi, să picteze de una singură.
Va rog să o ajutăm cu toți, donând minim 5 lei. Cu fiecare 5 lei pe care îi donam pentru cazul Theodorei ii dam curajul de a lupta in continuare cu boala incredibil de crunta care încearcă să-i răpească inocența.

Stiu ca multi dintre noi ne este frică să nu fie vreo minciună, dar va garantez ca boala Theodorei este reala, cazul ei fiind difuzat si la televizor , la emisiunea Vorbește lumea după PRO TV.
Știați că?
In primele 4 luni de viata boala i-a facut leziuni pe creier atat de grave, incat nu i s-au dat sanse de recuperare. A trecut de doua ori pe langa moarte si totusi a reusit sa invinga. Toti anii de terapii au ajutat-o sa invete sa stea in fund, sa tina lucruri in mana, sa faca lucruri ca un copil normal.











Micuța are nevoie de noi pentru o viață normală.
Va rog dați un click pe https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/THEODORA-VREA-LA-GRADINITA si haideti să o ajutăm pe micuțul îngeraș, în plus dacă ne strângem în număr cât mai mare de donatori am putea să o ajutăm pe micuța prințesă să se claseze pe unul din cele 3 locuri ceea ce le-ar dubla sumă donata , iar pentru Theodora ar reprezenta încă un an de grădiniță alături de terapeuta ei , Speranța, an care ar ajuta-o să-și câștige independenta, să picteze de una singură, să-i ștergem maturitatea din ochișorii ei mari.
Împreună putem reuși!
Haideti să o salvăm pe micuța prințesă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu