28 feb. 2018

Cele 5 remedii naturale de a trata candidoza vaginala


O infecție vaginală cu care se confruntă nenumărate femei este cea cu bacteria Candida albicans. Se poate instala pe fondul unui sistem imunitar slăbit, în urma unui tratament cu antibiotice sau din cauza unei igiene precare sau excesive. Iată cum o poți combate cu remedii naturale.

Coada-şoricelului

Este o plantă medicinală recunoscută pentru proprietăţile antimicotice și dezinfectante,de aceea este de mare ajutor în tratarea candidozei vaginale. Sunt indicate băile de șezut. La doi litri de apă,pui șase linguri de flori de coada-șoricelului. Tratamentul se face o dată pe zi,până la dispariția simptomelor.

Iaurtul

Iaurtul este extrem de eficient în tratarea candidozei. Datorită bacteriilor bune pe care le conține, contribuie la reechilibrarea mucoasei vaginale. Este recomandat să consume zilnic acest aliment,fapt care va duce la echilibrarea florei bacteriene. Totodată,poate fi aplicat și local. Aplici o lingură de iaurt pe o dischetă demachiantă,apoi aplici în zona vaginului și lași să acționeze un sfert de oră.

Aloe vera

Sucul de aloe vera este un remediu rapid și eficient. Un studiu al cercetătorilor americani ai Universităţii din California arată că sucul de aloe vera aplicat pe mucoasa afectată de candida albicans distruge ciuperca în câteva zile. Tratamentul este recomandat de două ori pe zi.

Usturoiul

Usturoiul este un excelent antifungic şi antiseptic,dar ajută și la stimularea sistemului imunitar. În cazul unei infecții cu candida,consumă 1-2 căței de usturoi în fiecare zi,timp de o lună de zile.

Oțetul de mere

Un alt aliat împotriva candidozei este otetul de mere. Pui 2 linguri de oțet într-un vas cu jumătate de litru de apă și amesteci bine. Apoi,cu soluția obținută,faci spălături vaginale,seara,înainte de culcare.

*La fel de eficiente sunt și spălăturile cu bicarbonate de sodiu. Totodată,este indicat să porți lenjerie intimă din bumbac,lejeră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu