4 feb. 2018

10 lucruri pe care nu vrea sa le audă o femeie care abia a născut

Odată cu apariția unui copil in viața de cuplu, exista multe tensiuni între cei doi parteneri de cuplu, de aceea se întâmplă mereu , la nervi, ca bărbatul sa ii spună câteva lucruri pe care o femeie care abia a nascut nu ar trebui sa le audă, că până la depresia postnatala este doar un pas.
Astăzi am hotărât să discutăm despre aceste cuvinte pe care nu ar trebui sa le spuneți partenerei voastre, inspirata din experiența personală.

1. Nu va legati de kilogramele partenerei voastre
In momentele de nervi, sa nu ii pomeniți despre greutatea pe care o are femeia. Nu ii adresați cuvinte de genul " Te-ai făcut cat Casa Poporului" sau " Mai mănânci mult, că deja ești că o balenă". Credeti-ma, femeia este conștientă de faptul că nu mai are corpul pe care îl avea înainte de sarcina, dar voi ar trebui să vă ganditi că aceste kilograme le-a acumulat în cele 9 luni de sarcină, perioada in care v-a purtat copilul in pântece.

2. Nu va luati de faptul că are momente când miroase a lapte acru
Ar trebui sa știți că în timp ce voi sunteți la munca, aceea mămică ( care alăptează ) își petrece aproape mai tot timpul cu bebe in brațe, dandu-i sa mănânce, îl ajută să râgâie și de multe ori se întâmplă să verse bebelușul lăptic pe hainele ei. Daca se întâmplă că acel bebe sa aibă colici și să plângă mai tot timpul, credeti-ma că femeia in loc sa se duca sa se spele , prefera de mii de ori sa-si linișteasca bebelușul.

3. Nu o acuzați că bebe plânge din cauza ei
Un bebeluș plânge din diverse motive când este mic, gen : îl deranjează colicii, trebuie schimbat, ii este frig, vrea în brate la mami pentru a se simți în siguranță ( doar a petrecut noua luni in pântecul partenerei voastre și este singura pe care o cunoaste cu adevărat, singura in care are încredere) , ii este foame, ii este cald etc. Daca voi o acuzați că " Nu ești bună de nimic, nu ești în stare nici să calmezi copilul, ești o mama jalnică care îți place să îl audă pe copil sa planga" , voi ii confirmați temerile ei de peste zi când este singura cu cel mic.

4. Nu va luati de faptul că doarme când ajungeți acasă
Daca ati pățit vreodată să vă gasiti partenera dormind când va întoarceți de la muncă, ar trebui să fiți conștienți de faptul că aceea proaspătă mămică , la un moment dat se simte epuizată, dar totuși a reușit să treacă cu bine peste episodul de plâns de câteva ore al bebelușului, episod la care voi nu ați asistat și nu ați văzut tot ce a incercat sa facă partenera voastra pentru a liniști copilul.

5. Nu va luati de ea când vedeți că doar sta si nu face nimic
Uneori proaspătă mămică simte nevoia să stea câteva momente că sa respire, deoarece stresul și grijile de peste zi cu bebelușul ii da senzația că nu mai are aer, că pur și simplu este sufocată.

6. Nu ii spuneți că nu face nimic
Cât sunteți voi la muncă aceea mămică, are grijă de bebe uneori nu are timp sa mănânce, spala, calca, spală vase, curatenie in casa, gateste, hrănește și schimbă schimbă copilul etc. Nu puteți să spuneți că nu face nimic când veniți acasă și găsiți totul impecabil. Numai noi știm cum am incercat sa ne împărțim in n locuri că sa fie totul gata.

7. Nu o acuzați că sta prea mult în baie
Daca ati pățit sa vi se întâmple că partenera voastră să se duca sa facă dus seara și să vedeți că nu iese in zece minute cum a zis, nu va luati de ea, că uneori toată epuizeala acumulata de peste zi, o face sa piardă noțiunea timpului când simte apa calda pe pielea ei. Pur și simplu femeia se relaxează, încărcându-si bateriile pentru ce o sa urmeze.

8. Nu va luati de ea când va spune că se duce ea la cumpărături
Daca ati pățit vreodată că partenera voastră să se ofere brusc sa se duca la cumpărături în locul vostru , lasandu-va cu bebelușul dormind, nu ii adresați cuvinte de genul " Aha, îți arde de plecare" . Adevărul este că aceea femeie are unele momente când simte nevoia să ia o gura de aer, să iasă pentru câteva momente afara afară din casă, fara bebe, pentru a-și reveni.

9. Nu va luati de ea că sta pe diverse site-uri de socializare
Daca o vedeți că mai intra pe diverse site-uri de socializare nu va luati de ea. Adevarul este că în ea se produce o luptă, că încă nu s-au obișnuit cu statutul de mamica,că simte nevoia să vorbească cu cineva strain despre greutatea de a fi mămică si femeie în același timp.

10. Nu va luati de faptul că nu mai este femeia din trecut
Am păstrat acest punct special ultimul datorită faptului că este mai multe de scris. Știu că va așteptați că după naștere , femeia sa fie din nou activa sexual, mai ales daca ați avut și interdicția actului sexual în timpul sarcinii.
Avand doua nasteri naturale , știu ce presupune rupturi in interior cat și in exterior, necesitatea de a fi cusuta, cu multe fire, umflaturile provocate de fire, lohiile care țin de obicei intre doua și sase saptamani de la naștere etc, uneori frica de durere ne macina. Ne este frica sa nu simțim iar durerea nașterii in timpul actului sexual.
Oricum indicat este că șase săptămâni după naștere sa nu existe nici un contact sexual pentru a lăsa vaginul si uterul sa se vindece, de aceea medicul ginecolog recomanda repaus sexual timp de sase saptamani.
Ar trebui să știti că chiar daca are rețineri , asta nu înseamnă că nu ii este dor de momentele voastre de intimitate, încă va doreste, dar în ea se desfășoară o luptă între postura de mămică și cea de femeia de alta data.
Nu o ajutați cu nimic dacă ii puneți sare pe rana. Vorbiți cu ea, incercati sa o intelegeti, aveți rabdare, ușor ușor veti revedea femeia din trecut.
Chiar nu are cum  să sară pe voi la câteva zile de la naștere.

Sper că ați înțeles ce am vrut sa va zic astăzi și dacă aveți ceva de adaugat vă aștept părerile in secțiunea de comentarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu