14 feb. 2018

Amintiri din adolescență

Va mai amintiți de adolescență frumoasa si lipsită de griji ai anilor 90 in care va petreceați tot timpul cu prietenii făcând diferite activități? Va mai amintiți de perioada in care nu existau telefoane mobile și că părinții va lăsau să vă descurcați singuri având mereu cheia la gat?
Va amintiți de seara de sambata când unul dintre prietenii voștri dădeau cate un bairam la el acasă când rămânea singur și puneam mereu pe repeat melodiile "Că la 20 de ani" ai celor de la Voltaj sau "Gașca mea" ai celor de la Hi-Q?
Va mai amintiți de adolescență frumoasa când ne duceam la scăldat vara in plina canicula pentru a ne răcori și a ne simti niste super eroi ai apelor? Va amintiti că practicam acest sport extrem cum îl numim astăzi , pentru că în orașul nostru nu exista nici o piscina amenajata.
Va mai amintiți când chiuleam de la ore că sa ne petrecem timpul cu prietenii nostri in parcuri la alergat că nu există nici o sala de sport în oras?
Va mai amintiți cat de fericiti eram atunci? Mai știți ce frumos era totul?
Mie îmi lipsește foarte mult totul și aș da orice că sa ma pot intoarce in copilărie, sa renunț la toată viața asta cotidiană digitala doar pentru a mă putea bucura iar de viață de adolescent.
Va mai amintiți când vara in vacanta mare ne duceam la bunici acasă și ne puneam de dimineață albia in mijlocul curții plina de apa si când se incalzea in caldura soarelui nemilos , iar noi stăteam pe lângă ea doar că sa ne putem juca în apa calda?
Off, ce vreme frumoasa a fost. Păcat că adolescenții de astăzi nu vor știi cum este sa se bucure cu adevărat de viață. Ei tot ce fac este sa stea cat mai mult timp cu ochii în multitudinea dispozitivelor digitale. Nu vor știi cum este sa petreci cu adevărat, cum este sa citești din plăcere o carte cu prietenii in parc pe iarba si apoi sa facem un cenaclu literar in care sa ne spunem punctele de vedere asupra cărții citite.

Cu acest articol am acceptat provocarea de a susține Urban Up!, un proiect inițiat de Asociația De-a Arhitectura, care le oferă elevilor de liceu o bună oportunitate de a-și cunoaște orașul. Proiectul a fost derulat în anul 2017 în cadrul programului „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”. Totodată, pot fi organizate ateliere și în 2018, fie în licee, în săptămâna Școala Altfel, fie ca activități ale Clubului De-A Arhitectura. Detalii găsiți pe http://www.de-a-arhitectura.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu