28 feb. 2018

Cele 4 soluții naturale pentru a scăpa de hemoroizi



Dacă suferi de hemoroizi și nu vrei să apelezi la tratamentele medicamentoase, încearcă unul dintre remediile naturiste de pe care ți le recomand.

Spălături cu usturoi

Unul din leacurile care te scapă de hemoroizi este spălătura sau baia de șezut cu fiertură de usturoi. Pentru a obține această fiertură ai nevoie de 10 căpățâni necurățate de usturoi,pe care le pui la fiert. Iei amestecul de pe foc după 15 minute și aștepți să se răcească.

Unguent cu muguri de plop

Un alt remediu indicat în această afecțiune este crema cu muguri de plop. Pentru asta ai nevoie de 100 g untură de porc,4 linguri rase de muguri zdrobiți de plop,o linguriță de alcool și 5 g ceară de albine. Pui ingredientele într-un vas,amesteci bine,după care le fierbi pe baie de aburi,3 ore. După aceea,strecori amestecul cu ajutorul unui tifon și aplici unguentul local.

Cremă cu coada șoricelului,gălbenele și rostopască

Pentru ameliorarea disconfortului cauzat de crizele hemoroidale poți încerca și unguentul obținut din 50 g de gălbenele,coada șoricelului și rostopască. Lași plantele la macerat peste noapte,în 10 picături de alcool și 250 ml de ulei de măsline. Fierbi apoi amestecul 3 ore și-l strecori. La final,adaugi 30 g de ceară de albine pentru consistență. Folosește această cremă doar după fiecare criză,deaorece utilizată timp îndelungat subțiază pielea provocând leziuni.

Unguent cu aloe vera

Frunzele de aloe vera sunt indicate în tratarea hemoroizilor. Zdrobește o frunză de aloe vera și pune-o într-un vas la fiert cu 200 ml apă. Ai grijă ca planta să aibă cel puțin 3 ani. Pasta pe care-o obții după fierbere se păstrează într-un recipient steril. Aplică crema local.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu