27 feb. 2018

Cele 8 beneficii ale consumului de vin roșu pentru organism



Numeroase studii arată că alcoolul, în special vinul roșu, crește speranța de viață, însă trebuie consumat cu moderație.
Cercetătorii de la Universitatea Complutense din Madrid susțin că persoanele care beau un pahar cu vin de două-trei ori pe săptămână au un risc mai mic de a suferi de diverse afecțiuni,precum bolile cardiovasculare, scăzând riscul decesului.
Acest lucru se datorează antioxidanților din compoziția vinului,care scad nivelul colesterolului din sânge,mențin în limite normale glicemia și împiedică formarea unei proteine numite beta-amiloid,ce determină apariţia maladiei Alzheimer.

Cele 8 beneficii ale consumului de vin roșu pentru organism

E uimitor câte beneficii poate să-ți aducă un singur pahar de vin roșu: îți protejează inima, îți scade colesterolul, îți echilibrează glicemia, are efect antioxidant... nemaivorbind de faptul că îți aduce bujori de bună-dispoziție în obraji.

1.Scade colesterolul

Vinurile roșii seci,generoase,dense – de genul Fetească Neagră,spre exemplu – pot avea o influență semnificativă asupra nivelului de colesterol din organism. Un pahar de vin pe săptămână poate să scadă nivelul de colesterol cu până la 9 procente,la pacienții sănătoși,și cu până la 12 procente pentru pacienții care au deja nivelul crescut. Ceea ce este benefic,pentru că prea multul colesterol sfârșește prin a se depune pe pereții arteriali,rigidizându-i.

2.Îți protejează inima

Polifenolii din vinul roșu,cu rol puternic antioxidant,contribuie la păstrarea unei bune elasticități a vaselor sanguine,acționând ca un factor anticoagulant. Specialiștii susțin că acești compuși sunt aproape la fel de eificienți ca aspirina.

3.Scade glicemia

Pielița strugurilor roșii,bogată în compusul natural numit resveratrol,scade glicemia. Diabeticilor,cărora li s-a administrat un supliment de resveratrol,au înregistrat niveluri mai mici ale glicemiei.

4.Stimulează creierul
Cercetările asupra bolii Alzheimer au arătat că resveratrolul din vin ar putea avea efecte pozitive și asupra memoriei. Compusul are capacitatea de încetini formarea unei proteine care afectează creierul suferinzilor de Alzheimer.

5.Combate răceala

Antioxidanții prezenți în vin îți întăresc organismul împotriva îmbolnăvirilor de sezon. Un studiu realizat cu ajutorul a 4.000 de studenți spanioli,care au consumat săptămânal 14 pahare de vin,timp de un an,a arătat că numărul îmbolnăvirilor cu răceală în rândul celor studiați a scăzut cu 40 de procente. Antioxidanții din vin au capacitatea de a combate infecțiile și protejează celulele împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.

6.Frânează cancerul

Un studiu american arată că același minunat resveratrol,pe care-l introduci în organism odată cu 3 păhărele de vin băute pe săptămână,are o concentrație suficientă pentru a împiedica apariția și dezvoltarea oricăror celule canceroase. Compusul în cauză are proprietatea rară de de a inhiba o proteină,care stimulează formarea temutelor celule.

7.Te ajută să slăbești

Tot resveratrolul e de vină... pentru că,odată ajuns în organismul tău,dă naștere unui compus fenolic,așa numitul piceatanol,care-arată testele clinice-împiedică dezvoltarea celulelor adipoase.
În ce fel? Compusul cu pricina se leagă de receptorii de insulină ale celulelor adipoase,blocând astfel procesul lor de maturizare și de creștere.

8.Îți rafinează mesele

Marii bucătari folosesc vin pentru a adăuga finețe și complexitate preparatelor lor. Prin urmare,de ce nu ai face-o și tu?
Îl poți adăuga în sosuri,îl poți folosi pentru a marina carnea,și mai ales poți ”asorta” un preparat anume cu un vin anume – pentru că,se știe,vinul și mâncarea se completează reciproc.

Atentie !!!

Să nu crezi că,cu cât dai pe gât mai multe pahare,cu atât ești mai protejată. Există o limită în tot:vinul în exces are efect contrar,adică face inimii mai mult rău decât bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu