1 mar. 2018

Cele șase etape care ne ferește de a răci iarna



Pe timpul iernii, în special când aproape toată lumea din jurul tău este răcită, poate deveni o adevărată provocare să reușești să te menții sănătoasă. Însă cum poți face acest lucru? 

Spală-te des pe mâini
Cu siguranță știi de această regulă, care este poate cea mai importantă dintre toate. Însă studiile au arătat că doar 50% dintre femei o și respectă, mai ales după ce au mers la toaletă. Statisticile sunt și descurajătoare în ceea ce îi privește pe bărbati, procentul fiind unul mult mai mic. Spălă-ți mâinile cu regularitate în timpul zilei căci aceasta este o metodă excelentă de a preveni infecțiile.

Ieși afară chiar dacă e frig
Chiar dacă pe timpul iernii temperaturile din termometre pot fi scăzute, nu renunța la plimbările în natură. Ieși afară pentru o plimbare, care îți va pune sângele în mișcare și te va ajuta să îți îmbunătățești sistemul imunitar. Nu te baricada în casă nici chiar atunci când răceala îți dă târcoale, câci aerul proaspăt și activitatea îți vor face bine, ajutându-te să te refaci mai rapid.

Mănâncă sănătos
În vreme ce multe persoane recurg la suplimentele cu vitamine, ține cont că nu există niciun substitul al celor procurate direct din alimente. Așadar, consumă zilnici cât mai multe fructe și legume proaspete, bogate în elemente nutritive, esențiale organismului.

Odihnește-te suficient
Lipsa odihnei poate fi adeseori cauza unui sistem imunitar slăbit, pe fondul căreia răceala se poate instala extrem de rapid. Dacă dormi mai puțin de 7 ore pe noapte, e cazul să iei măsuri.

Dezinfectează-ți casa

Fă-ți un obicei din a-ți dezinfecta casa periodic. Folosește produse speciale care te ajută să scapi de microbi, în special de cei care se ascund în zonele cele mai circulate și pe obiectele pe care le folosești mereu. Nu uita să îți dezinfectezi și obiectele la care te-ai gândi mai puțin: tastatura calculatorului sau ecranul telefonului.

Păstrează-ți unghiile scurte

Gândește-te doar o clipă la cât de multe lucruri atingi pe parcursul unei zile-ntregi. Chiar dacă te speli des pe mâini, o parte din microbi se poate ascunde sub unghii. Murdărie și germeni rămân acolo, urmând să se depună pe toate lucrurile cu care intri în contact. De aceea este indicat să îți porți unghiile cât mai scurte. Totodată, este indicat să te abții de la rosul unghiilor, pentru a preveni transferul bacteriilor de pe unghii în gură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu