10 mar. 2018

Pentru rezistenta oaselor consumati ulei de maslineO dietă bogată în ulei de măsline ajută la întărirea oaselor, prevenind apariția osteoporozei, potrivit oamenilor de știință.
Studiile arata ca înlocuirea uleiurilor bogate în grăsimi saturate cu uleiul de măsline ne ajută să ne menținem rezistența oaselor și a a articulațiilor.
Cercetătorii susțin că persoanele care consumă mai mult ulei de măsline,au nivelurile de osteocalcină mai mari,spre deosebire de cei care optează pentru alte tipuri de ulei.
Osteocalcina este,după colagen,a doua proteină cu rol structural,componentă a țesutului osos,implicată în procesul de fixare al calciului.
Astfel,riscul de a dezvolta osteoporoză este mai mic în cazul persoanelor care consumă ulei de măsline. Cunoscută drept “boala oaselor de sticlă”,osteoporoza este una dintre cele mai comune afecțiuni osoase,care crește riscul fracturării oaselor,întrucât densitatea minerală osoasă este scăzută,iar structura oaselor se deteriorează treptat.
De aceea,specialiștii ne sfătuiesc să folosim ulei de măsline la gătit,să îl adăugăm la salate,să mâncăm mai multe legume și fructe și să reducem consumul de carne,unt,fast food și prăjituri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu