11 mar. 2018

Tratarea si prevenirea acneei la bebelusi



Acneea nou-născuţilor arată exact ca şi coşurile adolescenţilor. Pe faţa copilului apar pete roşii, cu aspect zgrunţuros şi de mărimi inegale. În unele cazuri, pot să apară puncte negre, dar care arată un pic diferit decât la un adult. Acestea sunt închise cu un vârf alb, foarte rar apar puncte negre deschise sau pustule. La unii copii acneea este acută, situaţie în care pe faţa copilului apar coşuri purulente şi chisturi.
Cei mai mulţi dermatologi recomandă ţinerea sub observaţie a copilului şi spălarea feţei acestuia cu un săpun delicat. Pentru acneea infantilă nu se prescrie nici un unguent sau antibiotic, trebuie pur şi simplu să aşteptaţi. De regulă, aceasta dispare spontan după câteva săptămâni sau luni.
În cazul în care nu se întâmplă acest lucru sau afecţiunea este foarte gravă va fi nevoie să consultaţi un dermatolog şi chiar un endocrinolog. O agravare a bolii poate indica tulburări hormonale la copil.
Pentru a preveni această afecţiune, în primul rând nu supraîncălziti copilul. De asemenea, este bine să folosiţi produse cosmetice de îngrijire a pielii copilului delicate, calmante şi hipoalergenice. La baie este bine să utilizaţi geluri care nu usucă pielea. Dacă pielea bebeluşului este bine hidratata, ea se va regenera mai repede, aşa că amintiţi-vă să cumpăraţi o loţiune de corp de bună calitate.
De asemenea ar trebui să acordaţi atenţie şi compoziţiei hainelor copilului şi lenjeriei de pat. Ţesăturile artificiale pot afecta severitatea leziunilor acneice. Şi nu uitaţi să folosiţi un detergent lichid delicat pentru spălarea hainelor micuţului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu