1 mar. 2018

Cele 4 remedii naturale împotriva tusei


În zilele friguroase probabilitatea de a răci este foarte crescută, mai ales în condițiile în care aproape toți cei din jur sunt răciți. Spre deosebire de medicamente, remediile naturale oferă corpului tău și elemente nutritive esențiale, ajutându-l să se refacă mult mai repede. Iată câteva dintre acestea care te pot ajuta dacă te confunți cu tusea!

Mierea

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, mierea este un emolient foarte eficient pentru durerile în gât și împotriva răcelii. Ajută la calmarea membranei mucoase prin formarea unei pelicule protectoare. Consum-o ca atare -1 lingură de 3 ori pe zi, evitând să bei apă jumătate de oră pentru a-i permite să își facă efectul. Înainte de culcare te poate ajuta să adormi mai ușor. Nu se recomandă folosirea mierii pentru copiii mai mici de 2 ani, din cauza riscului apariției botulismului. 

Sucul de ananas

Acest fruct tropical este singura sursă naturală cunoscută de bromelină – un compus enzimatic extras din tija de ananas. Se găsește într-o cantitate mare, având proprietăți inflamatoare, ajutându-te să expectorezi. Sucul de ananas este recomandat atât pentru tratarea durerilor în gât, cât și pentru a reduce inflamațiile sinusurilor. Îl poți prepara acasă dintr-o cană de suc proaspăt de ananas, jumătate de lămâie, 3 cm de rădăcină de ghimbir, 1 linguriță de miere și un praf de ardei iute. Mixezi ingredientele cu ajutorul unui blender și bei câte o cană, în fiecare zi.

Cimbru

Dacă ai răcit serios din cauza unei bacterii pe care ai contactat-o, ceaiul de cimbru este remediul potrivit. Are proprietăți antiseptice deosebite datorită compușilor naturali pe care îi conține, fiind indicat pentru tratarea răcelii, infecțiilor respiratorii, bronșitei și tusei convulsive. Prepară un ceai din 2 lingurițe de cimbru și 250 ml de apă. Lasă-l la infuzat 10 minute, strecoară, și, dacă dorești, adaugă miere și lămâie. Bea de 2-3 ori pe zi.

Rădăcină de lemn-dulce

Cu acțiune dublă – expectorantă și emolientă, rădăcina de lemn-dulce te poate ajuta la decongestionarea căilor respiratorii, stimulând expectorarea mucusului. Pentru a te bucura de proprietățile sale, prepară-ți un ceai din 2 lingurițe de plantă la 250 ml de apă. Pune apa la fiert, după ce aceasta dă în clocot adaugă rădăcina de lemn-dulce și lasă 10-15 minute la infuzat. Poți bea 2 căni de ceai pe zi, până la ameliorarea stării de sănătate. Este contraindicat celor care iau medicamente pe bază de steroizi sau suferă de afecțiuni la nivelul rinichilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu