10 mar. 2018

6 remedii naturale impotriva arsurilor la stomac



Problemele digestive sunt din ce în ce mai frecvente. Ele sunt cauzate cel mai des din cauza alimentației, stresului și stilului de viață dezordonat. Dacă și tu te confrunți cu arsuri la stomac și simți o senzație de cald la nivelul stomacului, iată cum le poți combate.

Principalele cauze pentru care apar durerile la stomac sunt:

- Mâncarea picantă;
- Supraalimentarea;
- Mâncatul la ore târzii;
- Consumul excesiv de alcool;
- Analgezicele luate în exces;
- Stilul de viață sedendar;
- Boala ulcerului peptic.

Arsurile la stomac pot fi tratate cu anumite alimente care ajută la scăderea temperaturii și la reducerea nivelului excesiv de acid. Remediile interne sunt extrem de eficiente în acest caz; totuși, tratamentul medicamentos poate fi necesar dacă starea persistă.

Remediile naturiste împotriva arsurilor la stomac sunt:

Iaurt

În timp ce multe produse lactate pot fi greu de digerat, iaurtul simplu poate avea reacțiii opuse. Probioticele din iaurt contribuie la creșterea bacteriilor bune din intestin, ajutând la scăderea senzației de arsură și stimulând procesul de digestie.

Lapte rece

Laptele rece ajută la scăderea temperaturii din stomac și, de asemenea, reduce nivelul de acid prezent. Proprietățile sale calmante ajută la reglarea neliniștii cauzate de căldură în stomac. Un pahar de lapte crud, rece, în fiecare zi poate preveni arsurile stomacale.

Orez fiert

Senzația de arsură resimțită este neplăcută, dar salvarea poate veni din partea orezului fiert, care scade temperatura resimțită la nivelul stomacului și mărește conținutul de apă. Nu adăuga niciun condiment în orez; mănâncă-l așa, simplu.

Ceaiuri naturale

Datorită proprietăților sale de răcire, ceaiul de mentă și de mușețel calmează iritabilitatea și scade temperatura din stomac. În plus, ambele scad excesul de acid din stomac.

Alimente bogate în apă


Merele, piersicile, pepenele verde, castravetele pot scade temperatura și nivelul de acid din stomac. Includerea alimentelor bogate în apă sunt necesare pentru ca procesul de digestie să fie realizat corespunzător.

Apă

Bea suficientă apă pentru a calma instantaneu căldura din stomac cauzată de diverse alimente și băuturi. În plus, apa ajută la eliminarea toxinelor din organism și menține sistemul digestiv sănătos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu