2 mar. 2018

Cele cinci remedii împotriva căderii părului


Mătreața, uscarea, poluarea, stresul și fragilitatea sunt factorii principali care duc la pierderea firelor de păr. Această problemă este foarte comună în rândul femeilor, dar ea poate fi combătută cu ajutorul remediilor naturale, și anume:

Apă, apă, apă

Cel mai bun mod prin care combați căderea părului este hidratându-te. Bea în fiecare zi în jur de 8-10 pahare de apă. Podoaba capilară își va recăpăta strălucirea, nu te vei mai confrunta cu fire uscate și nici deteriorate. Apa are foarte multe beneficii pentru sănătate. Așadar, bea suficientă apă pentru a preveni neplăcerile deshidratării.

Tratamente naturale

Nu trebuie să dai foarte mulți bani pe tratamente sau măști. Ți le poți prepara singură, folosindu-te de ingrediente din bucătărie. Foarte bun pentru sănătatea părului este sucul de ceapă – stimulează circulația sângelui și previne uscarea firelor de păr și, implicit, căderea lor.

Suficient somn

Studiile recente au arătat că persoanele care dorm mai puține ore pe noapte sunt predispuse la pierderea firelor de păr. Indiferent de care sunt cauzele, lipsa somnului este un factor indirect al căderii părului. Recomandate sunt 7-8 ore de somn – acest timp este necesar pentru ca organismul să se recupereze.

Alimentație sănătoasă


Începe prin a renunța la cafea. Multe dintre noi ne începem ziua cu o ceașcă de cafea, dar consumul excesiv de cafea provoacă deshidratarea organismului și, implicit, a părului. Mănâncă în schimb alimente bogate în vitamine (A și E) și minerale. Cele care nu trebuie să-ți lipsească din dietă sunt: ouăle, peștele, laptele, legumele, nucile, avcoado etc.

Masează scalpul


Foliculii de păr sunt predispuși la uscare, iar produsele folosite pot duce la blocarea lor. Foarte bun pentru masarea scalpului este uleiul esențial de nucă de cocos, deoarece hidrarează pielea capului și previne producția excesivă de sebum. De asemenea, ceaiul verde și maioneza sunt remedii foarte eficiente în cazul părului uscat, deteriorat și lipsit de strălucire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu