9 mar. 2018

5 beneficii ale consumului de migdale pentru organism



Aroma migdalelor este incomparabilă pentru orice prăjitură. Dar gust
osul sâmbure are multe alte calităţi pe care medicina naturistă le foloseşte din plin: de exemplu, protejează inima şi creierul, stimulează imunitatea şi îţi furnizează energie când eşti obosită şi stresată.
Lista compușilor care dau o valoare nutrițională excepțională migdalelor este foarte bogată:vitamina E,vitamine din complexul B,Omega 6,magneziu,potasiu,fosfor,zinc,seleniu,fier,calciu,acid folic,proteine şi fibre. 20 de migdale (circa 40 de grame) consumate zilnic acoperă 12% din necesarul de proteine ale organismului şi 35% din cel de vitamina E,antioxidantul care previne cancerul. În plus,aceeaşi cantitate de migdale conţine echivalentul de calciu al unui sfert de ceaşcă de lapte. Lucrurile sunt confirmate de numeroase studii care demonstrează că un consum zilnic de migdale contribuie la energizarea organismului,cât şi la prevenirea unor maladii grave de tipul cancerului.

Un protector pentru inima

Un studiu american arată că persoanele care mănâncă migdale zilnic îşi reduc la jumătate riscul de infarct,faţă de cele care nu le includ în alimentaţie. Acest lucru este pus pe seama conţinutul ridicat de
potasiu,de magneziu,de grăsimi mononesaturate şi de vitamina E al migdalelor. În plus,migdalele contribuie la reducerea nivelului de colesterol „rău“ din sânge,dar şi la prevenirea diabetului zaharat,un factor major de risc în apariţia bolilor de inimă. Astfel,cele mai noi studii arată că migdalele contribuie la combaterea obezităţii şi îmbunătăţesc răspunsul organismului la insulină,normalizând nivelul glicemiei din sânge.

Tonic pentru creier

Migdalele au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega 6 şi de fosfor,aceşti nutrienţi fiind esenţiali pentru dezvoltarea şi funcţionarea creierului. Astfel,ele stimulează celulele cerebrale,fiind recomandat să fie incluse în alimentaţia copiilor. De altfel,este bine ca şi femeile însărcinate să consume zilnic migdale,datorită conţinutului de acid folic,care s-a dovedit a fi un nutrient important pentru a preveni naşterea prematură sau afecţiunile congenitale la făt.

Scut împotriva virusurilor

Studii recente au arătat că migdalele ne feresc de infecţiile virale,inclusiv de răceală şi de gripă. Această calitate se datorează substanţelor din pieliţa migdalelor care stimulează sistemul imunitar. Mai exact,acestea îmbunătăţesc capacitatea celulelor albe de a detecta virusurile şi cresc capacitatea mecanismelor de apărare de a împiedica multiplicarea virusurilor.

Dau strălucire părului şi pielii

Migdalele înfrumuseţează pielea şi părul,dar în acelaşi timp ne ajută să ne păstrăm dinţii sănătoşi. Toate aceste beneficii vin din conţinutul ridicat de vitamina E,de acizi graşi Omega 6 şi de calciu. Pentru hidratarea şi tonifierea pielii se recomandă mai ales masajul cu ulei de migdale.

Favorizează digestia

Concentraţia ridicată de proteine,de fibre şi de grăsimi mononesaturate face ca migdalele să stimuleze digestia şi să ajute la combaterea constipaţiei. În plus,ele accelerează metabolismul şi dau rapid senzaţia de saţietate,putând fi incluse cu succes în dietele de slăbit. Atenţie,însă! Doza zilnică recomandată este de 40 de grame de migdale,pentru că au un indice caloric crescut.

E bine să ştii!Migdalele conţin triptofan,un aminoacid esenţial utilizat de creier împreună cu vitamina B6. Triptofanul acţionează ca un antidepresiv. 15-20 de sâmburi de migdale pe zi reprezintă cantitatea optimă de care ai nevoie. Interdicție au doar persoanele cu pietre la rinichi şi cele cu disfuncţii biliare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu