6 mar. 2018

6 remedii naturale împotriva acneei



Erupțiile cutanate de pe față, piept, umeri și spate pot fi un adevărat coșmar. Ca să scapi de ele, te poți folosi de leacurile naturiste.

Compresa locală cu hrean cicatrizează coșurile provocate de acnee. Ca să o prepari,ai nevoie de o rădăcină de hrean dată pe răzătoare pe care o pui într-o sticlă închisă la culoare și adaugi oțet de mere cât s-o cuprindă. Lași amestecul la macerat șase ore și apoi aplici compoziția,învelită într-un tifon sau un material de bumbac,și-o lași să acționeze timp de un sfert de oră. Dacă simți că te pișcă sau te ustură,îndepărtează compresa și spală-te cu apă caldă.
Ca să reduci din simptomele provocate de acnee,poți să pui pe zonele afectate suc din frunze de busuioc. Se găsește de cumpărat la plafar și are acțiune cicatrizantă. În plus,atenuează mâncărimile.
Gălbenelele sub formă de alifie stimulează circulația sângelui la nivelul țesuturilor și grăbesc astfel cicatrizarea coșurilor. Poți găsi alifia de cumpărat de la plafar sau ți-o poți prepara acasă. Ai nevoie de 3-4 ml de suc proaspăt stors din flori de gălbenele care se amestecă cu 30 g de unt proaspăt și se freacă până la uniformizare. Este recomandat să ungi locurile afectate de câteva ori pe zi.
Poți încerca și tinctura de salvie. Dacă vrei s-o faci singură,amestecă 20 g de plantă cu 100 ml alcool sanitar și lasă la macerat timp de două săptămâni. Poți să bei câte 20 picături de 3 ori pe zi sau să fricționezi zona afectată. De asemenea,poți să-ți faci o cataplasmă cu frunze de varză strivită și să consumi suc de varză proaspătă în salate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu