2 mar. 2018

Cele cinci soluții rapide pentru a ne încălzi mai repede




Temperaturile scăzute pot fi destul de neplăcute pentru friguroși sau pentru cei care trebuie să petreacă mult timp afară. Pentru a-ți pune rapid sângele în mișcare și a scăpa de senzația că urmează să te transformi într-un om de zăpadă există câteva remedii simple, care te vor încălzi rapid.

Uleiul de pește, secretul popoarelor nordice
Cei care se confruntă mai tot timpul cu senzația de mâini și picioare reci pot recurge la un tratament naturist de efect. Trebuie să țină o cură de 3 luni cu ulei de pește, pentru a scăpa de neplăceri. Bogat în grăsimi esențiale Omega 3, îmbunătățește circulația sângelui. Studiile arată că locuitorii nordului extrem suportă mai bine frigul, datorită dietei pe bază de pește. Dacă urmezi un tratament medicamentos, e bine să ceri sfatul medicului înainte de a începe o cură cu ulei de pește.

Mai multe proteine la masă

Alimentele bogate în proteine oferă o senzație de sațietate pentru o perioadă mai mare de timp și, totodată, se digeră mai lent. Acest lucru determină o creștere a temperaturii corporale, ceea ce înseamnă că nu îți va mai fi atât de frig.

Ceaiul de ghimbir pune sângele în mișcare

E bun atât pentru ameliorarea simptomelor răcelii, cât și pentru a încălzi organismul rapid. Puternic energizant, îmbunătățește circulația sângelui, având și rol antiinflamator. Prepară un ceai aromat din 3-4 feliuțe de ghimbir proaspăt, pe care le dai prin răzătoare și le lași la infuzat în 300 ml apă fierbinte. După 5-10 minute, strecori ceaiul și adaugi o linguriță de miere, după ce lichidul s-a mai răcit puțin.

Supe calde pentru zile reci

Ce poate fi mai bun decât o supă caldă într-o zi frigurosă? Folosește legume bogate în vitamine și antioxidanți, care întăresc imunitatea. Adaugă în fiertură puțină ceapă sau usturoi, pentru a ține bolile la distanță, și stoarce o jumătate de lămâie înainte de a servi supa. Totodată, un bol cu supă de legume servit la cină oferă organismului necesarul de fibre pentru păstrarea unei temperaturi optime pe timpul nopții.

Băi cu uleiuri esențiale

O baie caldă la picioare va scoate frigul din oase și te va ajuta să dormi mai bine. Adaugă la un litru de apă 2-3 linguri de sare de mare și câteva picături de ulei esențial de rozmarin, mentă sau lămâie. Stai în apă 15-20 de minute, până începe să se răcească. Ai grijă doar ca apa să nu fie prea fierbinte.

*Știai că...
Scorțișoara crește temperatura corpului, accelerează circulația sângelui și stimulează activitatea metabolică? Adaug-o în ceaiuri și în alte preparate – chiar într-o cană cu vin fiert – pentru a te încălzi.

Truc

Pune în mâncare puțin ardei iute pentru a crește temperatura corpului. Acesta conține o substanță numită capsaicină, care pune rapid sângele în mișcare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu