7 mar. 2018

4 plante pentru un somn odihnitor



Stilul de viață agitat, grijile, stresul și alimentația își pot pune amprenta asupra calității somnului, atât de important pentru refacerea organismului. Pentru a reuși să te odihnești, îți poți pune în dormitor plante care te ajută să dormi.

Iasomia

Mirosul său delicat are un efect de relaxare asupra corpului și a minții, care te va ajuta să dormi precum un bebeluș. Potrivit studiilor, s-a constatat că reduce nivelul anxietății și sporește chiar și activitatea din timpul zilei.

Levănțica

Te încântă cu mirosul ei minunat, reducând în același timp nivelul stresului și al anxietății. Încetinește ritmul cardiac și îmbunătățește calitatea somnului. Îți poți umple o pernă sau un săculeț cu levănțică uscată sau poți folosi chiar și uleiul de levănțică, care difuzat în cameră te va ajuta să ai un somn odihnitor pe timpul nopții.

Aloe vera

Deoarece emite oxigen pe timpul nopții, aloe vera este o plantă folosită pentru îmbunătățirea calității aerului și implicit a somnului. Este foarte ușor de întreținut, iar beneficiile sale au fost recunoscute și oamenii de știință de Nasa, care o clasează pe primul loc în topul plantelor care curăță cel mai bine aerul.

Iedera

Printre calitățile pe care le are, iedera purifică aerul și reduce mucegaiul, de aceea este recomandată celor care se confruntă cu astmul sau alergiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu