7 mar. 2018

4 remedii naturale pentru picioarele reci



Persoanele care au circulația sângelui slabă se confruntă cu problema picioarelor și mâinilor reci. Uneori, sângele și oxigenul nu ajung în toate țesuturile membrelor inferioare, ceea ce duce la o senzație permanentă de picioare reci. Dar există câteva remedii naturale care stimulează circulația sângelui și care cresc temperatura corpului.
Când problema picioarelor reci este lăsată netratată, provoacă deseori afecțiuni ca leziunea nervilor, hipotiroidism, diabet, anemie etc. Dacă și tu te confrunți cu picioare reci iar problema se află în stadiu inițial, ele pot fi tratate cu ușurință cu remediile naturale.

Apă caldă cu sare mare

Sarea mare este sursă bogată de magneziu, un mineral esențial pentru organism. Lasă să curgă în cadă apă călduță. Pune în ea câteva linguri de sare mare. Treci cu mâna prin apa ca sarea să se dizolve, apoi înmoaie picioarele în soluția obținută. Stai în ea până apa se răcește de tot. Repetă tratamentul natural în fiecare seară înainte de culcare.

Masaj cu ulei cald

Masajul stimulează mușchii și căldura. Uleiurile calde sunt eficiente în tratarea picioarelor reci. Poți folosi pentru masarea picioarelor ulei de măsline, ulei de nucă de cocos sau ulei de susan. Încălzește uleiul, după care masează piciorul drept și apoi pe cel stâng, cel puțin 10 minute fiecare. Încalță-te cu șosete după terminarea masajului.

Ceai verde

Ceaiul verde îmbunătățește funcția vaselor de sânge, stimulând astfel fluxul de sânge în organism. Așadar, poți bea câte o ceașcă de ceai verde (cald) în fiecare seară. De asemenea, un alt mod prin care poți folosi ceaiul verde pentru combaterea problemei este să stai cu picioarele în apă caldă cu ceai verde. Acest remediu oferă instantaneu o senzație de încălzire.

Hidroterapie

Hidroterapia este un alt tip de tratament pentru tratarea picioarelor reci. Este ușor de efectuat: umple două vase cu apă, unul cu apă fierbinte și unul cu apă rece. Ține cel puțin 2 minute picioarele în apă rece, apoi 1 minut în apă fierbinte. Repetă fiecare mișcare de zece ori. Odată ce ai terminat cu asta, pune-ți imediat șosete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu