12 mar. 2018

Pentru a preveni pietrele la rinichi consumati bere



Consumul moderat de bere reduce riscul apariţiei calculilor renali, datorită efectului diuretic și conținutului mare de apă, potrivit unui studiu realizat de către Departamentul de Nutriţie al Şcolii Publice de Sănătate Harvard.
În cadrul studiului,cercetătorii au verificat relaţia dintre 21 de băuturi diferite şi riscul apariției pietrelor la rinichi.
Dintre toate băuturile studiate,berea s-a dovedit a fi cea mai utilă în prevenirea calculilor renali,consumul moderat reducând cu până la 21% riscul apariţiei pietrelor la rinichi.
" Băută în cantităţi moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formării depozitelor de calciu în rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu săruri şi alte minerale se transformă în cele din urmă în pietre localizate la nivelul rinichilor.",susţine preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie,Corina Zugravu.
Studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 45 de mii de bărbaţi,cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani,care nu aveau pietre la rinichi şi nici nu au avut vreodată. Cercetătorii au analizat datele obținute după o perioadă de șase ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu