11 mar. 2018

Ce fructe sunt interzise in timpul alaptarii



Alăptarea este un moment foarte important pentru orice proaspătă mămică. Însă, aceasta trebuie să știe că deși laptele matern este cel mai bun pentru bebelușul ei, sunt anumite alimente ce transmit stări mai puțin plăcute pentru noul-născut. Inclusiv anumite fructe este bine să le eviți.
Alăptarea este un moment foarte important pentru orice proaspătă mămică. Însă, aceasta trebuie să știe că deși laptele matern este cel mai bun pentru bebelușul ei, sunt anumite alimente ce transmit stări mai puțin plăcute pentru noul-născut.
În timpul alăptării sunt interzise consumul de alcool și droguri, dar și fumatul, nicotina ajunge imediat în lapte și se transmite bebelușului, la fel și substanțele nocive din alcool sau droguri. Cei mai mulți bebeluși trec prin perioada colicilor, care este foarte neplăcută, atât pentru el, cât și pentru părinți.

Fructe de evitat în timpul alăptării – nu uitați de ceaiurile anti-balonare și de consumul moderat de fructe

Deci, pe cât posibil, mamele ar trebui să evite unele alimente, inclusiv anumite fructe. Dacă ceaiul de anason, fenicul și mai ales chimion sunt mai mult decât recomandate, sunt necesare, nu același lucru se poate spune despre consumul de fructe, importante pentru nutriția femeii care alăptează.
Ca reguli de bază în alimentația mamei care alăptează, trebuie să țină cont să mănânce cu măsură, de fiecare dată când i se face foame și să prefere alimentele bogate în acizi grași, vitamine și oligoelemente.
Sistemul digestiv al bebelușului este foarte fragil și încă neformat, de aceea apar colicii, cel mic trebuie să se adapteze cu un nou stil de hrănire, de aceea acest lucru necesită o grijă mai deosebită. Alimentele bogate în fibre îi pot cauza bebelușului diaree sau balonare, de aceea este important să existe un echilibru în alimentație.
Riscul de vomă crește dacă mama exagerează în ceea ce privește consumul de citrice sau fructe exotice. Chiar dacă sucul de portocale sau grepfrut face bine dimineața, ar fi indicat să fie evitat în primele luni de alăptare. Mandarinele, ananasul, lămâile sau mango intră în categoria fructelor de evitat în timpul alăptării, deoarece pot irita sistemul digestiv al micuțului. Atâta vreme cât se consumă cu moderație din aceste fructe, mari daune nu pot apărea.

Fructe de evitat în timpul alăptării – unele fructe pot irita tractul gastrointestinal al bebelușului sau zona scutecului
Un alt disconfort pe care îl provoacă citricele este nervozitatea din cauza erupțiilor cutanate de scutec. Fiind acide, aceste fructe pot irita atât tractul gastrointestinal, cât și fundul bebelușului. Bineînțeles, acest lucru nu se întâmplă în toate cazurile, dar mamele care observă schimbări la micuț după consumul de citrice, ar trebui să-l întrerupă.
Fructele cu un conținut ridicat de fibre, dar și cu un potențial alergenic ar trebui evitat, la fel și restul alimentelor care pot cauza alergii. Dintre fructe amintim: caisele, căpșunele, cireșele, nectarinele, zmeura, prunele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu