11 mar. 2018

De ce este interzisa administrarea de ceaiuri la bebelusi



Ceaiurile din plante medicinale pot fi o alternativă naturală excelentă pentru diverse afecțiuni, inclusiv la bebeluși. Totuși, nu toate ceaiurile sunt recomandate, mai ales dacă alegeți să le îndulciți cu miere.
Ceaiurile din plante medicinale pot fi o alternativă naturală excelentă pentru diverse afecțiuni, inclusiv la bebeluși. Totuși, nu toate ceaiurile sunt recomandate, mai ales dacă alegeți să le îndulciți cu miere. Bebelușii mai mici de un an nu ar trebui hrăniți, încă, cu miere, deoarece aceasta conține o bacterie ce poate provoca boala numită botulism.

Ceaiuri interzise bebelușilor – ceaiurile sunt interzise până la vârsta de cel puțin 6 luni


Alăptarea bebelușului este cea mai bună metodă pentru întărirea sistemului său imunitar, iar dacă alăptați cel puțin 6 luni, în această perioadă nu este neapărat necesar să îi dați apă sau ceai. Cei mai mulți medici pediatri afirmă că laptele matern conține suficientă apă și suficiente substanțe nutritive pentru o alimentație normală. După vârsta de 6 luni, mamele pot da apă sau ceai bebelușului. Cel mai bine, ceaiul ar trebui administrat numai când apar anumite probleme ce pot fi tratate în mod natural.
Cele mai bune ceaiuri sunt cele făcute direct din plante, cele la plic conțin zahăr, precum și cele instant. De altfel, ceaiurile îndulcite nu potolesc setea așa cum ar trebui. În plus, ceaiurile îndulcite pot avea efecte secundare, precum dureri de stomac sau agitație. Ceaiurile pot, de asemenea, deshidrata bebelușul, mai ales în cantități mari, deoarece îi poate suprasolicita rinichii. Cei mai mulți medici afirmă că ceaiurile se întrebuințează în primul rând în scop terapeutic, apa este cea care îi hidratează cum trebuie pe aceștia.

Ceaiuri interzise bebelușilor – administrarea ceaiului se face doar atunci când este nevoie, nu se hidratează bebelușul cu ceai

Ceaiul de mușețel este printre cele mai ușoare ceaiuri de bebeluș și are multiple întrebuințări. Se folosește pentru creșterea apetitului, în caz de constipație sau pentru durerile de stomac. De asemenea, liniștește bebelușul și îl ajută să aibă un somn mai bun în perioadele de agitație. Căutați să alegeți mereu plante cât mai proaspete și nu le lăsați la infuzat mai mult de 10 minute. Cu ceai de mușețel se pot face și inhalații pentru afecțiunile respiratorii și poate fi folosit pentru igiena micuțului atunci când apar iritațiile din scutec.
Atunci când bebelușul mai mare de 6 luni are o răceală ușoară, nu uitați de ceaiul de tei. Pe lângă faptul că îl liniștește și îl ajută să doarmă, teiul este foarte eficient în cazul inflamațiilor respiratorii, tusei, hidratează și scoate răceala din corp. Patru flori de tei la 100 ml de apă clocotită sunt de ajuns pentru un ceai aromat și benefic.
Un alt ceai excelent pentru bebeluși este și ceaiul de mentă, care se recomandă atunci când micuțul are probleme la stomac. Durerile și crampele de stomac, diareea, colicile și stările de greață și vomă pot fi înlăturate foarte simplu cu ceai de mentă.
Ceaiurile pot face minuni dacă sunt administrate corect și atunci când trebuie. Nu uitați de ceaiurile de anason, pentru gaze și colici. Pentru întărirea sistemului imunitar, ceaiul de măceșe este foarte bun și acrișor. Apoi, ceaiurile din leuștean sau pătrunjel proaspăt sunt foarte bune în răceli, deoarece conțin multă vitamina C și ajută la însănătoșire rapidă. Pentru inflamațiile în gât sau infecții urinare, ceaiul de nalbă este foarte bun, deoarece stimulează eliminarea și descuamarea. În caz de febră și răceala mai puternică un ceai foarte bun este ceaiul de soc.

Ceaiuri interzise bebelușilor – ceaiurile instant dăunează dinților, iar cele din plante naturale pot cauza alergii

Din categoria ceaiuri interzise bebelușilor intră ceaiul negru și ceaiul verde. Acestea conțin cafeină și au efecte secundare grave asupra sistemului nervos al copilului. Aceste tipuri de ceaiuri se recomandă doar adulților, nici măcar copiilor de vârstă adolescentă nu le fac bine.
Având în vedere că ceaiurile împiedică absorbția de minerale, inclusiv fier, care este foarte important în dezvoltarea normală a copilului, acestea trebuie administrate cu mare atenție. Este bine de știut că un studiu a demonstrat că inhibiția fierului prin consumul de ceai de mentă este de 84%, iar a ceaiului de mușețel de 47%. Ceaiurile speciale pentru copii, care toate conțin zahăr, pot cauza carii dentare, dar și subnutriție, întrucât copilul are senzația de sațietate și nu va mai vrea să mănânce. La fel se întâmplă cu ceaiurile din plante îndulcite cu zahăr sau miere.
S-a constat, de asemenea, că unele specii de mușețel, gălbenele și ambrozia pot provoca alergii. Așadar, administrarea lor pe perioade lungi de timp nu este sigură. Deși ceaiul de mușețel în combinație cu cel de roiniță s-a dovedit a fi unul foarte bun în caz de colici la copil, cei mai mulți medici recomandă să se lase colicii să treacă de sine până la vârsta de 4-6 luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu