2 mar. 2018

Măștile cu iaurt sunt aliatul nostru împotriva căderii părului


Pentru a menține părul sănătos și puternic, este foarte important să-l îngrijești. Iaurtul este foarte bun pentru sănătate, dar este o opțiune foarte bună și pentru podoaba capilară – întărește firul de păr de la rădăcină, previne mătreața și infecțiile fungice sau bacteriene, menține părul curat și îl lasă mătăsos.
Pentru că iaurtul este considerat ingredientul magic pentru păr, iată cum să-l folosești pentru a obține beneficiile pe care le are:

Acționează ca un balsam

Substanțele nutritive prezente în iaurt întăresc firul de păr de la rădăcină și îi oferă strălucire. Iar proprietățile antifungice și antibacteriene ale iaurtului previn infecțiile care pot să apară la nivelul scalpului.
Pune într-un bol un iaurt natural, pe care-l amesteci cu o lingură de miere. Șamponează podoaba capilară așa cum o faci de obicei, după care aplică pasta obținută pe păr, începând de la rădăcini și continuând până la vârfuri. Las-o să acționeze 15-20 de minute, după care clătește părul cu apă călduță.

Combate mătreața

Mătreața este una dintre problemele frecvente cu care se confruntă femeile și bărbații. Datorită proprietățile antifungice, iaurtul ajută la combaterea mătreții.
Tot ce trebuie să faci este să aplici pe păr iaurt natural, apoi să masezi pielea capului și să o lași să acționeze 20 de minute. Clătește cu apă călduță, după care șamponează podoaba capilară.

Previne căderea părului

Când foliculii de păr nu primesc suficiente substanțe nutritive, firele devin fragile și cad. Aplicarea măștii cu iaurt ajută la hrănirea podoabei capilare (vitamina B5) și, de asemenea, combate și previne căderea părului.
Amestecă un iaurt cu două linguri de semințe de schinduf. Aplică apoi pasta obținută pe întreaga suprafață a părului, lăsând-o să acționeze cel puțin o oră. Împrăștie masca cu o perie. Șamponează și clătește cu apă călduță.

Stimulează creșterea părului

Mierea și iaurtul contribuie la creșterea părului. Prepară o mască dintr-un iaurt și două linguri de miere, pe care o aplici pe șuvițe. Las-o să acționeze cel puțin 30 de minute. Repetă tratamentul natural de două ori pe săptămână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu