11 mar. 2018

4 remedii naturale împotriva insomniei


Simptomele insomniei sunt cunoscute de toată lumea. Această tulburare de somn trebuie tratată din timp, pentru că poate avea efecte negative asupra sănătății.

Levănțica

Cunoscută pentru proprietățile relaxante, lavanda este planta care are capacitatea de a combate insomnia. Mirosul lavandei și uleiurile volatile provoacă o stare de somnolență. Ce trebuie să faci? Pune câteva fire de lavandă în vaza din cameră, mai poți pune un fir de lavandă sub pernă sau să masezi pielea cu ulei esențial de lavandă. De asemenea, poți combate insomnia și dacă pui pe pernă câteva picături de ulei esențial de lavandă.

Mușețel

Florile de mușețel au fost folosit de-a lungul timpului în tratarea mai multor probleme de sănătate. Mușețelul mai este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatoare și relaxante, care au capacitatea de a combate insomnia. Bea în fiecare seară câte o ceașcă de ceai de mușețel, cald. Vei vedea cât de bine te vei simți după câteva zile, când organism reușește să se odihnească.

Rozmarin

Ingredientul de bază din multe bucătării, rozmarinul, a devenit cunoscut pentru proprietățile medicinale pe care le are. Se pare că foarte eficient în tratarea insomniei este ceaiul de rozmarin, care este recomandat persoanelor care se confruntă cu această tulburare de somn.

Pelin negru

Pelinul tratează la nivel extern afecțiuni precum migrene și insomnie. Pune într-un pliculeț două-trei frunze de pelin împreună cu alte două-trei fire de rozmarin. Așază plicul sub pernă – se spune că este foarte bun pentru combaterea insomniei și anxietății.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu