7 mar. 2018

4 beneficii aduse de sarea de Himalaya organismului uman



Sarea de Himalaya este mai sănătoasă decât cea obișnuită, aceasta fiind considerată mai pură din punctul de vedere al compoziției. În ultimul timp, această sarea este foarte utilizată în mâncăruri, principalul motiv al popularității ei fiind beneficiile pe care se presupune că le oferă. Excesul de sare, oricare ar fi tipul acesteia, nu este în niciun fel bun pentru organism. Însă, cantitatea de sare potrivită consumată poate face minuni pentru sănătate.
Beneficiile ei asupra organismului nostru sunt:

Îmbunătățește sistemul respirator
Sarea are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, ceea ce ajută la vindecarea infecțiilor de sinus. O soluție preparată din sare roz și apă fiartă ajută la curățarea sinusurilor.

Stimulează circulația sângelui

Înainte de a face duș, amestecă sare de Himalaya cu ulei de cocos și un ulei esențial la alegerea ta, și aplică pe piele, masând-o ușor. Acest amestec te va ajuta să te relaxezi și să-ți îmbunătățești circulația periferică. În plus, sarea funcționează ca un exfoliant, eliminând impuritățile de pe piele.

Purifică aerul

O lampă purificatoare cu sare roz de Himalaya ajută la evaporarea umidității alergenilor din locuință. Căldura pe care lampa o produce absoarbe alergenii și praful care pot cauza diferite afecțiuni.

Conține nutrienți și vitamine

Spre deosebire de sarea rafinată sau sarea de mare, acest tip de sare roz are în componență cantități mici de calciu, fier, potasiu, magneziu și mai puțin sodiu, ceea ce o face o alegere mai sănătoasă pentru sănătatea noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu