2 mar. 2018

Cele cinci remedii împotriva vergeturilor



Fiecare femeie se confruntă, cel puțin atunci când sunt însărcinate, cu vergeturi. Unele sunt mai norocoase și scapă, dar altele, le au încă dinainte să li se-ntindă pielea de la bebe. Unele le au și la brațe, și la piept. Cele mai multe le au în jurul stomacului și pe coapse.
Dermatologii spun că vergeturile apar când pielea e întinsă brusc și permanent pentru o perioadă de timp. Chiar și adolescenții pot să aibă vergeturi, din cauza unor creșteri spectaculoase. Cele mai multe vergeturi au ca scuză sarcina. Unele sunt o justificare pentru creșterea în greutate. Dacă unele vergeturi le putem evita printr-o atenție constantă înspre luarea în greutate, altele nu pot fi evitate. Vergeturile au și o componentă ereditară. Dacă mama ta a avut vergeturi, e foarte posibil ca și tu să ai. Dar nu neapărat!
Dacă ai grijă la cum câștigi în greutate pe perioada sarcinii, deja ai făcut un pas important. Dacă ai grijă să ai mereu pielea hidratată, mai ales în timpul sarcinii, atunci ai făcut al doilea pas important.
Dacă aștepți să treacă de la sine, ei bine, aici te înșeli, pentru că vergeturile nu trec niciodată de la sine.
Vergeturile înseamnă o rupere a colagenului, proteină ce compune pielea. Mai întâi apar niște semne roșiatice, care se atenuează după naștere, dar rămân acolo. Multe reclame te mint spunându-ți că o anumită cremă te scapă de vergeturi. În realitate, nicio cremă nu te scapă de vergeturi, pentru că nicio cremă nu poate să-ți lipească înapoi colagenul fracturat. E logic ca bună-ziua.
Iată câteva soluții care funcționează în estomparea vergeturilor:

Tratament cu laser

Vergeturile pot dispărea prin tratamentul cu laser. Lumina Pulsatorie Intensă e un tratament care se face în clinicile de specialitate și constă în expunerea vergeturii la laser intens.
Tratamentul Fracțional ajută la reducerea pigmentației și ajută pielea să producă colagen nou, lucru care o va comprima. 

Microneedling

E o procedură de regenerare-rejuvenare a pielii, minim invazivă, care implică utilizarea unui dispozitiv medical de forma unui stilou, cu microace de unică folosință. Acest dispozitiv este cel mai rapid, chiar de ultimă generație. Practic, tehnica asta constă în atacarea țesuturilor deja distruse, astfel încât colagenul să priceapă că e atacat și să înceapă să se regenereze de unul singur. Rezultatele depind de cât de severe sunt urmele.

Tratamente naturale

Dacă tratamentul la clinică nu e pentru tine, ce zici de câteva remedii naturale? Mușețelul e un tratament antiinflamator foarte delicat cu pielea și-l poți folosi acasă, nu mai trebuie să pleci nicăieri. E bună și aloe vera și, în general, orice hidratează și hrănește pielea din interior.

Exerciții fizice

Dacă nu faci sport în timpul sarcinii, îți pierzi tonusul muscular iar cel mai mare perdant este chiar pielea. Trebuie să continui să faci exerciții blânde de yoga, pilates și înot, care să-ți păstreze musculatura tonifiată și elasticitatea pielii.

Revizuiește-ți stilul de viață


Stresul, dieta sărăcăcioasă, expunerea la razele UV și fumatul îți fragmentează colagenul. Cele mai bune remedii sunt exercițiile fizice, renunțarea la fumat, alimentația bogată în fructe și legume colorate și antioxidanții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu