9 mar. 2018

Pelinul, inamicul numărul unu împotriva balonării și a constipatiei



Ești balonată mai tot timpul? Suferi de constipație! Iată un remediu naturist care te ajută să-ți menții sistemul digestiv sănătos!
Pelinul,o plantă care creşte liber în locurile însorite,uscate,pe dealuri în special,are virtuţi tămăduitoare în caz că suferi de constipaţie sau de disconfort digestiv după mese.
Creşte liber în locurile însorite, uscate - pe dealuri în special, şi are virtuţi tămăduitoare în caz că suferi de constipaţie sau de disconfort digestiv după mese.
Primăvara,poţi face chiar tu provizii de pelin,recoltând părţile aeriene,care au mirosul puternic caracteristic şi gust amărui. Recoltează-l atunci când înfloreşte.

Cum acţionează?

Datorită compuşilor amari şi uleiurilor votalile care intră în compoziţia lui,pelinul stimulează secreţiile gastrice şi măreşte pofta de mâncare,ceea ce este un avantaj dacă suferi de anorexie (lipsa poftei de mâncare). În acelaşi timp,compuşii pelinului au capacitatea de a normaliza scaunul,şi au şi acţiune vermifugă.

Cum se folosește?

Dacă ai nevoie de un bun digestiv sau dacă vrei să-ţi stimulezi apetitul,foloseşte următoarea reţetă:infuzie 1% de pelin,de consumat o ceaşcă cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. Pulberea de pelin,2-5 grame pe zi amestecate cu miere,se foloseşte atât ca digestiv cât şi pentru combaterea constipaţiilor.

Atenţie!Dacă eşti însărcinată,dacă suferi de afecţiuni acute intestinale sau de boli nervoase,nu consuma pelin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu