29 oct. 2017

Cum îți poți defini stilul vestimentar?

Ne dorim de cele mai multe ori sa fim eleganți, sa strălucim cu adevărat, la orice eveniment mai important din viata noastră, sa ieșim din anonimat, sa fie mandre partenerele noastre de bărbatul pe care îl au aproape și probabil va întrebați cum este posibil acest lucru. Răspunsul este simplu: folosiți cu încredere butoni camasa pentru a va defini stilul vestimentar.
Degeaba va îmbrăcați la costum, va alegeți cele mai imaculate cămăși, va lustruiți pantofii, dacă nu veniți în completarea ținutei voastre cu niște butoni de cămașă.
Probabil va întrebați de ce sa folosim aceste accesorii la camasa noastră și aveți dreptate, da probabil pentru unii dintre voi sunt doar niște chestii banale precum cerceii, brățările, lănțișoarele pe care le folosesc doamnele, dar dacă vreți sa arătați fantastic lângă doamna voastră, se merita puțin sacrificiu, nu?
Nu știu dacă ați fost vreodată atenți la seria de filme cu agentul 007, dar va invit sa va uitați asupra faptului ca întotdeauna James Bond, la tinuta impecabila pe care o are, mereu la manșetele de la camasa are o pereche de butoni. Dacă era doar de fiță, chiar credeți ca regizorul mai includea butonii în tinuta lui? Va spun eu, nu.
Dar sa știți ca nu doar în filmul cu Agentul 007 puteți sa vedeți acest lucru, chiar și în filmul cu Mecanicul/ Curierul, veti vedea ca șoferul, îmbrăcat la patru ace, are butoni la camasa.
Eu însumi, în meseria de ospătar pe care o practic, la costumul și la camasa pe care le port zi de zi la muncă, adaug o pereche de butoni la manșeta cămășii, dar acum sa nu va gândiți ca fac acest lucru din obligație, nu în nici într-un caz, fac asta pentru ca îmi place sa fiu un domn stilat.
Cum v-ați dat seama, ador sa port butoni și tocmai de aceea, de vreo cincisprezece ani de când practic meseria de ospătar, am reușit sa strâng o micuță colecție pe care o împrospătez de fiecare dată când am ocazia.
Acum câteva zile am găsit niște modele superbe pe internet și cum și nevasta mea își face toate poftele, am hotărât sa-mi mai îmbogățesc și eu colecția cu încă o pereche, asa ca am ajuns pe site-ul Accesoriul.ro
Sincer, acum sunt în contradictoriu cu mine însumi, îmi plac foarte multe modele, dacă ar fii sa ma gândesc doar la mine și nu la copiii mei, cred ca mi-aș cumpăra cel puțin zece perechi, dar cum nu sunt un tata egoist,  am decis sa ma opresc la următoarea pereche:
Superbi, nu? Ia gândiți-vă ce bine s-ar potrivi acești butoni la un costum albastru satinat cu o cămașa albă?
În sfârșit as putea sa concurez cu soția mea, care este o maniaca în privința frumuseții și a stilului ei vestimentar.
Anyway... Dacă tot v-am vorbit mai sus de filmul Agentului 007 cu James Bond, ia uitați-vă ce butoni drăguți am găsit pe Accesoriul.ro
Simpatici foc. Ăștia cred ca s-ar potrivi de minune la ținută mea de Halloween, as arata cu mare succes un adevărat James Bond.
Sunt atâtea modele superbe pe site, va invit sa aruncați un ochi și mai mult ca sigur veți găsi o pereche de butoni pentru cămașă perfecți pentru voi.

Sa nu uit, pana pe 31 octombrie veți găsi perechea ideala de butoni la o super reducere de 30%, deci nu mai stați pe gânduri prea mult timp. Este timpul nostru sa stralucim lângă partenerele noastre! Este momentul sa le dam peste nas! Ha-ha-ha!
P.S.
Succes la cumpărături!
Eu unul săptămână viitoare voi mai adaugă o pereche de butoni la micuta mea colecție.

28 oct. 2017

Impozitul pe venit scade de la 16% la 10% din 2018



Scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% este una dintre măsurile pregătite de Guvern pentru prima zi a anului 2018, conform unui proiect de act normativ lansat recent în dezbatere publică .

Proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal se află, începând de joi, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor. Pentru a se aplica, acesta are nevoie de aprobarea Guvernului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Printre alte măsuri importante pentru persoanele fizice și cele juridice, documentul prevede scăderea impozitului pe venit de la 16%, cât este acum, la 10%, de la 1 ianuarie 2018. „Cota de impozit este de 10% și se aplică asupra venitului impozabil corespunzător fiecărei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului (...)”, scrie în proiect, făcându-se referire la următoarele categorii de venituri:
  • activități independente;
  • salarii și asimilate salariilor;
  • cedarea folosinței bunurilor;
  • investiții;
  • pensii;
  • activități agricole, silvicultură și piscicultură;
  • premii;
  • alte surse.

Reducerea cotei de impozitare a veniturilor este una dintre măsurile anunțate de Executivul condus de Mihai Tudose prin programul său de guvernare.

27 oct. 2017

Indemnizatia minima de crestere a copilului va creste la 1250 Ron de la 1 ianuarie 2018



Valoarea minimă a indemnizației pentru creșterea copilului va crește, de la 1 ianuarie 2018, de la 1.233 la 1.250 de lei, potrivit declarațiilor oferite ieri (26 octombrie 2017), la începutul ședinței de Guvern, de Lia Olguța Vasilescu, ministrul muncii. În același timp însă, venitul minim de incluziune, adică acel sprijin financiar acordat de stat familiilor şi persoanelor singure, ar urma să fie amânat cu un an, până la 1 aprilie 2019.
La acest moment, valoarea indemnizației lunare pentru creșterea copilului are o limită minimă ce reprezintă 85% din salariul minim brut. Și cum acesta din urmă este stabilit, de la 1 februarie 2017, la 1.450 de lei, rezultă o valoare minimă de 1.232,5 lei a indemnizației pentru creșterea copilului.
Totuși, de la 1 ianuarie 2018, aceasta va crește la 1.250 de lei, după cum a anunțat ieri (26 octombrie 2017), la începutul ședinței de Guvern, Lia Olguța Vasilescu, ministrul muncii.
Practic, de la anul, indemnizația nu va mai fi raportată la salariul minim pe economie, ci la valoarea indicelui social de referință, stabilit în prezent la 500 de lei, înmulțit cu 2,5.
Totodată, ministrul muncii a propus ieri (26 octombrie 2017), amânarea cu un an a aplicării Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, de la 1 aprilie 2018 la 1 aprilie 2019, din motive tehnice, sistemul informatic nefiind încă pregătit.
Potrivit actului normativ, autorităţile vor reuni venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei şi ajutorul pentru încălzirea locuinţei într-un singur ajutor: venitul minim de incluziune, care va reprezenta practic un sprijin financiar acordat de stat familiilor şi persoanelor singure pentru asigurarea unui nivel de trai minimal.

Salariul mediu brut va creste la 1900 RON de la 1 ianuarie 2018



Salariul minim brut pe economie ar urma să crească, de la 1 ianuarie 2018, la 1.900 de lei, potrivit unei declarații de astăzi a ministrului muncii, Olguța Vasilescu, din cadrul ședinței săptămânale a Guvernului. Asta în condițiile în care în programul de guvernare se țintea către o valoare de 2.000 de lei pentru anul viitor. Totuși, o parte din creștere nu va reprezenta decât trecerea contribuțiilor la pensii și sănătate în totalitate în sarcina salariaților. În momentul de față, salariul minim brut este de 1.450 de lei, valoare stabilită de la 1 februarie 2017 de către fostul Guvern al lui Sorin Grindeanu.
Începând cu prima zi a anului 2018, salariul minim brut pe economie ar urma să crească de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, conform ministrului muncii.
Declarația a fost făcută ieri (26 octombrie 2017), în cadrul ședinței săptămânale a Guvernului, Olguța Vasilescu precizând că măsura este prezentată în primă lectură, ceea ce înseamnă că nu va fi adoptată astăzi.
Trebuie ținut cont că o parte din majorarea brutului va reprezenta trecerea contribuțiilor la pensii și sănătate în totalitate în sarcina salariaților. Acum, salariații și angajatorii plătesc la comun aceste două contribuții sociale, însă partea angajatorului nu este inclusă în salariul brut.
Majorarea salariului minim brut se poate face doar prin hotărâre a Guvernului.
În momentul de față, salariului minim brut, în valoare de 1.450 de lei, a fost stabilit la 1 februarie 2017, pe vremea Guvernului Grindeanu.
Conform programului de guvernare al Executivului Tudose, ținta salarială minimă brută pentru 2018 ar fi trebuit să fie 2.000 de lei. Guvernul Grindeanu intenționa să majoreze salariul minim brut doar la 1.550 de lei în 2018.

26 oct. 2017

Cum menținem mai mult timp mirosul plăcut al pielii după dus?


Te-ai intrebat vreodată de ce mirosul gelului de dus se evapora la cateva minute dupa ce ai iesit din dus? Desigur! Si cel mai probabil raspuns a fost: nu e bun gelul de dus! Dar te-ai gandit ca poate tu esti cea care face ceva gresit?!
Ei bine, pielea noastra reactioneaza diferit la aromele care aparent ar putea sa ne placa. Chiar daca mirosim un parfum intr-un magazin sau pe pielea unei prietene si ne place foarte mult, este posibil ca pe pielea noastra mirosul sa se simta diferit si sa nu ne mai placa atat de mult. La fel se intampla si cu toate celelalte produse – indiferent ca vorbim despre un balsam de buze, o crema de maini sau un gel de dus – care contin o anumita aroma, chiar daca aceasta este una usoara sau una foarte puternica.
De aceea, in primul rand, atunci cand ne alegem un gel de dus, trebuie sa ne asiguram ca acesta se potriveste tenului nostru. Un gel de dus nu poate face minuni cu mirosul pielii noastre nu avem grija sa il intretinem corespunzator!
De asemenea, trebuie sa retinem ca un corp bine hidratat va pastra mai mult timp mirosul placut al parfumurilor pe care le alegem. In acest sens, trebuie sa avem grija sa consumam cantitatea necesara de apa zilnic, dar si sa stam sub dus suficient de mult inainte de a aplica gelul de dus pentru a permite porilor sa se deschida.
Alege un gel de dus care sa iti curate delicat pielea si sa faca o spuma delicata si parfumata pentru a-i oferi catifelare acesteia.
Pentru o actiune de lunga durata, imediat dupa ce ai iesit din dus, usuca-ti pielea cu un prosop curat si apoi aplica o crema de corp sau un unt de corp hidratant, neaparat cu aceeasi aroma.
Pasul urmator este aplicarea unui deodorant din aceeasi gama, care sa se imbine placut cu mirosul existent pe pielea ta si sa se armonizeze frumos cu aceasta.

Acesta este doar un ritual simplu pe care ar trebui sa il realizam de fiecare data dupa dus pentru a-i oferi pielii noastre un moment de rasfat si buna dispozitie, astfel incat aceasta sa fie fericita. Daca pielea noastra este fericita, aceasta isi va pastra elasticitatea, iar urmele batranetii vor intarzia sa apara, ceea ce reprezinta o dorinta ascunsa a fiecarei femei – cu toate probabil am visat la acel rau in care sa facem baie si sa ramanem vesnic tinere si frumoase!

25 oct. 2017

Vitamina B12 și suplimentul alimentar B12 Vital

Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pana in prezent. Desi este hidrosolubila, B12 se acumuleaza totusi, intr-o masura oarecare, in ficat, rinichi, plamani si splina. Cantitatea de vitamina ramasa nu este importanta si nu poate avea un efect toxic.
Corpul uman are nevoie de vitamina B12 pentru a produce celulele rosii din sange, nervi, ADN, plus alte funcții. Un adult ar trebui să primească 2,4 micrograme pe zi. La fel ca cele mai multe vitamine, B12 nu poate fi produsa de către organism, poate fi obținuta din alimente sau suplimente.
Vitamina B12 se gaseste in mod natural in anumite alimente, precum fructele de mare, carnea de pasare, vita, porc sau in produsele lactate. De asemenea, anumite alimente sunt fortificate cu vitamina B12, precum cerealele integrale pentru micul dejun.
Există mai multe cauze pentru deficitul de vitamina B12. În mod surprinzător, două dintre ele sunt legate de activitati întreprinse pentru a imbunatati sanatatea: o dieta vegetariana si chirurgia pentru pierderea in greutate.
Plantele nu contin vitamina B12. Singurele alimente in care gasim B12 sunt carnea, ouăle, carnea de pasăre, produsele lactate, precum și alte alimente care provin de la animale. Vegetarienii si veganii au un risc crescut de a dezvolta un deficit de vitamina B12 în cazul în care nu mănâncă boabe care au fost îmbogățite cu vitamina sau daca nu iau un supliment de vitamine. Persoanele care au suferit interventii chirurgicale pentru a pierde in greutate au un risc, deoarece operațiunea interferează cu capacitatea organismului de a extrage vitamina B12 din alimente.
Bolile care interferează cu absorbția de alimente, cum ar boala celiaca sau boala Crohn, pot provoca probleme, precum si utilizarea de medicamente prescrise frecvent pentru arsuri la stomac, deoarece reduc producția de acid în stomac (este nevoie de acid pentru a absorbi vitamina B12).
Deficitul de vitamina B12 se poate dezvolta lent, cauzand simptome care apar treptat și se pot intensifica în timp sau se poate instala rapid. Simptomele pot include:
  • senzații stranii, amorțeală, furnicături la nivelul mâinilor sau picioarelor
  • dificultate la mers (impiedicare, probleme de echilibru)
  • anemie
  • limba umflata si inflamata
  • piele îngălbenită (icter)
  • dificultăți de gândire și rationament (dificultăți cognitive) sau pierderi de memorie
  • paranoia sau halucinații
  • slăbiciune
  • oboseală
Un medic cu experiență poate diagnostica un deficit de vitamina B12, dar este nevoie de un test de sânge pentru confirmare.

Ce funcții îndeplinește vitamina B12 asupra organismului uman? 

1. Furnizeaza energia necesara organismului

Modul in care organismal tau creaza si furnizeaza energie este puternic influentat de nivelul vitaminei B12 ce pastreaza celulele hranite si sanatoaase. In abesenta nutrientului B12, celulele raman flamande si transmit senzatii de slabiciune si oboseala. B12 elibereaza in celula energia necesara proceselor de gandire si deplasare pentru intreaga zi.

2. Protejeaza inima

Inima ta si intregul sistem cardiovascular au nevoie de vitamina B12 pentru a elimina din sange homocisteina, o proteina periculoasa ce poate afecta arterele, determinand aparitia inflamatiilor si a bolilor de inima.

3. Influenteaza sanatatea sistemului osos

In urma a numeroase studii s-a descoperit ca pacientii cu osteoporoza prezinta un nivel ridicat de homocisteina in sange, iar B12 are valori mai mici decat cele ale persoanelor cu oase puternice si sanatoase.

4. Previne deteriorarea nervilor

Nervii au un invelis de protectie, format din tecile de mielina, ce ii fereste de toxine si radicalii liberi din sange. Fara aceste acoperiri, nervii se deterioreaza si pot chiar muri, afectand transmiterea semnalelor de la creier catre organism. B12 are un rol important in producerea de mielina, implicit a modului in care organismal formeaza invelisul de protective a nervilor.

5. Influenteaza in bine starea de spirit

Creierul folosesete o substanta chimica numita serotonina pentru a influenta in bine starea de spirit. Vitamina B12 stimuleaza producerea de serotonina.

6. Protejeaza sanatatea creierului

Cercetatorii au observat ca pacientii cu Alzheimer au niveluri mult mai mici de vitamina B12 in oraganism decat persoanele de aceeasi varsta cu memoria ascutita si clara. De asemenea, tecile de mielina lipsesc la persoanele ce sufera de Alzheimer.

7. Intarzie efectele imbatranirii

Imbatranirea organismului are loc atunci cand celulele incep sa se rupa iar ADN-ul tau nu mai reproduce in mod corect celule si nici cu aceeasi viteza din tinerete. Numerosi factori pot incetinii inmultirea ADN-ului, precum radicalii liberi, toxinele din sange, nivelul ridicat al zaharului din sange, o dieta alimentara bogata in omega-6 si grasimi. B12 influenteaza sanatatea ADN-ului si stimuleaza producerea celulelor tinere.

Știați că , vitamina B12 se gaseste si intr-o serie de suplimente alimentare pe care le poti achizitiona de la farmacie.
Un astfel de supliment alimentar este și
B12 Vital produs de compania germană WÖRWAG Pharma.
Produsul este o vitamină hidrosolubilă, esențială pentru organism. Ajută în cazul senzației de extenuare, reduce oboseala inexplicabilă și îmbunătățește calitatea somnului. în plus, alungă stările de neliniște și îți readuce bucuria de a trăi.

Produsul a apărut pe piața românească la începutul lunii octombrie a acestui an și este momentan disponibil doar în lanțul de farmacii Alphega la prețul de 30 lei cutia de 50 de capsule.

Informații suplimentare despre acest produs :
-este un supliment alimentar care conține 100 μg de metilcobalamină, forma bioactivă a vitaminei B12
-Consumul de B12 ››ANKERMANN‹‹® Vital asigură necesarul zilnic de vitamina B12, contribuind astfel la îmbunătățirea capacității fizice și psihice, precum și la reducerea stărilor de oboseală și extenuare
-Doza recomandată este 1 comprimat pe zi. Administrat în mod regulat, asigură necesarul de vitamina B12 pe termen lung
-Un aport adecvat de vitamina B12 este esențial pentru:
• funcționarea normală a sistemului nervos
• menținerea sănătății psihice
• metabolismul energetic normal
• reducerea oboselii și extenuării.

24 oct. 2017

Cum ascundem nopțile nedormite?



Iesiri cu prietenii, nopti nedormite si semne din ce in ce mai adanci de oboseala? Stim: cauza este vara, solutia este somnul, dar ce ne facem intre timp? Desigur, ne folosim de ingrijirea corecta a tenului si de make-up.
Intr-adevar, vara este anotimpul cand petrecem cel mai putin timp dormind si putem gasi cel putin doua motive: ziua este mai lunga si noaptea mai scurta si, desigur, nu vrem sa pierdem timpul dormind in timp ce lucrurile trec pe langa noi fara sa profitam din plin de ele. Unii ar putea considera situatia diametral opus: „pierdem noptile”, chiar daca o seara petrecuta cu prietenii pentru noi este un real castig. Cu toate acestea, trebuie sa existe un echilibru intre somn si distractie.
Atunci cand apare acest dezechilibru, isi fac simtita prezenta „prietenele” noastre – cearcanele. Acele zone de sub ochi se coloreaza in verde-albastrui, gri sau negru, in functie de oboseala acumulata si de capacitatea tenului de rezistenta la aceasta. Asa ne putem da seama ce nuanta de anticearcan sa folosim, intrucat nuantele de galben, roz si verde se folosesc in functie de ceea ce dorim sa corectam. Spre exemplu, corectorul verde neutralizeaza petele rosii, cel roz neutralizeaza zonele albastre-negre sau violete, iar corectorul galben ajuta la uniformizarea culorii tenului.
Anticearcanele sunt cunoscute pentru proprietatile lor de a retusa tenul intrucat un corector bun acopera cearcanele, petele, acneea sau roseata instant, lasand tenul uniform si cu un aspect natural.
Atunci cand ne alegem un produs corector trebuie sa ne asiguram ca ingredientele folosite in realizarea acestuia sunt cat mai naturale si contin vitamine, in special vitamina E, binecunoscuta pentru efectul antioxidant.
Exista mai multe tipuri de anticearcan, astfel ca trebuie sa observam care este cel mai bun pentru tenul nostru, care ne acopera cel mai bine zonele problematice si care ne pastreaza aspectul natural al pielii.

23 oct. 2017

Cum îți poți îngriji tenul acneic



Adolescenta este perioada din viata care ne face sa ne simtim liberi, este trecerea de la copilarie la maturitate, dar si perioada cand hormonii incep sa-si faca de cap, iar acest lucru este vizibil nu numai in comportament, ci si pe ten prin aparitia acneei.
Desi sunt semne firesti ale adolescentei, putem corecta acest lucru printr-o igiena corecta, prin curatare completa care elimina celulele moarte de pe suprafata pielii si prin utlizarea unor produse naturale speciale pentru aceasta problema.
Pentru a ajuta la controlul acneei, alege in primul rand un demachiant care este suficient de puternic pentru a indeparta murdaria si pentru a pastra pielea curata. Evita sapunurile dure care pot reduce uleiurile naturale ale pielii. Iata cateva sfaturi cu privire la alegerea produselor de ingrijire a pielii, precum si curatarea tenului acneic.

Ce produse ar trebui sa folosesti?

Poti cumpara un demachiant de la supermarket sau plafar sau, daca nu esti sigur de acestea, poti apela la sfatul unui dermatolog pentru a primi o parere avizata. Nu conteaza cat de scump este produsul, ci cat de eficient este pentru problema ta!

Unele marci de sapun au un pH alcalin, care poate fi iritant si poate provoca uscarea tenului. Inainte de a achizitiona produse cu curatare a fetei, concentreaza-te asupra a trei aspecte importante: produsul trebuie sa fie delicat, neabraziv si fara alcool.

Adresati-va medicul dermatolog pentru a va ajuta sa gasiti un demachiant special pentru acnee, care este potrivit pentru tratarea acesteia. De asemenea, acesta trebuie ales in functie de tipul tenului tau, altfel vei risca sa iti agravezi problema.

Unele produse de ingrijire a tenului acneic contin ingrediente care lupta impotriva acneei, cum ar fi acidul salicilic, sulfacetamida de sodiu sau peroxid de benzoil, care pot ajuta la curatarea in profunzime a pielii. Acidul salicilic ajuta porii sa se elibereze si reduce umflarea si roseata. Peroxidul de benzoil exfoliaza pielea si ucide bacteriile, iar sulfacetamida de sodiu interfereaza cu cresterea bacteriilor.

Pentru a mentine pielea hidratata, alege solutii de curatare care contin emolienti (petrolatum, lanolina, ulei mineral si ceramide) sau umectanti (glicerina), care retin umiditatea in piele sau exfoliante (acizi alfahidroxi) pentru a netezi zonele aspre.

Alte produse de ingrijire a pielii pe care le poti include in rutina zilnica:
  • Dupa curatare, poti adauga un toner pentru a restabili si echilibra pH-ul natural al pielii tale.
  • Exfolierea regulata va elimina celulele moarte ale pielii si ajuta la mentinerea porilor deschisi. Acest lucru permite uleiului natural al pielii tale sa se elimine inainte de a putea bloca foliculii si sa creeze mai multe probleme.
  • Dupa spalare, foloseste o crema hidratanta pentru acnee, ceea ce inseamna ca nu blocheaza porii. Un astfel de crema va preveni pielea de deshidratare, mai ales daca utilizezi un tratament pentru acnee, care tinde sa usuce pielea, cum ar fi peroxidul de benzoil. Daca ai tenul gras, un demachiant care contine deja o crema hidratanta poate fi tot ce ai nevoie 

Reguli de baza pentru tratarea acneei
  1. Curatarea de doua ori pe zi. Spala-te pe fata in fiecare dimineata cand te trezesti si din nou, înainte de a merge la culcare. In cazul in care ai transpirat in cursul zilei, este bine sa speli fata sau cel putin se o clatesti cat mai curand posibil. Transpiratia poate face mai rau acneei.
  2. Tehnica corecta de curatare. De fiecare data cand te speli pe fata, aplica un pic de demachiant pe varful degetelor. Atinge usor fata cu cele doua degete, iar apoi clateste cu apa calduta. Nu freca, deoarece pielea se poate usca si deteriora. De asemenea, evita folosirea unui prosop sau a unui burete, care poate fi destul de dur pentru pielea acneica.
  3. Alege o curatare completa. Rutina de curatare a pielii acneice nu este numai pentru fata. Se trateaza si alte parti ale corpului pe care se afla acneea, de asemenea.
  4. Protejeaza-ti pielea. Ingriirea pielii nu se termina atunci cand parasesti baia. Aplica o crema antiacneica de protectie solara cu un SPF de 30 sau mai mult, care ofera si protectie UVA si UVB pentru a proteja pielea sensibila impotriva razelor dure ale soarelui. O protectie solara pe baza de lichid, apa sau lumina este cea mai buna pentru pielea predispusa la acnee. Limiteaza timpul petrecut la soare, mai ales intre orele 10 si 14.

22 oct. 2017

Cum poți scăpa de iritațiile după bărbierit



Nu este nimic mai inconfortabil decat sa limitezi placerea unui barbierit eficient cu iritatiile aparute dupa acest lucru necesar. Aceste iritatii apar destul de frecvent dupa barbierit, dar exista cateva metode de a combate aparitia neplacuta si inestetica a iritatiei dupa ras.
Majoritatea barbatilor se confrunta cu problema aparitiei de iritatie dupa barbierit. In cele multe cazuri iritatia consta in cateva bubite aparute pe suprafata pielii, insa alteori acest lucru atat de necesar devine un cosmar tocmai datorita iritarii complete a suprafetei pielii.

Iata cateva trucuri pentru ca pielea sa fie catifelata dupa fiecare utilizare a lamei de barbierit, minimalizand efectele iritatiei pielii:
  • Momentul potrivit pentru barbierit este dupa un dus cald/ fierbinte (de preferinta) sau dupa ce ati clatit bine fata cu apa calda. Apa calda si aburul ajuta la inmuierea pielii si a firelor de par, facilitand procesul de barbierit si evitand iritarea pielii.
  • Foloseste lame de ras noi, ascutite, si asigura-te ca sunt schimbate atunci cand incep sa se toceasca. Folosirea indelungata a lamelor, din motive de economie sau pur si simplu din cauza neglijentei nu face decat sa dauneze tenului, sa ii creasca sensibilitatea si sa capete un aspect neplacut in timp.
  • Este recomandat barbieritul in sensul de crestere al firelor de par, cu miscari scurte si domoale. Parcurgerea unei suprafete mari dintr-o singura miscare duce la o apasare mai puternica a lamei pe piele, provocand iritatii.
  • Clateste lama bine dupa fiecare miscare a lamei pe fata. Daca lamele aparatului sunt pline de par nu vei obtine un barbierit eficient , iar firele de par nu vor mai fi taiate egal de la baza si in plus, vor aparea iritatiile.
  • Foloseste un ulei sau un sapun inaintea barbieritului pentru a inmuia barba, dar si pentru a ajuta lamele sa alunece mai usor pe piele, evitand astfel provocarea iritatiilor. 
  • Clateste fata cu apa rece dupa ce ai terminat barbieritul. Prin clatirea cu apa rece ajuti la inchiderea porilor si minimizati efectele iritatiei.
  • Aplica pe fata o lotiune emolienta sau balsam aftershave pentru a mentine pielea moale si a ajuta la reducerea iritatiilor.
  • Foloseste un balsam care sa refaca echilibrul tenului si sa ajute la regenerare. 

Pentru a evita uscarea pielii si aparitia ridurilor este important sa hidratezi tenul. Se recomanda sa utilizezi o crema sau un ulei de fata, in special daca te barbieresti in fiecare zi deoarece pielea ramane uscata si iritata. Un ulei de fata va acorda pielii cantitatea necesara de hidratare pentru a-ti pastra tenul intr-o stare perfecta.

21 oct. 2017

Cum poți sa ai dinții de un alb strălucitor ușor și rapid



O dantura alba si frumoasa nu va trece niciodata neobservata, ba chiar atrage si imbie la admiratie. Un zambet perfect stralucitor este accesoriul pe care trebuie sa-l avem tot timpul la noi. Lamaia, bicarbonatul de sodiu sau argila pot fi ajutoarele tale atunci cand vine vorba de albirea dintilor acasa, in mai putin de 3 minute.
Astazi am ales sa ne concentram asupra albirii naturale a dintilor, intrucat un zambet stralucitor constituie cartea ta de vizita irezistibila si, de asemenea, cea mai subtila si mai rafinata metoda de a comunica. De la trucuri simple la metode mai complexe, exista numeroase modalitati prin care ne putem pastra albul natural al dintilor. Iata cateva tips-uri pentru a obtine zambetul perfect la care ai visat dintotdeauna!

Evita petele!

Foarte multe alimente sunt adevarati inamici pentru dintii albi. Ceai negru, cafea, vin, sucuri acidulate si tigari. toate acestea duc la ingalbenirea treptata a dintilor. Substantele din compozitia lor au tendinta de a schimba albul natural al dintilor, de aceea ideal ar fi sa consumi astfel de alimente doar atunci cand ai posibilitatea sa te speli pe dinti imediat dupa, sau macar sa-ti clatesti gura cu apa.

Periaza-ti dintii de cel putin trei ori pe zi!

Este indicat sa te speli pe dinti de trei ori pe zi, insa ideal ar fi sa faci asta dupa fiecare masa sau gustare, cel putin 2 minute. Daca nu stii sa aproximezi corect, asculta o melodie in timp ce te speli pe dinti. Cand se va sfarsi, vei sti ca au trecut cele 2 minute. De asemenea, foloseste apa de gura, ata dentara si nu uita sa-ti schimbi periuta de dinti o data la 3 luni! Toate acestea te vor ajuta sa obtii dinti mai albi natural.

Bicarbonat de sodiu si lamaie
Bicarbonatul de sodiu este, probabil, cea mai cunoscuta si utilizata reteta pentru albirea dintilor. Este suficient sa adaugi un varf de cutit de bicarbonat de sodiu pe periuta de dinti atunci cand te speli. Va duce la indepartarea rapida a tartrului de pe dinti si la indepartarea petelor . Ideal ar fi sa folosesti acest truc cel putin o data pe saptamana pentru rezultate optime. La fel ca bicarbonatul de sodiu, cateva picaturi de zeama de lamaie pot avea acelasi efect asupra danturii tale. Pune pe periuta de dinti putin suc de lamaie proaspat stors si periaza-ti usor dintii. Pentru ca este acida si poate ataca smaltul dintilor, este indicat sa nu folosesti de mai mult de doua ori pe saptamana lamaia.

Creeaza contrast!

Daca ai pielea diafana si dintii usor galbeni, efectul tern va fi in mod normal mai amplificat decat daca ai fi avut tenul putin mai inchis. Daca bronzarea naturala nu este posibila sau esti alergica la soare, poti lua in considerare utilizarea unui autobronzant. Incearca autobronzante pe baza de ingrediente naturale, cum ar fi crema de fata hidratanta si autobronzanta cu extract de ceai si ulei de cafea, ce va conferi tenului tau un aspect de bronz natural si, in acelasi timp, o va hidrata in profunzime.

Rujul inchis la culoare

Pe langa faptul ca te vei face remarcata oriunde, un ruj rosu sau violet iti va scoate in evidenta zambetul. Dintii tai vor parea mult mai albi si mai stralucitori, iar tu te vei simti in centrul atentiei.

19 oct. 2017

Cum poți face îngrijirea adecvata a tălpilor



Problema calcaielor uscate si crapate – cu toate ne confruntam cu ea la un moment dat si este una destul de neplacuta. Tinand cont de faptul ca scopul calcaielor noastre este acela de a sustine intreaga greutate a corpului si de a intra in contact cu talpa pantofilor, care nu tot timpul este de cea mai buna calitate, este absolut normal sa se usuce si sa se crape. Tine de noi, insa , sa prevenim acest lucru, acordandu-le atentia si ingrijirea necesare.

Pasul 1: Inmuierea pielii calcaielor
Principalul factor care determina formarea crapaturilor pe calcaie este faptul ca pielea se usuca, se crapa si cedeaza. Daca pana acum nu ai acordat atentia cuvenita calcaielor tale, primul lucru pe care este nevoie sa il faci este sa indepartezi pielea crapata.
Inmoaie picioarele intr-un vas cu apa calduta, in care, daca iti doresti sa infrumusetezi acest ritual, poti sa adaugi diverse uleiuri naturale, in aromele care tie iti plac.

Pasul 2: Exfolierea talpilor

Odata ce pielea a fost inmuiata, urmatorul pas este exfolierea talpilor si indepartarea stratului de piele ingrosata. Pentru asta ai nevoie sa folosesti un produs abraziv, un peeling exfoliant pe care fie poti sa il prepari in casa, folosind ulei de masline si zahar sau zat de cafea, fie poti sa il cumperi direct din comert. 

Pasul 3. Hidratarea pielii calcaielor

Acum ca ai indepartat pielea ingrosata si crapata de pe talpi, urmatorul lucru foarte important pe care este nevoie sa il faci este sa hidratezi pielea. Poti sa aplici direct o crema hidratanta pentru picioare sau un tratament pentru calcaie, care va avea un efect mai puternic si va patrunde mai adanc in stratul de piele.

Pasul 4: Prevenirea craparii calcaielor

Asa cum spuneam la inceputul articolului, principalul factor care influenteaza craparea calcaielor este faptul ca ele sustin intreaga greutate a corpului si intra in contact direct cu talpa pantofilor, care uneori este rigida sau nu de cea mai buna calitate. Pentru aceasta situatie, o sa gasesti pe piata o varietate de talonete silicon calcai , care pe langa faptul ca au un efect relaxant si reconfortant, ajuta la distributia uniforma a presiunii pe talpa, prevenind astfel craparea acesteia.
O soluție rapida pentru tine in aceasta situatie este o rola electrica. Aceasta indeparteaza pielea ingrosata a talpilor in cateva minute si se foloseste direct pe picioarele uscate, astfel incat ai nevoie doar de 2-3 minute pentru a avea niste calcaie fine si hidratate. Iti recomand sa folosesti o crema hidratanta pentru picioare imediat dupa ce ai folosit rola, pentru a obtine un efect de calcaie fine si delicate.

Acum ca ai un ritual in pasi simpli pe care poti sa il urmezi, tot ceea ce ai nevoie sa faci este sa iti aloci putin timp pentru tine, ca sa te bucuri apoi de senzatia placuta a unor calcaie moi si hidratate

Cum poți sa ai un ten perfect toamna



Sezonul rece a adus cu el reale provocari tenului tau: deshidratare, uscare si poate chiar tendinta de formare a ridurilor. Din fericire, cu ajutorul unei ingrijiri corespunzatoare, pielea ta va arata impecabil pe tot parcursul anului. Respectand cateva lucruri esentiale in rutina ta zilnica de infrumusetare, vei obtine rezultate uimitoare cu un minimum de efort.

Bea mai multa apa

Un prim pas in mentinerea sanatatii tenului este hidratarea intensa. De aceea, trebuie sa incepi mai intai cu hidratarea din interior. Consumand o cantitate sufcient de mare de lichide de-a lungul unei zile, pielea ta va radia, iar micile imperfectiuni, precum cosurile vor disparea cat ai clipi. Astfel, incearca sa bei cel putin doi litrii de apa pe zi si vei observa curand o drastica imbunatatire.

Foloseste lotiune tonica pentru fata

Daca iti doresti ca fata ta sa fie in permanenta fresh si luminoasa, include in rutina ta zilnica de ingrijire o lotiune tonica pentru fata. Nu numai ca pielea ta va fi mult mai radianta, dar va deveni si catifelata.

Aplica o crema intens hidratanta


Pentru a pregati pielea pentru vremea rece de afara este esential sa aplici o crema intens hidratanta ce iti va hrani tenul in profunzime.

Asigura-te ca pielea ta este protejata de razele UV

Chiar daca vara s-a terminat de mult, iar soarele nu ne mai rasfata cu razele lui calde, este important sa folosesti o crema cu factor de protectie UV. In acest fel, tenul ramane protejat si ferit de aceste razele daunatoare. Daca iti doresti o solutie simpla si practica, opteaza pentru un fond de ten care sa contina si factor de protectie.

Nu uita de tratamentele saptamanale

O masca exfolianta pentru fata reprezinta tratamentul ideal pentru rasfatul saptamanal de care ai nevoie. Te va ajuta sa-ti recapeti frumusetea naturala, lasandu-ti tenul revigorat.

Sanatatea si frumusetea tenului pot fi mentinute chiar si in sezonul rece prin folosirea unor produse de ingrijire potrivite si printr-un stil de viata sanatos.

Cum poți scăpa de petele maronii după mâini



Petele maronii de pe maini nu reprezinta o problema grava de sanatate, in schimb este o adevarata problema estetica. Ele nu apar numai din cauza procesului de imbatranire, ci si din cauza mai multor factori, precum: expunerea la soare, factori genetici, stres, sarcina sau deficitul de vitamine. Desi problema nu este grava si nu necesita o vizita la dermatolog, tot ar fi bine daca ai putea sa scapi de inesteticele pete maronii de pe maini.

Crema pentru maini anti pete

O solutie foarte practica si eficienta in acelasi timp este folosirea unei creme special destinata mainilor ce prezinta petele de batranete.

Hidratarea zilnica a mainilor

Pentru a-ti mentine mainile sanatoase si catifelate este necesar sa le hidratezi corespunzator. O crema nutritiva, folosita zilnic este ceea ce ai nevoie. 

Folosirea unui factor de protecție 

Toata lumea stie ca razele soarelui sunt daunatoare, mai ales daca petrecem un timp indelungat expusi la UV. De aceea, este important sa ne protejam fiecare parte a corpului, inclusiv mainile. Ori de cate ori iesi din casa, foloseste o crema cu factor de protectie.

Aloe Vera

Aloe Vera este un remediu foarte bun impotriva hiperpigmetarii pielii, ajutand la regenerarea ei. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici gelul produs de planta pe zona afectata. Repeta acest tratament de mai multe ori si rezultatele se vor vedea curand.

Peeling-ul chimic


Daca iti doresti un tratament rapid, peeling-ul chimic este solutia. Se utilizeaza substante chimice pentru a necroza staturile afectate si a stimula regenerarea pielii. Nu este indicat sa apelezi la aceasta procedura prea des.

Cum poți sa ai un par neted și strălucitor



Zilnic, vrem, nu vrem, ne expunem parul la diferiti factori nocivi si distructivi, astfel incat ingrijirea acestuia necesita un aport mai mare de timp si atentie. Si stim cu totii ca un par neted si stralucitor inseamna o femeie fericita. Dupa o vara torida, in care soarele ne-a deshidratat podoaba capilara, acum urmeaza sezonul rece care va aduce cu sine anumite efecte negative pentru firul de par, precum: uscare, deteriorare si multe alte probleme. De asemenea, fiecare uscare si coafare cu aer fierbine contribuie la degradarea in timp a parului.

Samponul potrivit

In primul rand, este esential sa folosesti un sampon nutritiv si hidratant pentru a restructura firul de par de la radacina. Foloseste un sampon ce contine ingrediente naturale, precum keratina, uleiul de argan sau extractul de casmir. Un sampon cu keratina te va scapa de problema unui par uscat si deteriorat, oferindu-i elasticitate si catifelare.

Aplicarea unui tratament

Este foarte important sa intensifici efectele samponului cu proprietatile unui tratament intensiv de par. De exemplu, poti apela la un balsam de par cu keratina, ideal pentru un efect de stralucire si catifelare.

Masca pentru par strălucitor

Daca obisnuiesti sa te vopsesti in mod constant, iar parul tau a devenit lipsit de stralucire, foloseste o masca special conceputa pentru par vopsit. Iti va hrani in profunzime firul de par si iti va proteja culoarea pentru o perioada mai lunga.

Renunta la placa de par

Chiar daca placa de par ti-a devenit o prietena foarte buna de care nu te poti desparti, va trebui sa renunti la ea daca iti doresti un par sanatos si frumos. Din cauza temperaturii extrem de ridicate pe care o foloseste, placa de par iti usuca firul, favorizand despicarea acestuia. Incearca varainte de coafare peste noapte, heatless, si nu vei fi dezamagita. Exista nenumarate metode prin care iti poti ondula sau indrepta parul fara a fi necesara caldura.

Ai grija la alimentatie

Alimentatia joaca un rol important, atat in ceea ce priveste sanatatea corpului, cat si a parului. Astfel, putem stimula cresterea parului, ii putem imbunatati textura si stralucirea cu ajutorul unei alimentatii echilibrate. Adauga in mesele principale ingrediente precum: somonul, care prin nutrientii sai- proteine, acizi grasi Omega-3, fier si vitamina B-12 –va adauga stralucire si va preveni uscarea scalpului, nucile care contin, de asemenea, multi acizi grasi Omega-3, catalizeaza bogatia si stralucirea parului tau sau morcovii care au un continut bogat in vitamina A sunt ideali pentru parul fragil si subtire. Alte alimente recomandate pentru un par sanatos sunt: ouale, avocado, legumele verzi sau migdalele.

Cum poți face îngrijirea parului predispus la incretire



Pentru cei din exterior parul cret pare usor de intretinut si arata impecabil tot timpul. Adevarul este ca numai posesoarele de par cret stiu cat este de complicat procesul prin care iti pastrezi o podoaba capilara frumoasa. Descopera 5 trucuri de ingrijire a parului predispus la incretire, care dau rezultate, fara eforturi prea mari.

Apeleaza la ajutorul balsamului

Foloseste mult balsam cu keratina pentru un par lucios si sanatos. Daca samponul usuca parul, balsamul ii da un aspect ingrijit si ordonat. Aplica balsamul pe toata lungimea parului si lasa-l 5 minute inainte sa-l limpezesti. Termina rutina de infrumusetare cu un balsam care nu se clateste, pentru un plus de luciu.

Evita folosirea feohnului

Lasa-l sa se usuce natural. Buclele arata cel mai frumos cand se usuca treptat, fara utilizarea feonului. Daca te grabesti si nu ai timp sa astepti, opteaza pentru un feon cu difuzor, special pentru parul cret, care da un plus de elasticitate si volum buclelor tale.

Incearca sa il vopsesti cat mai rar

Vopseste-l cat mai putin, chiar deloc daca este posibil. Stim toate ca vopseaua este extrem de nociva pentru par. Iar pentru parul cret este cu atat mai rau pentru ca vopseaua iti arde parul si, in timp, distruge forma buclelor. Daca totusi esti o impatimita a parului vopsit, ai grija sa folosesti balsam si masti hidratante cat poti de des.

Evita sa iti speli parul foarte des

Samponeaza-ti parul cat mai rar posibil. Samponul usuca parul foarte mult si in timp distruge forma buclelor. Stilistii recomanda sa speli parul cret cel mult o data pe saptamana. Sau daca ti se pare prea putin, dilueaza-ti samponul cu apa pentru a injumatati efectele nocive.

Acorda importanta felului in care decizi sa iti tunzi parul

Tunsoarea in scari da un aspect foarte frumos parului cret. Ii confera volum si pune in evidenta fiecare bucla in parte. Cere-i stilistului tau sa iti fileze parul si sa il tunda mai scurt in partea din fata pentru a-ti accentua trasaturile fetei.

Cum poți scăpa de unghiile galbene



Daca fumezi sau folosesti cu regularitate oja pentru unghii si nu le lasi mai deloc sa respire, atunci cu siguranta inseamna ca te-ai lovit de problema unghiilor galbene. Pe langa cei doi factori mentionati mai devreme, infectiile, factorii ereditari sau ciupercile pot fi alte cauze responsabile pentru ingalbenirea unghiilor.

Ulei de lamaie

Daca vrei sa-ti albesti unghiile si in acelasi timp sa le hidratezi, foloseste uleiul esential de lamaie. Toarna putin ulei esential de lamaie intr-un castron si lasa-ti unghiile la inmuiat pentru cateva minute. Repeta procesul de fiecare data cand simti ca unghiile tale au nevoie de albire, hidratare si un strop de stralucire.

Baza pentru unghii

Oja este principala cauza pentru ingalbenirea unghiilor, asa ca indicat este sa folosesti intotdeauna o baza protectoare pentru unghii inainte sa aplici oja preferata. Data viitoare cand te dai cu oja, nu sari peste etapa care consta in aplicarea bazei protectoare pentru unghii deoarece aceasta are un rol extrem de important, si anume acela de a impiedica actiunea substantelor chimice continute de lacul de unghii.

Apa oxigenata sau bicarbonat de sodiu 

Daca nu ai la indemana bicarbonat de sodiu, da o fuga la farmacie si cumpara o sticluta de apa oxigenata. Insa, spre deosebire de bicarbonat, apa oxigenata va trebui folosita cel putin cateva zile la rand pentru ca rezultatele sa fie vizibile. Inmoaie-ti unghiile timp de 5 minute in apa oxigenata si curata apoi cu o perie suprafata unghiei.

Pasta de dinti cu efect de albire
Acest truc este eficient cand vrei sa scapi de petele imediate. De exemplu, daca ai sters cu diluant oja rosie si unghiile tale au ramas roz, freaca unghiile cu pasta de dinti. Aceasta metoda nu este valabila pentru petele de durata si pentru unghii ingalbenite.

Lustruirea de suprafata a unghiilor

Poti folosi o pila fina pentru a curata stratul superior al unghiilor, cand le ai patate. Procedura indeparteaza unele pete galbene, dar iti face unghiile mai subtiri. Se pot exfolia sau crapa mult mai usor.

Cum poți sa ai o manichiura rezistenta mai mult timp



La sfarsitul unui ritual de manichiura, unghiile noastre arata perfect! De multe ori se intampla insa ca manichiura sa reziste doar cateva zile, iar oja sa sara inestetic pe alocuri. Pentru ca mainile ingrijite sunt ca o carte de vizita pentru o femeie care se respecta, te invit sa urmezi 5 sfaturi pentru o manichiura rezistenta.

Curata unghiile inainte de a-ti face manichiura

Inainte de a-ti face manichiura, este obligatoriu sa cureti unghiile, pentru ca oja sa adere mai bine. Este recomandat un produs de curatare care sa degreseze unghiile, fara sa le usuce.

Foloseste o baza buna pe unghii

Sa te dai cu oja fara sa aplici o baza pe unghii este o munca in zadar. Baza iti va proteja unghiile, care altfel se vor ingalbeni de la oja, iar mainile tale vor avea un aspect bolnavicios. Pentru ca oja sa reziste mai mult, aplica o baza lucioasa, nu mata. Aceasta va permite ojei sa adere mai usor pe unghie.

Foloseste oja lucioasa metalica

Chiar daca ai o culoare de oja preferata, iar aceasta este mata, trebuie sa stii ca o oja lucioasa metalica sau cu particule stralucitoare dureaza mai mult pe unghii. Pigmentii de stralucire vor crea o bariera capabila sa impiedice uzura. Daca excluzi ideea de a te uita la unghii precum in oglinda, alege tonuri de oje inchise, cu pigmenti mai rezistenti decat cei ai lacurilor de unghii pale.

Pastreaza lacul de unghii la rece

Caldura inmoaie oja, fie ca se afla in sticluta, fie ca este aplicata pe unghii, asa ca ar trebui sa iti pastrezi sticlutele de oja la racoare. Aplica oja intr-o incapere racoroasa, in straturi. Nu iti expune unghiile la caldura uscatorului de par. Daca esti foarte grabita, iti poti usca ungiile cu foehnul, dar la cea mai mica temperatura posibila.

Evita sa faci dus imediat dupa ce te-ai dat cu oja

Este bine sa iti faci manichiura dupa dus, asteptand ca mainile sa se usuce bine. Asta pentru ca oja proaspat aplicata nu trebuie sa fie solicitata de umiditate. Ca sa nu fii nevoita sa iti refaci unghiile in timp record, nu le expune la umiditate si caldura dupa ce ai aplicat oja.

Aromele de parfumuri potrivite în funcție de temperament



Zilnic, fiecare dintre noi folosim un parfum, de regula, cel preferat din varii motive: pentru a ne conferi un strop de incredere, pentru a ne imbunatati dispozitia sau pur si simplu pentru a mirosi bine. Ce trebuie subliniat aici este faptul ca parfumul unei femei poate spune multe despre ea daca acesta a fost ales in functie de personalitate si nu numai dupa preferinte. Este foarte important sa gasim o aroma potrivita noua, care sa fie in concordanta cu temperamentul si „vibe”-ul nostru. Alegerea unui parfum potrivit poate reprezenta o misiune grea pentru multe dintre femei si de aceea, azi vom discuta despre ce arome ale parfumurilor se potrivesc diferitelor tipuri de temperament.

Tipul femeii delicate si romantice

Daca te regasesti printre tipul femeilor romantice, fragile si visatoare, afla ca ti se potriveste un parfum floral, cu arome usoare si fine. Esti foarte feminina si delicata, iar note precum iasomia, liliacul, bujorul sau lavanda sunt ideale caracterului tau. 

Tipul femeii sportive, dinamice

Esti tot timpul in miscare? Ai o fire sportiva? Iti place sa alergi de colo-colo? Atunci, rasfata-ti simturile cu arome fresh, obtinute din florile citricelor,precum: portocala, lime-ul sau lamaia. Un parfum revigorant, plin de energie este perfect unei femei mereu pregatita pentru o noua aventura.

Tipul femeii puternice, independente

Femeia care se incadreaza in acest tip de temperament este puternica, sofisticata, mereu gata de atac. Ii place sa fie in centrul atentiei si pentru acest lucru nu depunde prea mult efort. Atrage toate privirile datorita caracterului sau independent, datorita vestimentatiei sale extravagante si nu in ultimul rand, datorita parfumului ei puternic. Asadar, i se potrivesc parfumurile care amintesc de Orient si padurile sale exotice, dar si parfumurile cu tente picante care ii vor scoate in evidenta sex-appeal-ul innascut.

Tipul femeii copilaroase

Daca esti jucausa, mereu optimista, cu zambetul pe buze si vezi mereu partea buna a paharului, ti se potrivesc parfumurile cu arome contrastante de fructe (portocale, pepene galben, fructe de padure), flori de primavara (mar, zambile, frezii) si condimente (piper, menta). Aceste arome trezesc in orice femeie un spirit jucaus.

18 oct. 2017

Cum mi-a schimbat viata suplimentul alimentar B12 Vital

De când am devenit mămică pentru a doua oara, acum cinci luni, ma confruntam cu o senzație de oboseală excesivă, oricât de mult as fi reușit sa dorm sau incercam sa ma relaxez, ma simțeam extrem de obosită.
Uneori ma puneam seara în pat și efectiv nu reușeam să adorm. Dimineața bântuiam prin casa precum un adevărat zombi, nici măcar cele doua căni de cafea nu-mi îmbunătăteau starea și astfel apărea starea de nervozitate.
De multe ori, ajunsesem sa ma cert din orice lucru minor cu soțul meu, întrucât ușor,ușor îl îndepărtam de mine.
Am observat ca starea mea de oboseală a început sa ma facă sa ma îndepărtez de cei dragi, sa am senzația ca îmi urăsc copiii, sa îmi vina uneori sa plec de acasă.
Dar acest lucru, trebuia sa dispară, era timpul sa fac ceva!
După câteva cercetări făcute pe internet, am descoperit ca organismul meu are nevoie de vitamina B12.
După cum știți cu toții, vitamina B12 este probabil cea mai importanta vitamina necesara organismului uman datorita faptului că aceasta ne ajuta sa avem energia cotidiană de care avem nevoie, astfel putem sa gândim corect.
Mai pe scurt, gândiți-vă ca suntem un autoturism și fără combustibilul ideal nu avem cum sa ne punem în circulație.
Vitamina B12 se gaseste cu precadere in produsele de origine animala:
- carne de pui, vita, porc, mai ales in ficat;
- lapte, produse lactate;
- oua;
- fructe de mare: crabi, stridii, scoici;
- somon, ton.
Interesant veți spune, dar din păcate pentru mine, această vitamină se găsește în toate produsele care nu-mi plac.
Și acum ce este de făcut?
După ce am mai răsfoit un timp paginile de pe internet, am descoperit ca exista un supliment alimentar numit B12 Vital
B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital este un supliment alimentar cu vitamina B12. Acesta ajută în cazul senzației de extenuare, reduce oboseala inexplicabilă și îmbunătățește calitatea somnului. În plus, alungă stările de neliniște și îți readuce bucuria de a trăi. Producătorul suplimentului B12 Vital este WÖRWAG Pharma, o companie germană care și-a construit de-a lungul timpului un renume foarte bun.
Perfect, nu-i așa?
Astfel a început căutarea acestui supliment alimentar și după ce am intrat pe pagina de Facebook a acestui produs, am aflat ca momentan se găsește în lanțul de farmacii Alphega, la prețul de 30 de lei, cutia de 50 de capsule.
Informații suplimentare despre acest produs :
-este un supliment alimentar care conține 100 μg de metilcobalamină, forma bioactivă a vitaminei B12
-Consumul de B12 ››ANKERMANN‹‹® Vital asigură necesarul zilnic de vitamina B12, contribuind astfel la îmbunătățirea capacității fizice și psihice, precum și la reducerea stărilor de oboseală și extenuare
-Doza recomandată este 1 comprimat pe zi. Administrat în mod regulat, asigură necesarul de vitamina B12 pe termen lung
-Un aport adecvat de vitamina B12 este esențial pentru:
• funcționarea normală a sistemului nervos
• menținerea sănătății psihice
• metabolismul energetic normal
• reducerea oboselii și extenuării.

Toate aceste informații, m-au făcut sa dau o fuga în cea mai apropiata farmacie Alphega și deși folosesc acest produs de doar trei zile, deja simt ca nivelul oboselii mele scade pe zi ce trece și astfel armonia din casa mea revine.

Lista preturi la clinica CM Panduri din strada Ioan Atanasiu nr 34, sector 5 București

Când am fost însărcinată cu fetita mea, doamna ginecolog îmi dădea trimiteri pentru ecografii la clinica CM Panduri din strada Ioan Atanasiu, nr 34, sector 5, București.
Îmi amintesc și acum ca încercăm să găsesc pe site-ul lor, cât ma costa ecografia, dar cum totul era încurcat nu găseam niciodată prețul corect.
Cum prietena mea cea mai buna este însărcinată și a decis sa meargă la același ginecolog la care am născut și eu, astăzi de dimineață am fost cu ea ca să-și facă ecografia de trimestrul al treilea.
Când a ieșit din cabinetul doamnei doctor Dumitrescu Victoria i s-a dat lista cu preturile și am profitat și eu de ocazie pentru a-i face o poză.
Pe mine una nu ma mai ajuta aceasta listă, dar sunt sigura ca pe voi o sa va ajute.


Cat de importanta este vitamina B12 pentru organism?


Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pana in prezent. Desi este hidrosolubila, B12 se acumuleaza totusi, intr-o masura oarecare, in ficat, rinichi, plamani si splina. Cantitatea de vitamina ramasa nu este importanta si nu poate avea un efect toxic.

Surse de vitamina B12

Vitamina B12 se gaseste cu precadere in produsele de origine animala:
- carne de pui, vita, porc, mai ales in ficat;
- lapte, produse lactate;
- oua;
- fructe de mare: crabi, stridii, scoici;
- somon, ton.

Functiile vitaminei B12

1. Joaca un rol decisiv in buna functionare a sistemului nervos, ajutand la formarea tecii de mielina ce inveleste fibrele nervoase, esentiale pentru transmiterea de impulsuri nervoase in tot corpul. Datorita acestei functii, vitamina B12 constituie un aliat pretios in mentinerea acuitatii simtului tactil si auditiv, in perceptia durerii, in echilibru, ca si pentru sporirea capacitatii de invatare, impiedicarea pierderilor de memorie si pastrarea aplombului mental;
2. Participa la procesul de reinnoire celulara, la sinteza AND-ului, a fierului, a vitaminei C, a acidului pantotenic, folic si la sinteza vitaminei B15;
3. Intervine in procesul de maturizare a globulelor rosii, inlaturand astfel oboseala si anemia.
4. Participa activ la metabolismul proteinelor, lipidelor si glucidelor;
5. Contribuie la functionarea normala a celulelor, in special a celor din maduva osoasa;
6. Are rol benefic asupra tractului gastrointestinal.
7. In plus, aceasta vitamina are un rol important si in protejarea celulelor hepatice, datorita proprietatii ei de a impiedica depunerea grasimilor in ficat.
Pentru un organism sănătos ar trebui sa știți ca o buna varianta a vitaminei B12 o constituie suplimentul alimentar B12 Vital produs de compania germană WÖRWAG Pharma.

Ce reprezinta B12 Vital? 

Produsul este o vitamină hidrosolubilă, esențială pentru organism. Ajută în cazul senzației de extenuare, reduce oboseala inexplicabilă și îmbunătățește calitatea somnului. în plus, alungă stările de neliniște și îți readuce bucuria de a trăi.

Unde se poate găsi și cât costa?
Prețul acestui produs alimentar este de 30 de lei și se găsește în lanțul de farmacii Alphega.

Unde sunt farmacii Alphega în București?

SC PHARMA LIFE SRL - SOS. STEFAN CEL MARE 44 Sos. Stefan Cel Mare Nr.44
Sc Athena Med Srl Sos. Stefan Cel Mare Nr.17
MAGIC FARM SRL - CALEA CALARASILOR Calea Calarasilor Nr.116-122
Magic Farm Srl - Sos. PantelimonSos. Pantelimon, Nr 354, Bloc 2, Parter, Sec 2, Bucuresti
MAGIC FARM SRL - B-DUL MIRCEA VODA B-Dul Mircea Voda Nr.50
Sc Ifarm Srl - B-Dul CeahlauBulevardul Ceahlau, Nr. 20, Bl. 103, Et. P
Sc Ifarm Srl - Dudesti Calea Dudesti, Nr. 121, Et. P
Sc Ifarm Srl - B-Dul BasarabieiBulevardul Basarabiei, Nr. 112, Bl. L7, Et. P
MAGIC FARM SRL - PIATA C.A ROSETTI Piata Rosetti Nr.3
MAGIC FARM SRL - STR. AVRIG Str. Avrig Nr.9-19
MAGIC FARM SRL - ALEEA BUCOVINA BUCURESTI, SECTOR 3, ALEEA BUCOVINA, (I.O.R), NR 2, CMPLEX A6, GLORIA TITAN
SC PANACEEA COM SRL Bucuresti - Bd. Lacul Tei, Nr. 109
SC SULFIN SRL - B-DUL BUCURESTII NOI Bucurestii Noi, Nr 50A, Tronson B, Lot 2 Sector1, Bucuresti
Farmacia Brancoveanu B-Dul Constantin Brancoveanu Nr.4
Sc Gema Farm Impex Srl - Academiei Str. Academiei Nr.4-6
Farmacia Sincai Str. Maria Tanase Nr.3
Sc Farmedica Center Srl - Sos. Berceni Sos. Berceni Nr.183, Zona B
Sc Farmacia Trif Impex Srl Ii B-Dul Iuliu Maniu Nr.73,Lib.129
Sc Farmacia Trif Impex Srl Sos. Stefan Cel Mare nr 10, bloc 18 A parter
Farmacia Sf.Maria B-Dul Ion Mihalache Nr.142
Drogheria Solaris Healthcare Str. Preciziei Nr.24
Farmacia Santia Victoriei Bd. Iancu De Hunedoara Nr. 30-32, Sector 1,Bucuresti
Farmacia Santia Cobalcescu Str. Prof Grigore Cobalcescu Nr 7, Parter, Sector 1,Bucuresti
Optifarm Bucuresti Iuliu Maniu Nr 59 , Bl 10 A
ART FARM STR. STRADUINTEI NR. 1 - PIATA BERCENI SUD POZITIA 3 NR._
Sc Farmacia Trif Impex Srl Sos. Alexandriei Nr.9
SC FARMA RODITRIX SRL - SOS. MIHAI BRAVU SOS. MIHAI BRAVU, NR. 147-169, BL D5, SC C, ET. P, AP 77

Tu știi de ce ar trebui să consumi mai multe banane?


Beneficiile bananelor pentru sănătate sunt incontestabile. Acest fruct tropical este bogat în nutrienţi care pot fi de ajutor în cazul multor afecţiuni.

Beneficiile bananelor pentru organism:
1. Bananele au un conţinut ridicat de triptofan, care stimulează producţia de serotonină – un neurotransmiţător care acţionează la nivel cerebral, cunoscut drept hormon al fericirii pentru efectele sale de relaxare şi de ameliorare a stării de spirit.
2. Bananele sunt o sursă bogată de vitamina B6, care reglează glicemia şi îmbunătăţeşte dispoziţa
3. Vitamina B6 din banane este eficientă în reducerea streseului, datorită propietăţilor calmante şi relaxante pentru sistemul nervos.
4. Bananele sunt bogate în potasiu şi sărace în sodiu, ceea ce face din acest fruct exotic o combinaţie perfectă pentru asigurarea unei tensiuni arteriale sănătoase. Mai mult, oferă protecţie şi împotriva accidentelor cerebral vasculare.
5. Bananele sunt un antiacid natural, ajutând la arsurile la stomac
6. Datorită unei fibre solubile numită hidrocoloid, bananele pot înlocui cu succes laxativele şi ajută la normalizarea mişcarilor tractul digestiv.
7. Bananele pot creşte capacitatea de concentrare şi de atenţie datorită cantităţii mari de potasiu. De aceea este recomandat consumul de banane înainte de a studiu pentru examene.
8. Un milkshake cu banane şi miere te va scăpa de mahmureală. Bananele calmează stomacul, iar mierea echilibrează glicemia şi hidratează organismul.
9. Cojile de banane pot fi de asemenea de asjutor. Ele pot vindeca mâncărimea unei muşcături de ţânţar. Dacă se freacă zona afectată cu partea interioară a cojii de banană se vor reduce atât inflamarea cât şi iritarea.
10. Bananele sunt bogate în antioxidanţi, furnizând radicali liberi şi protejând de bolile cronice

Banana este un super-aliment bogat în substanţe nutrive, dar şi cu multe propietăţi terapeutice şi ar trebui să ocupe un loc important în alimentaţia ta!

Șervețele umede pentru bebeluși marca Mega Image- Review

Bună dimineața dragele mele, a trecut ceva timp de când nu am mai făcut un review, dar astăzi vreau să vă vorbesc despre cele mai bune șervețele umede pentru bebeluși pe care le folosesc.
În mod normal nu prea sunt de acord cu folosirea servetelelor umede, dar în cazuri excepționale, gen ieșirea în parc cu cei mici, sunt la îndemâna.
Aceste șervețele sunt achiziționate din Mega Image, unde pachetul de 80 de bucăți costă 5,99 lei.
Sunt delicate cu pielea bebelușului, nu usucă pielea și au un parfum plăcut care se menține câteva ore.
Pachetul este prevazut cu un sistem gen capac care menține șervețele umede pana la ultima bucată.
Singurul dezavantaj al acestui pachet este faptul ca în momentul în care te apropii de ultimele bucăți este faptul ca sunt foarte umede, încât trebuie sa le storci puțin înainte ca sa le poți folosi, în rest sunt pe placul meu.

Voi le-ati încercat pana acum?

Totul despre incompatibilitatea Rh-ului

Fiecare persoana mosteneste caracteristici sanguine specifice, dintre care una este prezenta sau absenta unui anumit antigen, cunoscut sub numele de factor Rh (Rhesus). Aproximativ 85 % din populatie este Rh-pozitiva, ceea ce inseamna ca prezinta factorul Rh in sange. Daca nu aveti factorul Rh, se spune ca sunteti Rh-negativ. O femeie Rh-negativa necesita ingrijiri speciale in timpul sarcinii.

In cazul in care sunteti Rh-negativa, iar tatal copilului este Rh-pozitiv, bebelusul poate fi Rh-pozitiv. In acest caz, se spune ca intre dvs. si bebelus exista o incompatibilitate Rh. In aceasta situatie, exista riscul ca factorul Rh-pozitiv al bebelusului sa traverseze placenta si sa ajunga in circulatia dvs. sanguina. Astfel, v-ati senisbiliza la factorul Rh strain si ati incepe sa produceti anticorpi impotriva acestuia. Dat fiind ca anticorpii se produc lent, prima sarcina Rh-incompatibila este de obicei neafectata. Totusi, pot aparea probleme la urmatoarea sau viitoarele sarcini, daca bebelusul este Rh-pozitiv. Fara un tratament preventiv, anticorpii dvs. impotriva factorului Rh-pozitiv vor traversa placenta si distruge unele dintre hematiile bebelusului, ducand la instalarea unei anemii fetale, ce poate imbraca forme de la usoara pana la severa (erythroblastoza fetala).

De obicei, sensibilizarea mamei poate fi prevenita prin administrarea de injectii cu imunoglobulina anti-Rh. Imunoglobulina anti-Rh este administrata de rutina gravidelor Rh-negative in saptamana a 28-a de sarcina. De asemenea, este administrata dupa un avort spontan sau provocat, cu ocazia oricarei proceduri invazive (precum amniocenteza) sau in caz de indicatie dupa un episod de sangerare uterina sau un traumatism. Dat fiind ca efectele fiecarei doze de imunoglobulina anti-Rh se mentin aproximativ 12 saptamani, o doza administrata in a 28-a saptamana de sarcina este de obicei suficienta pana la termen. Dupa nastere, daca se constata ca bebelusul este Rh-pozitiv, mama va primi din nou imunoglobulina anti-Rh.

Chiar daca sensibilizarea este extrem de rara datorita utilizarii pe scara larga a imunoglobulinei anti-Rh, daca sunteti Rh-negativa, vi se va recolta sange care va fi testat pentru prezenta anticorpilor in momente specifice din evolutia sarcinii. Daca va incadrati in procentul mic de femei care s-au sensibilizat fara sa stie, iar numarul dvs. de anticorpi a crescut, se va efectua o amniocenteza pentru a determina cat de grav a fost afectat fatul. Printre posibilitatile terapeutice se numara nasterea timpurie a bebelusului sau, in cazuri severe, transfuzii sanguine intrauterine, printr-o procedura numita cordocenteza. Daca este grav afectat de incompatibilitatea Rh, nou-nascutului i se va face o exsanguinotransfuzie. Din fericire, utilizarea adecvata a imunoglobinei anti-Rh a redus mult nevoia de a recurge la aceste proceduri de salvare a vietii.

Ce trebuie să știm despre masajul la bebeluși



Masajul ajuta bebelusii sa se dezvolte armonios si intareste legatura mama-copil. Practicat corect, acesta contribuie la dezvoltarea sistemului imunitar, creste pofta de mancare a ingerasului si elimina disconfortul.

Daca bebe s-a nascut sanatos si daca medicul nu interzice acest lucru, poti incepe masajul celui mic inca din primele zile de viata. Impreuna cu gimnastica, masajul tonifica si relaxeaza corpul copilasilor si ii ajuta sa isi dezvolte o musculatura tonifiata. Iata care sunt principalele beneficii ale masajului la bebelusi:
  1. Puiul tau se va dezvolta armonios din toate punctele de vedere (fizic si psihic)
  2. Sporeste mobilitatea si motricitatea beblusului
  3. Masajul regulat ajuta la cresterea apetitului si la relaxarea micutului inainte de somnic
  4. Creaza o stare de siguranta pentru cel mic
  5. Stimuleaza sistemul circulator si dezvolta imunitatea
  6. Reduce agitatia copilului
  7. Ajuta la diminuarea durerilor provocate de colici
  8. In timpul acestei activitati se creaza o legatura stransa intre mama si copil.

Este indicat ca atunci cand il masezi usor pe micutul tau sa nu uiti de talpi, palme, gambe sau burtica. Ai posibilitatea de a apela la un kinetoterapeut sau de a-l face chiar tu. Daca vei proceda corespunzator, bebe se va bucura de moment si va astepta cu nerabdare urmatoarea sedinta de masaj. Iata de ce ai nevoie atunci cand ii faci masaj ingerasului tau:
  • Un loc confortabil pentru copilas (dar nu foarte moale), intr-o camera cu o temperatura potrivita
  • O saltea mai tare/salteluta de infasat/masa de schimbat scutece
  • Ulei de masaj pentru bebelusi
  • O paturica speciala pentru infasat
  • Doua prosopele curate
  • Crema pentru fundulet
  • Haine de schimb si scutece pentru cel mic.
In concluzie, bebelusul tau se va dezvolta armonios si se va simti mai bine daca in fiecare zi acorzi macar jumatate de ora masajului. Fii delicata, alege un loc confortabil pentru micut si nu uita sa atingi toate “punctele cheie”.

15 oct. 2017

Cat de folositoare este ecografia 4D în sarcina?

Cu siguranta, fiecare viitoare mamica a auzit de importanta efectuarii ecografiei 4D. In general, aceasta reprezinta o metoda destul de sigura de investigare a modului de dezvoltare al bebelusului din burtica mamei, reusind sa depisteze inca din timp eventualele probleme sau malformatii ale acestuia.
Cu ajutorul ecografiei 4D de sarcina viitoarea mamica isi va putea vedea bebelusul miscandu-se in timp real si va putea obtine in acelasi timp un filmulet cu primele imagini ale bebelusului. Pe langa importanta sau impactul emotional pe care il genereaza o astfel de ecografie, aceasta reuseste sa depisteze cu mare exactitate sexul copilului, dar si eventualele anomalii structurale ale acestuia, reusind sa observe copilul din toate unghiurile asezarii sale in burtica mamei.
Ecografia 4D in sarcina este net superioara celorlalte intrucat ofera o claritate si o precizie cu pana la 70% mai mare. Cu toate acestea, efectuarea sa nu este posibila decat intre saptamanile 24 si 36 de sarcina, atunci cand bebelusul este destul de bine format atat din punct de vedere fizic, cat si organic.

Durata efectuarii unei ecografii 4D este cuprinsa intre 25 si 30 de minute, momente unice pentru fiecare viitoare mamica. In cazul in care sarcina este mai avansata gravida va putea distinge cu mare precizie anumite aspecte ale infatisarii bebelusului.
Pe parcursul efectuarii sale, medicii ii vor arata acesteia modul in care ii bate inimioara, cum functioneaza rinichii, plamanii sau alte organe vitale.
Costurile unei ecografii 4D nu sunt deloc ridicate tinand cont de ceea ce reuseste sa stabileasca cu atata precizie, variind intre 250 si 500 de lei, in functie de centrul medical in care va fi realizata.

14 oct. 2017

Ce trebuie să știm despre puseele de creștere?



Puseul de creștere este firesc și are o explicație simplă : fie bebelusul crește brusc în înălțime sau în greutate fie a dobândit o achiziție nouă (ridicat capul, întors pe burtă, ridicat în fund ), ceea ce necesită mai multă energie din partea lui și prin urmare are nevoie de o suplimentare de calorii pe care o obține prin statul mai îndelungat la sân.
Ești o proaspată mamică plină de entuziasm față de noua postură, ai pornit cu dreptul în alăptare după micile greutăți inerente începutului, te simți din ce în ce mai sigură pe tine și pe capacitatea ta de a face față “provocărilor” noii vieți, ești convinsă ca vei alăpta cu succes mult și bine...când, la aproximativ o săptămână de la naștere, apare o problemă care pare a te depăși și care îți creează o stare de panică: bebelușul tău, până atunci mulțumit cu alăptarea la cerere, pare că nu se mai satură, ar suge într-una, nu reușești să-i intri în voie, plânge des și oricât l-ai ține la sân parcă ar vrea mai mult.
Din păcate, primul gând pe care și-l face proaspăta mămică, dacă nu a aflat încă din timpul sarcinii despre eventualele perioade dificile în alăptare, este că bebelușul nu se satură fiindcă nu-i priește laptele ei, care n-o fi prea sățios sau nu se produce în cantitate suficientă sau cine știe ce alte gânduri negre își mai face și se hotărăște să treacă nou-născutul pe lapte formula.

De fapt, ce anume se intampla la inceputul alaptarii ?

Este vorba de primul puseu de creștere al bebelușului, care apare la aproximativ 7-10 zile de la naștere și care se recunoaște prin simptome precum:
  • plâns neconsolat,
  • impresia că nu se satură,
  • tendința de a sta toata ziua și noaptea la sân,
  • și care este doar primul dintr-un șir de pusee care vor urma la 3-4 săptămâni, la 6 săptămâni, 3 luni, 4 luni, 6 luni (datele nu sunt „bătute în cuie” ci pot avea variații de la copil la copil dar acestea sunt, în principiu, « perioadele fierbinți »).

Cat dureaza un puseu de crestere ?

Un puseu de creștere poate dura între 1 zi și 7 zile (dar sunt cazuri în care durează mai mult și nu e motiv de îngrijorare). Puseul de crestere este o perioadă deloc plăcută, este foarte dificil și frustrant pentru o mama să vadă că al său copil plânge la sân și pare a nu se sătura și atunci, ori din convingere proprie ori îndrumată de "binevoitori" mama decide să ofere copilului lapte praf.
Dezavantajul suplimentării cu formula în cazul acestor situații este că producția de lapte se va diminua, organismul mamei va fi "păcălit" că bebelușul nu are nevoie de prea mult lapte, prin urmare nu se va regla după cererea reală a "clientului" ceea ce în timp ar putea duce chiar și la eșecul alăptării.
Nu sunt rare cazurile în care mamele, neștiind despre aceste pusee de creștere, consideră, dezamăgite, că nu fac față alăptării și renunță, trecând copilul pe alimentație artificială.
Dacă mama e hotărâtă să alăpteze și e convinsă de beneficiile alăptarii atât pentru copil cât și pentru ea, ar fi păcat să apară renunțarea datorită lipsei de informație și panicii.
De aceea ar fi bine ca ea să fie pregătită moral din timp, să anticipeze puseele astfel încât să nu fie luată prin surprindere și să creadă ca schimbarea comportamentului copilului sugerează ceva grav , să aibă multă răbdare și să fie convinsă că lăsându-se ghidată de copil, care știe cât are nevoie să sugă în perioadele acelea, producția de lapte se va regla așa cum trebuie și alăptarea va continua cu succes și după trecerea acestei perioade dificile.
Poate cea mai grea piatră de încercare e puseul de la 3 luni, asta fiindcă până la 3 luni mama își simte sânii plini de lapte tot timpul,daca trec mai mult de 2-3 ore între alăptări apare senzația de sâni angorjați, sânii curg mai tot timpul și sunt necesare tampoanele purtate în sutien.
De la vârsta de 3 luni a bebelusului producția de lapte este de așa manieră stabilizată încât laptele se formează la cerere exact pe măsură ce suge copilul astfel încât laptele nu mai este depozitat în sâni ca înainte și apare senzația de sâni goi, după ce atâtea luni mama s-a obișnuit cu sâni “gata să explodeze”.
Acest puseu de 3 luni suprapunându-se cu începutul acestei noi etape panichează mama și o face să interpreteze greșit semnalele copilului, crezând că plânge și nu se satură fiindcă „nu mai are ea lapte”, nu datorită puseului de creștere. Când de fapt senzația de sâni goi și necurgători după 3 luni este fireasca și nu are drept cauze „abandonul” corpului de a produce lapte care să-l sature în continuare pe copil.
Pe scurt câteva sfaturi menite sa-ti risipească panica aparută în timpul puseelor de creștere :
  1. Puseele de crestere apar periodic, la aproximativ o săptămână, 4 săpămâni, 6 săptămâni, 3 luni, 4 luni, 6 luni;
  2. Este absolut normal ca aceste perioade să fie însoțite de o stare de agitație și „nemulțumire” a sugarului, de plâns și dorința de a sta cât mai mult la sân, fie zi fie noapte;
  3. Nu te lăsa demotivata și dezinformata de părerile celor din jur care cred că „nu ai lapte destul/ ai lapte slab sau prost calitativ/ nu are laptele gust bun/ nu se satură copilul doar cu lapte matern - acestea sunt doar mituri, afirmatii nefondate. Din păcate nici o parte din doctori nu sunt mai presus de "gura lumii” și recomandă și la randul lor suplimentarea cu lapte praf deși nu era cazul;
  4. Ai încredere în instinctul tau și în capacitatea ta naturală de a-ti hrăni copilul, lăsa-te ghidata de bebeluș, nu-ti induce singura stres și panică într-o asemenea situație căci totul este sub control și in câteva zile (obositoare și nedormite ce e drept !) totul va reveni la normal. Până la următorul puseu de creștere!!