8 oct. 2017

Jidvei și nunta de argint a părinților mei

În mai puțin de 19 de zile părinții mei vor împlini minunata vârstă de 25 de ani de la căsătorie și 28 de ani de când sunt împreună,  ani pe care i-au petrecut unul lângă altul fiind întotdeauna alături la bine și la greu, crescandu-ne pe mine și pe frații mei exemplar, luptând mereu sa avem ceea ce ne dorim.
Părinții mei sunt niște oameni cu credință în Dumnezeu, care întotdeauna au pus pe primul plan binele celor dragi și apoi s-au gândit la ei.

Eu însumi le sunt recunoscătoare pentru tot sacrificiul pe care l-au depus în creșterea mea, în educație, ca mi-au iertat toate greșelile pe care le-am făcut în copilărie, ca mi-au fost alături când am avut prima dezamăgire în dragoste și nu în ultimul rand ca a avut grija de băiețelul meu când am trecut prin depresia de după naștere de pur și simplu îl neglijam și îl simțeam vinovat de faptul ca nu pot ieși afară.
Le mulțumesc pentru faptul ca mi-au fost alături, ca m-au ajutat atât de mult, ca nu m-au lăsat sa cedez definitiv,  ca m-au făcut sa înțeleg ca Alex ( băiețelul meu)  este un îngeraș de copil care are nevoie de mine.
Off Doamne, cred ca am destul de multe lucruri pentru care le-aș mulțumi părinților mei, dar cum nu are rost sa le înșir pe toate acum, o sa va vorbesc despre surpriza aniversara pe care am planuit-o împreună cu soțul și fratele meu.
Asa cum va spuneam de la început, pe data de 4 noiembrie părinții mei vor împlini 25 de ani de la nunta și cum ne dorim sa fie un moment memorabil, am început sa ne organizam.
Probabil va întrebați ce vreau sa zic, nu? Hei bine urmăriți în continuare articolul și veți înțelege.
Etapa unu.
Am vorbit cu doamna Angelica ( vecina noastră de la etajul al cincilea care lucrează la biserica Sfânta Vineri) ca pe data de 4 noiembrie la ora 14 domnul părinte sa tina o slujba de cununie pentru nunta de argint a părinților mei. Pentru a-i aduce pe părinții mei la biserica se va ocupa fratele meu( nu știu exact cum va reuși, dar el garantează ca vor fi acolo).
Etapa a doua.
După ce am rezolvat partea cu slujba, urmează etapa cu verighetele de argint. Din fericire și aceasta etapa am rezolvat-o extrem de repede. Părinții mei au aceeași mărime la degetul inelar ca și a mea și a soțului meu, asa ca am vorbit cu verișoara mea Mihaela, care lucrează la un magazin de bijuterii de pe Lipscani și după mărimea degetelor noastre, le-am achiziționat cele mai superbe verighete din argint ( dacă ma întrebați pe mine mi-ar plăcea și mie astfel de verighete).
Bun... Nu mai contează. Sa revenim.
Etapa a treia.
După ce v-a avea loc cununia, vom merge cu ei în blocul de pe Cișmigiu unde s-au cunoscut prima data. Aici vor avea o cina romantica constând din fructe de sezon, friptura de pui cu garnitura de legume marinate cu piure de cartofi,  tort diplomat și un vin bun, perfect pentru surpriza noastră. ( Vă dați seama că la partea cu masa ma ocup eu, nu?)
Problema mea este ca nu știu exact ce vin sa aleg pentru acest eveniment. Știu ca trebuie sa fie musai un vin marca Jidvei ( pentru ca părinții mei sunt fideli mărcilor românești și pentru ca în casa noastră doar vin Jidvei se consumă), dar nu am idee care ar fi potrivit pentru acest eveniment important din viata lor.

Anyway... Pana ma voi hotărî eu, ce vin ar fi potrivit pentru acest eveniment important, vreau sa va spun câteva informații despre Jidvei.


Jidvei (www.jidvei.ro), cel mai mare producător de vin din România, deține cea mai mare plantație viticolă din țară și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic, având 2.500 de hectare de vie.
Grupul Jidvei dispune de patru crame cu o capacitate de stocare de peste 328.000 de hectolitri, dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Blaj, Bălcaciu și Tăuni. Construită în anul 1974, Crama Jidvei este cea mai mare dintre cele patru, având o capacitate de stocare de 21.5 milioane de litri. Crama Blaj (1989) găzduiește vinoteca în care se regăsesc cele mai vechi vinuri din gama Castel, iar Crama Bălcaciu (1958) vinurile spumante și distilatele de vin. Crama Tăuni (2014) este cea mai mare cramă gravitațională din Europa și singura din România de acest tip.
Jidvei,unul dintre cei mai mari producători de vin din România, a deschis luna trecuta un e-shop de unde pot fi comandate vinuri din gamele Owner’s Choice şi Mysterium, vinuri disponibile până acum doar în HoReCa şi în magazinele de specialitate.
Vinurile disponibile în magazinul online din Gama Owner’s Choice cuprind soiurile Sauvignon Blanc şi Chardonnay – Ana, Fetească Albă şi Pinot Gris – Maria, iar cele din gama Mysterium cuprind cupajele Rhein Riesling şi Sauvignon Blanc; Traminer şi Sauvignon Blanc; Pinot Noir, Chardonnay şi Fetească Albă; şi rose-ul Cabernet Sauvignon, Syrah şi Pinot Noir. Până la sfârşitul anului, se urmăreşte şi adăugarea unui vin spumant.
Vinurile din cele două game super-premium au primit numeroase medalii la competiţii naţionale şi internaţionale, printre care Decanter World Wine Awards, Concours Mondial du Sauvignon, AWC Vienna, Mondial du Rose, IWCB, Japan Wine Challenge şi Femmes et Vins du Monde.
„Pentru mulţi consumatori, e-shopurile sunt folosite mai mult ca mijloc de informare în ceea ce priveşte vinurile, fiind un loc în care nu sunt copleşiţi de o selecţie mare de sticle. De aceea, scopul nostru principal în lansarea e-shopului nu este de a creşte vânzările, ci de a întări notorietatea gamelor şi, implicit, a brandului Jidvei”, a spus Ana Necşulescu, Marketing Manager Jidvei.
Asa cum va spuneam mai sus în magazinul online creat de Jidvei se găsesc doar gamele de extra vinuri Owner’s Choice şi Mysterium.
Oricum, după ce am studiat cu atenție informațiile după Jidvei Shop am aflat ca vinurile Owner's Choise sunt niște vinuri super premium care reuneşte unele dintre cele mai apreciate şi impunătoare vinuri produse de Jidvei, acestea purtând chiar numele celor două fiice ale proprietarului — Ana şi Maria. Pentru vinurile din această gamă au fost alese cele mai bune parcele, cu expoziţie sudică, ce se bucură din plin de soare. Recoltarea a fost făcută exclusiv manual şi, pe parcursul transportului strugurilor spre cramă, s-a folosit zăpadă carbonică, pentru a păstra o temperatură scăzută, protectivă şi antioxidantă. Alegerea vinurilor exclusiviste din colecţia Owner’s Choice se face printr-o degustare în orb a peste 30 de vinuri de către un juriu format din oenologi, tehnologi, degustători autorizaţi şi jurnalişti din presa de specialitate.
O sticla de vin din gama Owner's Choise pe magazinul online Jidvei costa în jur de 54 de lei.
Gama Owner's Choise este formata din:
- Ana Sauvignon Blanc - cu arome de fructe de soc, caisa, piersica, lamaie, grapefruit, codita de rosie, fructul pasiunii;
- Ana Chardonnay - cu arome de iasomie, crustă de paine proaspata, mere, pere, citrice;
- Maria Feteasca Alba - cu arome de floare de salcam, pere mature, mar, coaja de grapefruit si lamaie;
- Maria Pinot Gris - cu arome de iasomie, mere verzi, pere si citrice.
O alta gama de vinuri premium care se găsește pe Jidvei Shop este gama Mysterium care provoacă iubitorii de vin să se lase învăluiţi în labirintul de arome şi să îşi folosească simţurile pentru a descoperi mai mult cu fiecare degustare. Secretul vinurilor este bine păstrat de vinificatorii Jidvei, care au combinat cu măiestrie soiuri nobile, alese cu grijă. Fiecare dintre cupajele Mysterium moşteneşte din calităţile soiurilor folosite, iar armonia îmbinării acestora dă şi mai mult farmec tainei acestor vinuri. Numele se dezvăluie numai privirilor atente, iar la căderea întunericului, întreaga poveste Mysterium prinde viaţă datorită etichetei reactive la lumina UV.
O sticla de vinuri din gama Mysterium se găsește pe Jidvei Shop la prețul de 37 de lei și sunt formate din:
Mysterium Rhein Riesling + Sauvignon Blanc - cu arome de flori de tei, flori de salcam, piersica si fructul pasiunii;
- Mysterium Sauvignon Blanc - cu arome de pepene galben, caisa, piersica, lamaie, grapefruit;
- Mysterium Pinot Noir + Chardonnay + Feteasca Alba - cu arome de mar verde, caisa, piersica, lamaie;
- Mysterium Cabernet Sauvignon + Syrah + Pinot Noir - cu arome de cirese rosii, fragi, zmeura, capsuni; usor picant (corcoduse).

Hmm și acum dacă tot am împărțit cu voi aceste informații despre jidvei,  cred ca cea mai buna alegere pentru surpriza părinților mei este Mysterium Cabernet Sauvignon+ Syrah+ Pilot Noir deoarece are aroma preferata a părinților mei.
Odată luata decizia în privința vinului ideal este timpul sa dau comanda.

Sper ca va fii o surpriză frumoasa pentru părinții mei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu