5 oct. 2017

Cum se poate face o ingrijire corecta asupra pielii bebelușului?



Copiii nou-nascuti au pielea sensibila si necesita o ingrijire si o protectie suplimentara. Deseori mamele se intreaba ce cosmetice pentru copii ar trebui sa aleaga pentru a stii ca fac cea mai buna alegere.
Ingrijirea corporala a bebelusului se invarte in jurul produselor folosite de parinti, asa ca alegerea lor ramane foarte importanta. Parintii sunt adesea ingrijorati de pielea bebelusului, ceea ce nu este surprinzator. Pielea bebelusului este foarte sensibila si poate dezvolta eruptii cutanate si alergii daca nu se aleg cosmetice pentru copii adecvate.

Cei mai importanti 7 pasi in ingrijirea corporala a bebelusului.

Momentul baii

Unii parinti prefera sa faca baie copilului in fiecare zi. Daca alegi sa faci asta, este mai bine sa folosesti sampon si sapunuri care nu provoaca o reactie alergica. Spala pielea bebelusului cu apa calduta si cu un sapun bland. Camera pe care o folosesti pentru a usca copilul trebuie sa fie calda si toate aparatele de aer conditionat si ventilatoarele ar trebui sa fie oprite pentru a evita orice urme de racire.
Nu incerca niciun produs nou direct pe pielea bebelusului. Nu folosi sapunuri antibacteriene, deoarece ele pot fi prea dure pentru pielea sensibila a copilului. Cel mai bine este sa stergi bebelusul folosind bumbac natural si prosoape netede pentru a te asigura ca indepartezi usor umezeala din piele si stai departe de zgarieturile neasteptate.

Pudra

Trebuie sa fii si mai atenta atunci cand alegi o pudra de talc pentru copilul tau. Alege produse cosmetice pentru copii care sunt concepute special pentru ei si evita folosirea pulberilor care au parfumuri si alte substante chimice, deoarece acestea pot irita pielea sensibila a bebelusului.

Scutecele

Scutecele pentru copii sunt principala ustensila pentru pastrarea copilului curat si protejat. Cu toate acestea, anumite scutece pot irita pielea bebelusului si pot provoca eruptii sau infectii. Cel mai bine este sa schimbi scutecul de indata ce este folosit.
Daca observi ca pielea este iritata in zona scutecului, alege un alt produs sau marca de scutece. Aminteste-ti sa schimbi scutecul bebelusului de indata ce se murdareste, pentru ca lasandu-l sa stea prea mult timp asa, poate provoca infectii. 

Probleme ale pielii
In general, o multime de copii au semne din nastere (zonele de pe piele cu o usoara decolorare) si aceasta conditie nu este ereditara. Parintii nu trebuie sa-si faca griji cu privire la semnele din nastere, deoarece nu provoaca absolut nici un rau copilului si nu au nevoie de tratament. 

Piele uscata

Daca bebelusul are pielea uscata, foloseste un hidratant natural pentru a mentine pielea hidratata, moale si supla. Uleiul de cocos pur este o varianta foarte buna.
Evita imbaierea prea deasa bebelusului, deoarece acest lucru poate duce la eliminarea substantelor nutritive de pe piele.
Foloseste cele mai bune produse pentru ingrijirea corporala a bebelusului, produse special create pentru copii. Ai grija daca bebelusul este alergic la anumite produse cum ar fi geluri de baie, sampoane si lotiuni. 

Expunerea la soare

Protectia solara nu este recomandata copiilor sub varsta de sase luni. Cremele de protectie solara nu sunt aprobate pentru sugari sub varsta de sase luni, deoarece nu au fost inca testate pentru aceasta grupa de varsta. Majoritatea expertilor cred ca, in situatia rara in care expunerea la soare este necesara pentru un copil, utilizarea de protectie solara este mai sigura decat sa nu folosesti o protectie solara deloc. 
 
Tipul produselor folosite

Probabil ca deja stii acest lucru, dar nu vrei sa folosesti sampon si sapun pentru adulti pe copil. De aceea gamele pentru copii au fost special create. In general, aceste produse sunt „nontoxice” si nu contin nici unul sau putini coloranti, alcooli si alte ingrediente care pot fi daunatoare pentru pielea copilului tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu