23 oct. 2017

Cum îți poți îngriji tenul acneic



Adolescenta este perioada din viata care ne face sa ne simtim liberi, este trecerea de la copilarie la maturitate, dar si perioada cand hormonii incep sa-si faca de cap, iar acest lucru este vizibil nu numai in comportament, ci si pe ten prin aparitia acneei.
Desi sunt semne firesti ale adolescentei, putem corecta acest lucru printr-o igiena corecta, prin curatare completa care elimina celulele moarte de pe suprafata pielii si prin utlizarea unor produse naturale speciale pentru aceasta problema.
Pentru a ajuta la controlul acneei, alege in primul rand un demachiant care este suficient de puternic pentru a indeparta murdaria si pentru a pastra pielea curata. Evita sapunurile dure care pot reduce uleiurile naturale ale pielii. Iata cateva sfaturi cu privire la alegerea produselor de ingrijire a pielii, precum si curatarea tenului acneic.

Ce produse ar trebui sa folosesti?

Poti cumpara un demachiant de la supermarket sau plafar sau, daca nu esti sigur de acestea, poti apela la sfatul unui dermatolog pentru a primi o parere avizata. Nu conteaza cat de scump este produsul, ci cat de eficient este pentru problema ta!

Unele marci de sapun au un pH alcalin, care poate fi iritant si poate provoca uscarea tenului. Inainte de a achizitiona produse cu curatare a fetei, concentreaza-te asupra a trei aspecte importante: produsul trebuie sa fie delicat, neabraziv si fara alcool.

Adresati-va medicul dermatolog pentru a va ajuta sa gasiti un demachiant special pentru acnee, care este potrivit pentru tratarea acesteia. De asemenea, acesta trebuie ales in functie de tipul tenului tau, altfel vei risca sa iti agravezi problema.

Unele produse de ingrijire a tenului acneic contin ingrediente care lupta impotriva acneei, cum ar fi acidul salicilic, sulfacetamida de sodiu sau peroxid de benzoil, care pot ajuta la curatarea in profunzime a pielii. Acidul salicilic ajuta porii sa se elibereze si reduce umflarea si roseata. Peroxidul de benzoil exfoliaza pielea si ucide bacteriile, iar sulfacetamida de sodiu interfereaza cu cresterea bacteriilor.

Pentru a mentine pielea hidratata, alege solutii de curatare care contin emolienti (petrolatum, lanolina, ulei mineral si ceramide) sau umectanti (glicerina), care retin umiditatea in piele sau exfoliante (acizi alfahidroxi) pentru a netezi zonele aspre.

Alte produse de ingrijire a pielii pe care le poti include in rutina zilnica:
  • Dupa curatare, poti adauga un toner pentru a restabili si echilibra pH-ul natural al pielii tale.
  • Exfolierea regulata va elimina celulele moarte ale pielii si ajuta la mentinerea porilor deschisi. Acest lucru permite uleiului natural al pielii tale sa se elimine inainte de a putea bloca foliculii si sa creeze mai multe probleme.
  • Dupa spalare, foloseste o crema hidratanta pentru acnee, ceea ce inseamna ca nu blocheaza porii. Un astfel de crema va preveni pielea de deshidratare, mai ales daca utilizezi un tratament pentru acnee, care tinde sa usuce pielea, cum ar fi peroxidul de benzoil. Daca ai tenul gras, un demachiant care contine deja o crema hidratanta poate fi tot ce ai nevoie 

Reguli de baza pentru tratarea acneei
  1. Curatarea de doua ori pe zi. Spala-te pe fata in fiecare dimineata cand te trezesti si din nou, înainte de a merge la culcare. In cazul in care ai transpirat in cursul zilei, este bine sa speli fata sau cel putin se o clatesti cat mai curand posibil. Transpiratia poate face mai rau acneei.
  2. Tehnica corecta de curatare. De fiecare data cand te speli pe fata, aplica un pic de demachiant pe varful degetelor. Atinge usor fata cu cele doua degete, iar apoi clateste cu apa calduta. Nu freca, deoarece pielea se poate usca si deteriora. De asemenea, evita folosirea unui prosop sau a unui burete, care poate fi destul de dur pentru pielea acneica.
  3. Alege o curatare completa. Rutina de curatare a pielii acneice nu este numai pentru fata. Se trateaza si alte parti ale corpului pe care se afla acneea, de asemenea.
  4. Protejeaza-ti pielea. Ingriirea pielii nu se termina atunci cand parasesti baia. Aplica o crema antiacneica de protectie solara cu un SPF de 30 sau mai mult, care ofera si protectie UVA si UVB pentru a proteja pielea sensibila impotriva razelor dure ale soarelui. O protectie solara pe baza de lichid, apa sau lumina este cea mai buna pentru pielea predispusa la acnee. Limiteaza timpul petrecut la soare, mai ales intre orele 10 si 14.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu