14 oct. 2017

Cum facem o igiena corecta a sânilor pentru a putea alapta?



Cel mai important: evita sa pui in practica sfaturi de genul “sa speli bine sanii cu apa si sapun sau chiar cu ceai de musetel inainte de fiecare alaptat”! Cei care dau asemenea sfaturi, din pacate uneori chiar cadre medicale “de moda veche” nu au minime notiuni practice despre alaptat.
Punand in practica astfel de sfaturi iti vei cauza mari neplaceri: pielea fina a sanilor se va usca, se va crapa si iti vor aparea ragade groaznic de dureroase. Iar ceaiul de musetel nu face decat sa favorizeze infectia si inmultirea bacteriilor o data fisurile pe mameloane aparute.
Este important sa retii ca nu se recomanda folosirea sapunului pe san.
Sanii tai au grija de ei insisi: glandele care exista pe areola (glandele Montgomery) secreta in mod natural o substanta care are rolul de a preveni uscarea pielii. Daca iti speli sanii cu sapun, vei indeparta aceasta substanta pe care corpul tau o produce.
In timpul alaptarii nu e necesara o igiena mai riguroasa ca in orice alta imprejurare a vietii: un dus general zilnic, evitand sapunul pe pielea sanilor, este suficient!
Important e sa aveti grija la sutienele folosite: alegeti-le pe cele din bumbac, cu bretele suficient de late incat sa va sustina sanii. Evitati-le pe cele din material sintetic, impermeabil, care nu permit pielii sensibile a sanilor sa respire favorizand umezeala, fapt care ar putea provoca diverse micoze.
Tineti cont de noile dimensiuni ale sanilor si alegeti masura adecvat. Un sutien prea stamt ar putea presa canalele care se vor infunda, sanii se vor angorja, poti ajunge la neplaceri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu