19 oct. 2017

Cum poți scăpa de unghiile galbene



Daca fumezi sau folosesti cu regularitate oja pentru unghii si nu le lasi mai deloc sa respire, atunci cu siguranta inseamna ca te-ai lovit de problema unghiilor galbene. Pe langa cei doi factori mentionati mai devreme, infectiile, factorii ereditari sau ciupercile pot fi alte cauze responsabile pentru ingalbenirea unghiilor.

Ulei de lamaie

Daca vrei sa-ti albesti unghiile si in acelasi timp sa le hidratezi, foloseste uleiul esential de lamaie. Toarna putin ulei esential de lamaie intr-un castron si lasa-ti unghiile la inmuiat pentru cateva minute. Repeta procesul de fiecare data cand simti ca unghiile tale au nevoie de albire, hidratare si un strop de stralucire.

Baza pentru unghii

Oja este principala cauza pentru ingalbenirea unghiilor, asa ca indicat este sa folosesti intotdeauna o baza protectoare pentru unghii inainte sa aplici oja preferata. Data viitoare cand te dai cu oja, nu sari peste etapa care consta in aplicarea bazei protectoare pentru unghii deoarece aceasta are un rol extrem de important, si anume acela de a impiedica actiunea substantelor chimice continute de lacul de unghii.

Apa oxigenata sau bicarbonat de sodiu 

Daca nu ai la indemana bicarbonat de sodiu, da o fuga la farmacie si cumpara o sticluta de apa oxigenata. Insa, spre deosebire de bicarbonat, apa oxigenata va trebui folosita cel putin cateva zile la rand pentru ca rezultatele sa fie vizibile. Inmoaie-ti unghiile timp de 5 minute in apa oxigenata si curata apoi cu o perie suprafata unghiei.

Pasta de dinti cu efect de albire
Acest truc este eficient cand vrei sa scapi de petele imediate. De exemplu, daca ai sters cu diluant oja rosie si unghiile tale au ramas roz, freaca unghiile cu pasta de dinti. Aceasta metoda nu este valabila pentru petele de durata si pentru unghii ingalbenite.

Lustruirea de suprafata a unghiilor

Poti folosi o pila fina pentru a curata stratul superior al unghiilor, cand le ai patate. Procedura indeparteaza unele pete galbene, dar iti face unghiile mai subtiri. Se pot exfolia sau crapa mult mai usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu