14 sept. 2017

Pilaf cu ciuperci și legume colorat

Bună. Pentru astăzi am ales un meniu mai deosebit, unul puțin inventat și anume: pilaf cu ciuperci și legume colorat.
Ingrediente:

  • 1 cana și jumătate de orez pentru pilaf ( eu folosesc Deroni)
  • 360 grame de ciuperci feliuțe
  • 1 ardei verde 
  • 2 roșii
  • 1 ceapa medie 
  • 1 morcov mic
  • 3 lingurițe de bulion 
  • Sare
  • Piper 
  • 1 legătură de pătrunjel verde 
Mod de preparare:
  1. Spălați orezul în doua ape și apoi puneți-l sa fiarbă într-un litru de apa.
  2. Cat orezul fierbe curățați ceapa, ardeiul, morcovul și taiati-le în cubulețe mici.
  3. Roșiile le tăiați cât mai mici
  4. Când orezul a fost fiert, adăugați legumele și ciupercile pentru a se fierbe timp de 7 minute.
  5. După acest timp, adăugați lingurile de bulion și mai lăsați sa mai fiarbă timp de 5 minute
  6. Adăugați sare și piper după gust.
  7. Când orezul cu ciuperci și legume sau fiert, adăugați pătrunjelul tocat și mai lăsați 5 minute sa fiarbă la foc mic.
Pofta buna!
Număr porți: 6
Timp de preparare: 40 de minute
Gust: fantastic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu