9 sept. 2017

Redescoperă România spunând #AlwaysYesToRomania

Tot mai mulți români aleg pentru vacanțele lor sejururi în străinătate, dar eu sunt de părere ca se merita excursiile în străinătate abia în momentul în care îți cunoști tara natala cap-coada.
Avem atât de multe locuri frumoase în tara și este și păcat sa plecam în alte tari.
Dragul meu român, dacă îți iubești țara este momentul să-i dai o noua șansă! Ea nu este vinovata ca este condusa de viermii mizerabili din parlament, ea nu face discriminări, nu judeca sau își bate joc de oameni.
Este timpul sa spui și tu #AlwaysYesToRomania! Dacă nu știi despre ce vorbesc,  ar trebui sa știi ca acest proiect
Always Yes to Romania este o initiativa a New Kopel Group. Proiectul, creat de si pentru cei care iubesc Romania, este o provocare la descoperirea locurilor mai putin umblate ale tarii nostre. Sub acesta deviza, cei indragostiti de meleagurile autohtone sunt invitati sa porneasca la drum pentru a descoperi Romania asa cum este ea: plina de istorie si surprinzatoare. Tara noastra are multe de oferit, iar la capitolul peisaje si locuri pline de istorie, nu se lasa mai prejos. Pe langa frumusetea si incarcatura istorica a locurilor, drumul in sine poate fi o aventura iar ce descoperi la destinatie este surprinzator. Mai multe detalii despre acest proiect găsiți pe http://www.newkopel.ro/ro/alwaysyestoromania
De asemenea ar trebui sa știți ca puteți vizita tara chiar și dacă nu aveți un autoturism personal. Salvarea noastră sunt cei de la Sixt Rent a Car care ne pun la dispoziție cele mai ieftine mașini tocmai bune pentru a putea cunoaște tara.
Dacă as avea ocazia sa realizez o călătorie cu familia mea, as alege ca traseu București-Vatra Dornei, un traseu de aproximativ 4 ore.
Traseul meu ar fii: Bucuresti-Vatra - Dornei: DN2 - E85 (Bucuresti, Urziceni -Buzau - Focsani - Adjud - Bacau - Roman - Cornu Luncii (DN17) - Gura Humorului, C-lung Moldovenesc -Vatra Dornei), cca.8ore Cluj - Vatra Dornei: Cluj Napoca - Dej - Beclean - Salva - Nasaud - Sangeorz Bai - Vatra Dornei

Ce obiective turistice se pot vizita?

Muzeul Etnografic al Bucovinei amplasat în clădirea primăriei - Muzeul oraşului-înfiinţat în 1954, în prezent are trei secţii: artă plastică contemporană, ştiinţele naturii şi cinegetică. Secţia de artă este amenajată în impunătoarea clădire a primariei, construită în 1896-1897.

Rezervaţia floristică de la Poiana Stampei se află la 18 km de Vatra Dornei şi reprezintă un ansamblu de tinoave în lunca râului Dorna. Flora este compusă din plante rare şi ocrotite dintre care amintim o plantă carnivoră, Roua Cerului, care este declarată monument al naturii. Nămolul de la Poiana Stampei este transportat în staţiune pentru a fi utilizat în cura balneară.

Cheia Zugrenilor - se afla la 20 km de Vatra Dornei şi a fost declarată rezervaţie geologică şi floristică. Zona este deosebit de pitorească prin sălbăticia stâncilor. Flora este specifică stâncăriilor, aici găsindu-se floarea de colţ. Vegetaţia lemnoasă este reprezentată de molid, paltin de munte, ulm de munte, tei, plop tremurător ş.a.

Parcul Naţional Călimani este situat la circa 25 km de Vatra Dornei şi este unic în Europa şi în lume, fiind considerat atipic din punct de vedere al climei şi reliefului, al peisajului, florei şi faunei. Unicitatea sa reiese din faptul că aici se află cel mai mare masiv vulcanic din România, precum şi un crater vulcanic cu un diametru ce atinge 10 km. Munţii vulcanici constituie, de altfel, cca. 90% din suprafata parcului. Tot aici mai există şi rezervaţia geologică denumită "12 Apostoli", unică prin formaţiunile sale geologice cu elemente antropomorfe.

Castelul Dracula se află în comuna Piatra Fântânele, prin pasul Tihuţa la 40 km de Vatra Dornei şi este o construcţie medievală deosebită.
Este un traseu minunat, dar cum fetita mea este încă prea mica pentru a putea face fata unui drum atât de lung, aceasta călătorie o voi face anul viitor.

P.S. Puteți afla mai multe informații despre programul care te ajuta sa afli mai multe despre șansă de a descoperi Romania, doar dacă dati un click pe http://www.newkopel.ro/ro/always-yes-to-romania sau din filmulețul de mai jos:

Tu unde ai vrea sa mergi prin programul #AlwaysYesToRomania?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu