13 sept. 2017

Un subiect tabu: păduchii de cap

În articolul de astăzi am decis să vorbim despre un subiect tabu pentru părinți și anume păduchii de cap.
În general aproximativ 90% dintre copiii noștri iau păduchi de cap în copilărie și noi ca părinți ne este greu sa recunoaștem ca odraslele noastre au păduchi și astfel apelăm la tratamente tradiționale pentru ai scăpa de ei.
Păduchii de cap sunt insecte de mici dimensiuni care se localizează la nivelul scalpului, unde se hrănesc cu sange. În timp ce se hrănesc, ei injectează în sânge salivă, ceea ce conduce la o mâncărime masiva a capului celui mic.
Mulți dintre părinți sunt de părere ca păduchii de cap apar datorita unei proaste igiene a copilului sau a sărăciei , dar asta este doar un mit.
De obicei aceștia se transmit de la un copil la altul prin utilizarea obiectelor de toaletă în comun, gen același pieptăn.
Sincer, nu știu cauza apariției păduchilor de cap, însă se pare ca frecventa apariției lor se face la începutul grădiniței sau a școlilor.
Oricum, în momentul când părinții sunt anunțați de la grădiniță sau școală ca odraslele lor au păduchi, de rușine încep sa apeleze la tratamentele tradiționale pentru a scăpa de ei, fără sa știe cineva.
Un studiu făcut de specialiști arata ca tratamentele tradiționale la care apelează părinții sunt:
Pentru a afla mai multe informații despre păduchii de cap vă invit să urmăriți clipul video de mai jos:
În continuare, o sa va povestesc despre o întâmplare personala din copilăria mea.
În anul școlar 1999, când am intrat în clasa a doua, din nu știu ce motiv, a fost o epidemie de păduchi de cap și toți copiii am contractat aceasta boala numita pediculoza.
Va dati seama ce rușine a fost pe capul părinților când i-a chemat directoarea la școală pentru a le da vestea oribilă.
Îmi aduc aminte ca atunci mama mea a vorbit cu bunica mea care nu știu de unde a făcut rost de patru litri de gaz pe care mama mi i-a turnat în cap.
Din câte știu eu nu eram foarte infectată, dar aveam parul extrem de mare ( pana la genunchi) și mama urmând sfatul bunicii mele mi-a lăsat gazul acela în cap timp de patru ore.
Rezultatul acestei decizii: am scăpat de păduchi, dar m-am ales cu o arsura a scalpului asa de oribilă încât a început sa-mi cada parul în ultimul hal. Îmi amintesc ca parul de pe ceafa îmi căzuse și a durat aproape 4 ani ca sa îmi crească la loc.
Decizia mamei mele, ma afectează și acum după 18 ani de la întâmplare. Parul îmi cade în continuare și când este soare afara pielea capului meu se înroșește.
Trecând printr-o astfel de situație, știu ca dacă unul dintre copiii mei va face păduchi, nu o să repet întâmplarea.
Din fericire acum exista tratamente moderne pentru detectarea, prevenirea și tratarea păduchilor de cap. Acest tratament modern se numește Paranix.
Ce as putea sa mai adaug aici este ca cei de la Paranix și-au propus să combată metodele tradiționale, periculoase și nesigure de înlăturare a păduchilor și să-i încurajeze pe oameni să meargă în farmacii pentru a apela la tratamente avizate, cu produse verificate și aprobate de către autoritățile competente.
Prin urmare, dragi părinți, dacă nu vreți ca odraslele voastre sa treacă prin aceeași situație ca și mine, renunțați în a utiliza tratamentele tradiționale pentru a scăpa de păduchii de cap și utilizați cu încredere tratamentele moderne de la Paranix.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu