30 sept. 2017

Tu știi care sunt cele cinci beneficii ale sucurilor naturale pentru copii?

Studiile arata ca 50% dintre copiii care nu obisnuiesc sa cosume fructe si legume, care sunt o sursa de vitamine si minerale, prefera in schimb sucul acestora, refuzand sa le manance in forma lor solida.
Copilaria este un moment important pentru evolutia mentala si fizica, iar parintii trebuie sa aiba cea mai mare grija pentru a hrani copilul corespunzator, oferindu-i toate elementele nutritive necesare pentru o minte si un corp sanatoas. Devine astfel o sarcina dificila pentru parinti sa le ofere copiilor substantele nutritive necesare pentru cresterea lor sanatoasa.
Cercetătorii romani recomanda ca celor mici sa le fie oferite legumele si fructele si sub forma de sucuri naturale. Sucul, astfel, serveste ca o alternativa si este preferat de copii.

Complex de vitamine si minerale


Sucurile de fructe aduc contributii nutritionale substantiale alcatuite din mai multe vitamine si minerale. In plus, acele sucuri de fructe care sunt si fortifiate (imbogatite) cu vitamine si minerale suplimentare (calciu, zinc, fier, etc.) ajuta la imbunatatirea aportulului nutritional specific pentru organismele micutilor aflati in crestere.
Asigurati-va ca nu oferiti copiilor sucuri realizate din concentrate de fructe si cu adaos de zaharuri sau amestecuri artificiale de indulcitori. Cele mai puternice beneficii pentru sanatatea copiilor le au sucurile pentru copii 100% presate la rece, fara adaos de apa si uneori fortifiate cu micronutrientii deficitari la varsta respectiva.

O buna hidratare


Copiii sunt mereu energici si activi, de aceea hidratarea este importanta pentru mentinerea nivelului de energie, de concentrare si un organism sanatos. Comparativ cu adultii, organismul copiilor transpira mult mai putin, spre deloc si poate produce mai multa caldura in timpul antrenamentelor. In plus, in timp ce adultii isi hidrateaza corpul atunci cand apare setea, putini copii doresc sa se opreasca in mijlocul jocului, chiar si atunci cand corpurile lor au nevoie de hidratare.
Sucurile contribuie si la aportul zilnic de lichide si ofera o alternativa mult mai sanatoasa la bauturile pentru sportivi bogate in zahar si substante periculoase.

Prevenirea bolilor

Cercetarile realizate in ultima perioada sugereaza ca ar putea exista o asociere pozitiva intre aportul de suc 100% naturale si riscul redus de boli in cazul copiilor. Reviziunile indica faptul ca consumul de mere, citrice, afine, struguri si sucuri de rodie toate au prezentat efecte benefice, variind de la reduceri ale infectiilor pana la scaderea incidentei anumitor tipuri de cancer.
Pe langa aceste beneficii, sucurile naturale u rolul de a intari sistemul imunitar, ofera suport nutritional dezvoltarii osteo-articulare, ajuta capacitatea de invatare, intaresc organismul si il fac mai puternic in lupta cu afectiunile care pot aparea.

Legume „baubile”

In urma unui studiu realizat, s-a constatat ca adultii care beau un pahar de suc de legume in fiecare zi isi ofera organismului un echivalent aproape dublu fata de cei care le-ar consuma in forma solida. Aceste observatii se extind si in cazul copiilor. Daca cel mic este pretentios, sucul de legume poate fi un mare avantaj, o modalitate de a va asigura ca acesta are o dieta echilibrata, chiar daca nu prefera sa manance legume.

Dezvolta obiceiuri sanatoase

Copiii care beau zilnic sucuri naturale, presate la rece au un aport mai mic de grasimi dietetice totale si grasimi saturate si unul mai mare de nutrienti cheie, inclusiv vitaminele C si B6, acid folic, potasiu si fier. Provenite din legume, fructe sau alte combinatii, cel putin o portie zilnica de suc naturale, presate la rece de buna calitate consumate in in fiecare zi promoveaza o sanatate ridicata a copiilor.
Dieta copilului este foarte importanta, fructele si legumele fiind esentiale pentru organismul acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu